Windows Update szerint az eszköz naprakész (pedig nem az)

Van két számítógép, más hálózatban, teljesen eltérő hardverrel, csupán két dologban hasonlítanak: mindkettőn 64 bites Windows 10 Home fut és egyik sem talál frissítéseket. "A rendszer naprakész" már december óta, egyetlen frissítés telepítése nélkül.

Ez a gép most nincs nálam, ami nálam van az még március 30-án telepített egy frissítést, azóta viszont semmi. ESS szólt, hogy van néhány Windows frissítés, amit jó lenne ha feltennék. Meg is nyomtam a "Nosza, telepítsük akkor" gombot, megnyílt a Windows Update felülete, azonban szerinte minden fel van telepítve. Nyomtam egy "Frissítések keresése"-t is, változatlan eredménnyel le is futott a keresés.
Egyik gépen sincs bolygatva a frissítés, egy frissítés sincs letiltva, automatikus telepítésre van állítva, "A Windows frissítésekor az egyéb Microsoft-termékek frissítései is jelenjenek meg." be van checkolva, az hogy más gépekről is fogadhat frissítést szintén.

Hol keressem a problémát? Mi lehet a megoldás?

szerk.: a frissítési előzményeknél most látom, hogy a KB3140741 frissítést kétszer is próbálta telepíteni 22-én és 23-án, azonban sikertelen volt. (később ez települt)

Hozzászólások

Neked közben megoldódott már?
Nekem is ugyanez a gondom itthon, egyik gép sem hajlandó frissülni (Win7, Win8.1, Win10), csak végtelen ideig keresi a frissítéseket, de vagy nem hagyja abba (Win7, Win8.1) vagy nem talál semmit (Win10).
Update fix-ek nem találtak hibát és nem is oldották meg a gondot.
Szolgáltató: UPC, korlátozás nincs.
Valakinek van valami ötlete esetleg?

szerk.: a frissen telepített Win7 kivételével a többi helyrejött...

A legkomolyabb probléma a WU ilyetén hülyeségeinek, hogy a "malmozás" a Defender frissítését is érintheti. Ha éppen gyorsan akar valamit ellenőrizni az ember (pl., USB-PEN) és az ember logikusan az adatbázis frissítéssel kezdi, akkor "nap végére" sem képes a korrekt ellenőrzést elvégezni. Hát milyen biztonsági program az ilyen?

Bármilyen, (nem kevés!) AV, amit kipróbáltam eddig, legkésőbb 2-3 percen belül frissíteni tudja önmagát. Nagyon rendbe kéne tenni a Microsoftnak a "WU" kérdést. (Mert ennek használata jelenleg inkább büntetés mint áldás. Ha W7-en, ha 8-on, ha 10-en, - mindegy!!!)

1./ el kéne felejteni az otkrojált frissítéseket. A hazug, "másnak adom ki magamat mint vagyok" frissítésekkekl együtt.

2./ a patch-verzió követést logikusan követhető formában tálalni. (változó, eltűnő KB-számok, stb. megszüntetése)

3./ pozitív szemlélettel, pontos magyarázatokkal szolgálni a frissítés okáról a javítás-megoldásról. (Természetesen nem részletes, "titkos", kódbázis-ismertetésre gondolok...)

4./ a disztributáló szerver-rendszert megfelelő kapacitásokkal, (hardver-szoftver) fejlesztésekkel szintre hozni.

Mert sajnos, a frissítési rendszer eredményeként, - jelenleg, - a legjobb jóindulattal sem lehet két, minden szempontból azonos "kód-állapotú" Windows-t találni széles e világban. - Már pedig az oprendszer, nem lehetne "falevél" az egyediség szempontjából...

A felhasználók, a szakma szívatása, hülyítése, nem lesz hosszútávra szóló "biztonsági" megoldás, akkor sem, ha jelenleg az a fejlesztői vélemény, hogy ide a pénzt, majd mi megcsináljuk neked, és a továbbiakban semmi közöd hozzá...! (Mert jelenleg én ezt a koncepciót szűröm le az egészből...)

:-(

Lehet, hogy 200 millió W10 folyamatos frissítése, műszakilag megoldhatalan feladat az MS számára ilyen fusztrációk nélkül? De hát akkor mit akarnak Nadella-ék a felhőikkel? (A free AZURE regisztrációval csak egy délutánom ment el legutóbb. - Hozzáteszem, eredmény nélkül...) Ez az időmennyiség ráfordítás 2016-ban egy "reg"-re, az MS szerint normális?