UPC Wi-Free Hack

Sziasztok!

Letöltöttem a Kali linuxot viszont elakadtam a UPC Wi-Free fh-név/jelszó kinyerésében.
Sajnos a videó nem részletez sok mindent. https://www.youtube.com/watch?v=doTew9nNGZU
Tudnátok segíteni kérlek?!
Nagyon köszönöm!

Hozzászólások

+1.
UPC sem totál hülye, nem használ olyan jelszavakat ,mint 12345. Random 8 karakter wpa2-psk.
Még sosem használtam a wi-free szolgáltatásukat, pedig aktiválva van, sebességről nem tudok nyilatkozni.

OFF: cégnél üzleti 500-as net van, de site to site vpn-en keresztül maximum 20Mbites sebesség elérhető. Ugyanez 50/50 GTS béreltvonalon keresztül 50/50Mbit, UPC üfszolgálata lassan 4 hónapja ül az ügyön, cseréltek modemet, attól csak szarabb lett a net sebesség ( max 300Mbit ) ellenben a VPN sebessége konstans 20Mbit. Állítják, hogy ők nem korlátoznak semilyen forgalmat. Na persze. OFF vége

Itt valami tévedés van. Ez a hack nem a wpa2 megtöréséről szól.
A upc wi-free wpa2-enterprise-t használ és a kliens authentikáció ezen belül EAP-MSCHAP v2. Önmagában ez még nem volna gond, de mivel kikapcsoltatják a server certificate ellenőrzését, ezért a kliens akármilyen upc wi-free-nek kinéző kalóz wifi-nek beküldi mschap-on a handshake-et és ez a handshake már könnyedén törhető.

Tehát itt nem wpa2 handshake-et kell törni (az valóban nem menne) hanem csak szerezni egy upc wi-free nevet jelszót, amivel aztán saját magadnak kialakithatod az erős wpa2 védett kapcsolatodat, de nem fogod tudni lehallgatni ugyanannak a usernek a forgalmát, mert a wpa2 kulcsához nem férsz hozzá.

Helló

nekem mikrotikkal(x86 alapon) ipsec site to site 250/25 business alatt kijön a 100Mbit letöltés irányba
25-28Mbit feltöltés irányba.

A VPN csatorna másik oldalán meg 100/100Mbit van azért a letöltési érték csak 100Mbit. itt is egy x86 pc látja el a router szerepét.

Én személy szerint nem tapasztaltam korlátozásokat, igaz cisco epc3925 kábel modem van bridge módban, wifi off. közvetlen mikrotikra kötve.

üdv

Balooo

------------------------

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Nekünk irodai oldalon MikroTik 1100AH collocban MikroTik ccr, ipsec. VPN másik oldalán szintén 100/100Mbit. GTS-es nettel megvan a max sávszél, UPC-vel 20/20Mbit ugyanazokkal az eszközökkel, cpu használat minimális mindkét esetben.
Szóval csak egy kérdésem van, miért?

..így mulat egy magyar úr. Ha sikerült feltörni akkor utána szólj majd rá az üf-re hogy lassú is meg szar is..
--
God bless you, Captain Hindsight..

BTK 423. Egyszer voltam a rendőrségen ilyen ügyben (vagy 6 éve), igazából csak a véleményem kérték ki, az ipse annyit csinált, hogy lopta a szomszéd vezeték nélküli szolgáltatós internetét úgy, hogy megváltoztatta a wifi kártya mac címét a szomszédjára (egy sima mac filtering volt a "védelem"). Azt nem tudom, hogy a végén mi lett belőle, de védelemnek nevezni erősen vicc volt.

Ilyen pólóhoz, ilyen sapkát felvenni... van baj.