HDMI wireless adapter

Sziasztok,

Adott egy laptop, és egy projektor. A projektor fixen lesz konzollal felerősítve a plafonra a terem közepén. Sajnos a közvetlen kábeles kapcsolat kialakítása ízlésesen nem megoldható a terem adottságai miatt, ezért vezeték nélküli átvitelre gondoltunk. A távolság légvonalban kb. 10 méter. Az elvárt minőség 1080p-s anyagok akadásmentes lejátszása.
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen eszközökkel, illetve tudnátok-e pontos típust ajánlani a célra.

Előre is köszönöm!

Szab

Hozzászólások

a projektoron nincs ethernet port? esetleg wifi (vagy wifi modul hely) ? ilyen esetbe mi azt csinaltuk hogy lanon kapta meg a kepet, ehhez persze a laptopra telepiteni kellett a szoftveret de maugy jol mukodik

A'rpi

szerintem a kábelt ma még nem tudod igazán hatékonyan helyettesíteni ezekkel a vackokkal: a sávszélesség igénye miatt szinte mindegyik tömörít. ami kevéssé blokkosodik és rá merném bízni egy ilyen terem szórását (10m), az *esetenként* elmegy akár 0.5M Forintig is. van 100-ért, sőt 20-ért is - de ahogyan mész lefelé annál rettenetesebbek. valahol 100 környékén van az a határ, ahol kétoldali aktív cuccot kapsz, és avatatlan szem majdnem jónak fogja látni a végeredményt. a blokkosodás egyébként 1080-ban & nagy fizikai méretben észlelhető és csúnya.

egyébként nagyon szépen kivitelezhető a kábelezés is, szép falidobozokat lehet venni, 90 fokos HDMI betétekkel. azok közé meg be lehet tenni bármilyen brand kábelt. vagy marad az Árpi által felvetett lehetőség.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mivel légvonalban a távolság 10 m, így nem kizárt, hogy a kábelhossz 15 m-nél nagyobb lesz. Akkor pedig repeater is kell majd. Esetleg extender.

Kiegészítés és troll: „ezért vezeték nélküli átvitelre gondoltunk”
Egy roppant kellemetlen stílusú tanárom mondása jutott eszembe: „Rosszul gondolta kolléga.”

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Kramer KW-11 esetleg. De az ára valahol 200+ körül mozog

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

widi, chromecast vagy valami egyéb, kifejezetten erre kitalált cucc nem lenne jó nektek?

A tableteknél és pécéknél terjedő szoftveres wireless display megoldásoknál valamennyi késleltetés várható. Ha a hangot is szinkronban kell tartani, akkor az probléma lehet. Persze a hangot is át tudják vinni, de az a projektornál jelenik meg szinkronban, nem a pécénél. Ilyen sticket 20 dolcsi körül is kapni már.

Ha fix pécéről menne a tartalom, akkor lehet azt kellene a projektorhoz tenni és arra lépni távoli asztal megoldással, ahogy más javasolta. Vagy, ha nem kell helyi kép, akkor wireless bill+egér / távirányító :)

Munkahelyen (iskola) azt a tervet kerülgetem, hogy a kábelezés elkerülése végett a projector kapni fog egy rpi2-t és az adja közvetlenül a képet. Az rpi-vel meg felokosítom a projectort, hogy tudjon:
- képet közvetíteni a laptopról (libvlc tűnik használhatónak)
- prezentálni
- filmet streamelni
- stb.

Innentől fogva csak az a feladat, hogy az rpi-t tudjam vezérelni, laptopról/tabletről stb.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Azóta az ügyfél kitalálta, hogy szeretné asztali lejátszóval is használni a projektort, így mindenképp valamilyen HDMI extenderes megoldás szükséges. Valószínűleg marad a kábelezés, és valamilyen "olcsó" utp-s extender.