Bentel vs Paradox

Fórumok

Sziasztok,

Van egy 3 épületes gimnázium, ahova jó sok éve Bentel rendszert telepítettek. Az ezt "karbantartó" és részben telepítő figura is régről örökölt jószág. Most egy panel hiba miatt felmerült a panelcsere mellett a rendszer cseréje. Ha maradunk a Bentel rendszeren és csak a központi panelt cseréltetjük akkor is szeretnénk megszabadulni az illetőtől mert nagyon megbízhatatlan. Viszont valaki olyanra lenne szükség aki közel van (budapesti székhelyű), megbízható és ha szükség van rá akkor jön (nyilván nem ingyen). Van-e valaki aki ilyen rendszert használ és van megbízható cége akik vállalnák?
Ahogy néztem a Bentel penetrációja lényegesen alacsonyabb mint a Paradoxé, ebből kifolyólag mintha a fejlesztések is meglassultak volna (paradoxhoz képest kicsit fapadosnak is tűnik). Ezért a paradoxra történő átállás is megfogant a fejekben. A fenntartónál már ilyet telepítettek, így ott is és házi használatnál is van már tapasztalat a Paradoxszal. A migrálással kapcsolatban pedig az lenne a kérdés, hogy a riasztószemek mennyire kompatibilisek? Egy központ csere esetén azoknak a cseréje is szükséges, vagy legalább az átvihető a paradoxra? Ha még az se vihető át, remélem azért a kábelezést nem kell kidobni.
A zónák kapcsolgatása a központi panelon kívül tokenes rendszerben működik, amiről már tudom, hogy nem kompatibilis mert a Paradoxnak megvan a saját megoldása erre. A kapcsolgatásra nyilván a legjobb megoldás az lenne ha a bevezetésre kerülő RFID-s kártyákra én tudnám megadni a jogosultságot.
Ezen kívül még van 3-4 tűzjelző, de azt hiszem az se kompatibilis.

Hozzászólások

Szia, csak annyi infót tudok mondani, h az érzékelők jó eséllyel "átvihetők" a Paradox-ra is, bár egy új alap érzékelő pár ezer forintos tétel. (azaz ha valaki nekiáll kicserélni, talán olcsóbb kicserélni 5 fejet, mint kihívni újra az embert 1 fejcsere végett)

A Paradoxnál biztosan van olyan, hogy 1 kábelre 2 érzékelőt lehet kötni, ezt nem tudom, h csak saját v egyéb fejjel is tudja-e.

Programozás: itt szerintem csak az a kérdés, hogy van-e hülyebiztos jogosultságkezelés, vagy ha félrenyomsz, akkor borul minden és a mester jöhet újra.
Paradox-hoz én vettem IP modult is, így távolról is elérhető, valamint küld email jelentéseket is.

Köszi!
Közben azt sikerült kiderítenem, hogy az érzékelők kompatibilisek mivel azok analóg módon működnek. Itthon a házzal együtt vett rendszerrel kaptunk olyat, hogy egy kábelre két érzékelő van sorba kötve. A szobafestéskor kellett babrálni és ki is deríttettem, hogy az ellenállásokkal játszanak ilyenkor.
Az IP modult én is szeretném, mert azzal van már tapasztalatom más intézményben. Illetve még olyan infót kaptam, hogy a paradox ráköthető "otthonfelügyeleti" rendszerre és azt meg tudom csinálni, hogy ha egy kártyát lehúznak akkor szólok a paradoxnak, hogy kapcsolja ki az adott zóna élesítését, ha megint lehúzzák, akkor kapcsolja vissza. Viszont a paradox az RFID-s kártyát nem támogatja (pont azért mert saját tokene van), így külső rendszerrel oldható meg a probléma.