Ócsó kínai okosóra

Fórumok

Üdv!

Van az ebay-en meg máshol egy rakat MTK-s procis okosóra.
Árai ilyen 5...10e HUF körül van.
Van valakinek tapasztalata velük?
A gyerek kinézet ilyet magának és érdekelne mit tudnak?

pch

Hozzászólások

van kozottuk, ami kicsit is ismertebb marka? (oppo, vagy valami?) en egyszer vettem egy kinai okostelefont (5-6 eve?) egesz jol ment, de sikerult osszetornom a kijelzojet. szetbontottam, megnezni, mi ketyeg benne. naaaaaagyon durva. mintha egy gyerekjatek lenne :)

valahol vicces, hogy ez "smartwatch"-nak nevezik. ~200g mig az 5"-os telefononm csak 170g :D

Ez engem is érdekel. Sok esélyét nem látom a dolognak, de van köztük, amin android wear fut?

Hali!
Tapasznyalat:
Óccó kínyai ója: Általában zárt rendszerű, bár ios és android kompatibilisnek írják, minden azért nem megy vele. Mindig kell valami programot telepíteni a telefonra, ami a notificationokat és bejövő hívásokat átirányítja. A minőséggel általában nincs gond, főleg a fém házasokat javaslom, egész kúltúrált. Vízzel vigyázni, azt nem szereti! A gyenge pont az akku általában. Ha be van kapcsolva a BT, akkor jó ha 1 napot elmegy. Van olyan, amibe SIM is tehető, az egy fokkal jobb, mert nem feltétlen kell telefont cipelni ha nem akarsz (viszont azért egy headset célszerű hozzá). Az enyém így (kikapcsolt BT-vel) elment kb 4-5 napot. Mivel nem android fut rajta, így semmit nem tudsz rá telepíteni.
Funkciók: vannak teljesen felesleges kacatok (pl. alvás figyelő), viszont nincs mindegyikben pl. stopper, vagy kör számláló. Ezt vásárlás előtt nézd azért meg (unboxing videók, stb.). Frissítést ne nagyon várj hozzájuk, mivel kb 3-6 havonta kijön egy új típus.
Ha ezeket elfogadod, akkor azért használható.

Kicsit drágább kínai óra: ez a 15-30e Ft kategória. Miután eladtam az előzőt (GV-18) ilyent vettem. Ez egy Alps K8, andorid 4.2.2 rendszert futtató óra. Gyakorlatilag egy pár évvel ez előtti telefon HW-e kicsiben. Van GPS, BT, WiFi, 3G, Play áruház és minden működik is. A rendszer módosított, az óra igényeihez igazodva (pl az enyémen csak 1 gomb van, amivel ki-be kapcsolható). Szintén lehet bele SIM-et tenni, én egy headsettel ezt használom 2. telefonnak. (Pl. át lehet irányítani a hívásokat rá.) Ebbe a típusba nincs SD kártya hely, de létezik olyan, amibe tehető SD is. Bár szerintem a 4GB sokmindenre elég. Fotózni úgy sem ezzel fogsz :)
Előny: nem vagy teljesen megkötve, tudsz alkalmazásokat (akár launchert is) telepíteni, sokminden állítható. Tehetsz rá akár egy offline navigációt is, ha épp arra van szükséged sokat tud segíteni. Van fórum is, ahol készséggel segítenek. Készült rá főzött ROM is az eredeti alapján.
Hátrány: akku idő. Bekapcsolt wifivel, GPS-el elég gyorsan az akku végére érsz. Ez persze kordában tartható azzal, hogy kikapcsolsz mindent amire nincs szükséged. Csak GSM esetén szintén 4-5 napot elmegy.

Összegezve: Kérdés, hogy mire akarod használni. Én szeretem (a mostani androidosat, az előző elég gyorsan továbbállt).
--
TH

Na megjött. DM360-at rendeltem
Leszedtem a hozzá való appot.
Mindent tud amit a papíron ígértek, szóval nem volt csalódás.
Akkuidőről nem tudok nyilatkozni tegnap du4 kor kapcsoltam be azóta megy.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

[szerk]
Most kapcsolt ki (13:34) de hogy mikor kivettem a dobozból mennyire volt feltöltve azt nem tudom.
Viszont a töltő kábel otthon van..
Szóval legközelebb 5 kor kerül töltő közelébe.
[szerk2]
19:20 vettem le a töltőröl.
[Szerk3]
19:30 kikapcsolt.
Szóval csütörtöktől szombatig bírta.
Közbe folyamatos bluetooth kapcsolat volt

Jó lesz ez.
Már csak olyan app kellene ami le is menti a napi alvásokat. Mert a gyári csak kijelzi, de újra indítva kinullázza az értékeket.
A notify rezgésre volt állítva, szóval nem pittyegett/csörgött.

nekem van ilyen is, meg a sima, régebbi is.

kb 3 hete a pulse megállt működni, azt mondja hogy lemerült és nem tud csatlakozni. ha meg felrakom tölteni, akkor egyből maxon van, előtte semmi gondom nem volt. kicsit sajnálom, mert egyébként tetszett, igaz leginkább én is csak ébresztések miatt használtam.

Sub, engem is főleg Android Wear OS-t futtató verzió érdekelne, dev kütyünek. AliExpress-en futottam már pár kört de belefulladtam a címke-tengerbe... kb minden eladó beleírja a terméknévbe, hogy Android vagy akár hogy Android Wear attól függetlenül, hogy mi van rajta. Ami még félig-meddig jó stratégiának tűnt, hogy SIM kártya foglalattal rendelkezőkre kerestem, azokon többnyire tényleg Android volt, nem valami kínai gazdaságos zárt fOS, hanem valami random Android 4.x verzió.
__
http://fodi.be