Európai egészségbiztosítási kártya

Kikuchiyo ügyfélkapus blogját olvasva eszembe jutott, hogy a régi eu-s egészségbiztosítási kártyám már nem érvényes, így újat kellene igényelni. 2012-ben még csak személyesen lehetett átvenni, ráadásul Bp-en is csak két helyen. Természetesen egyik sem esik a napi közlekedési útvonalamra, így nekem a „világ végén” volt mindkettő.

Most tettem egy próbát, hátha már az ügyfélkapun is meg tudom igényelni. Gondoltam lesz egy nyomógomb, rábökök, hogy „kö' egy kártya” és ezzel el is van intézve. Tévedtem. Nagy nehezen megtaláltam, hogy melyik nyomtatványt kell letölteni az ÁNYK-hoz. Ott ki kell tölteni. Kétszer kell megadni ugyanazokat a személyes adatokat (kérelmező + célszemély), amelyek ráadásul a törzsadatok között is szerepelnek, de onnan nem veszi át a nyomtatvány. :-( Egyedül a TAJ szám nem szerepel a törzsadatok között.

A jó hír az, hogy az ÁNYK-val be is lehet küldeni a kérvényt, és azt hajlandók kipostázni. Hurrá. Azért egy kis fejlődés már van.

Egyébként 2012-ben időpontot foglaltam előre, és az átvételt elismerő aláírással, és a kártyanyomtatással együtt kb. 3 percig tartott a művelet (az oda-vissza út nélkül). Most is kb. annyi idő kellett a művelethez, csak még nem kaptam meg a kártyát.

Hozzászólások

sub
jó hogy írod, nekem is lejárt már vagy 2 éve. Sok haszna ugyan nincs sztem, ha spriccol belőled a vér talán bevisz a mentő enélkül is, máskülönben nem fedez semmit.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Par eve Lengyelorszagban bevertem a fejem, es ossze varrtak. Szep uj EU-s korhazban.
Nem volt kartyam, szal a menet az volt, hogy osszevarrtak, otthonrol ki kellett fizetni, utana meg kellett igenyelnem a visszateritest, szoval csak visszakaptam a penzt, es csinaltam egy kartyat.