Google Apps / admin console nem elérhető többé

Sziasztok,

Belefutott már más is esetleg a következőbe? Régebben ingyenesen regisztrált Google Apps admin fiókkal nem lehet belépni az admin.google.com felületen többé. Ezt írja:

"You need a Google for Work account to login."

A "Learn more" rész semmi hasznos infót nem mond, de a neten keresve sem találok választ. Tudtommal a Google Apps for Business szolgáltatást transzformálta a G a Google for Work szolgáltatássá.

Vajon teljesen elvették az eddigi lehetőségeket az ingyenes fiókok menedzselésétől? Az egyik fiók user navét szerettem volna megváltoztatni, amire van is elvileg egyszerű lehetőség a Google Apps help leírása alapján. Kérdés hogy már csak a fizetősöknek-e?

Köszi.

Hozzászólások

Nem vették el.

Nekem legalábbis működik most is.
Mondjuk én soha nem direkben az admin felületet támadom, hanem:
- login to google mail
- jobb felső sarok, fogaskerék->manage this domain.
- ez átdob az admin felületre - és ha eleve az admin accountal léptél be a mailba akkor nem is kér újabb authenikációt.

--
zrubi.hu

ez két esetben lehetséges:

- nem a saját domaines accountal vagy belépve
ha azzal lennél, jogok nélkül, akkor is kéne valami olyasminek lenni, hogy ez egy managelt domain.

- nem vagy admin az adott domainben.
De szerintem akkor is látnod kellene, hogy ez saját domain alatt kezelt account...

szerintem.

--
zrubi.hu

Pont ezért nem értem a dolgot, mert amit írsz, azok stimmelnek. A nem admin de domainhez tartozó (info@domain.hu) címmel belépve sincs semmi jele a domain kezelés lehetőségének vagy a G Apps-ra való bármiféle jelnek. Pedig egyetértünk abban ugye hogy a domain névvel belépve (tehát nem gmail-os cím hanem xy@domain.hu) csak úgy lehet, ha Google Apps fiók.

Egyetértünk :)

Viszont akkor csak arról tudlak biztosítani, hogy van akinek megy. - bár gondolom ez téged nem vígasztal, de legalább nem globálisan bontották le ezt a lehetőséget. Vagy én csak a névsor végén vagyok, és ami késik nem múlik... :D

Egyébként esetleg az nem lehet hogy nem használtad már jóideje, és azért 'vágtak ki' az ingyenes lehetőségből?

--
zrubi.hu

Több fiókkal is be vagy lépve a böngészőben. Amikor az admin fiókoddal prónálsz belépni, akkor is átvált a másik fiókra és azzal persze nem sikerül.

Inkognitó ablakban, ahol nincs más bejelentkezve, ott simán bemegy.
Engem is sokszor zavar, hogy mennyire trógerül megy a fiókok közti váltás és össze vissza átdobál másik fiókra bejelentkezéskor.

Elvileg nem kéne az inkognitó, hanem az összes (?) oldalon jobb fent lennie kellene egy account választónak, ahol a profilképed van kör alakban.

Ha csak beírsz egy címet a böngészőbe, simán lehet, hogy az elsődleges accountodra ugrik rá alapból. De ha X oldal irányít át Y-ra, akkor ott talán elvárható lenne, hogy megjegyezze. Ha találsz olyat, ahol ez nem működik, írd meg légyszi.

--

admin.google.com

egy másik google / gmail fiókba vagyok bejelentkezve, annak a jelszavát kéri. Alatta van "Bejelentkezés másik fiókkal" link. Megnyomom azt és próbálok belépni az adminos fiókommal.
Hibaüzenet, hogy "A(z) xyz bejelentkeztetéséhez Google for Work-fiók szükséges", de ez a másik fiók, nem az admin.

Aztán jobb esetben ott felkínálja megint, hogy válasszak másik fiókot és pár kört lefutva végül csak sikerült átváltania arra. De van amikor istennek sem akar átváltani. Tiszta inkognitó ablakban viszont elsőre minden klappol.

Ha minden fiókból kijelentkezek előbb, akkor is szokott sikerülni elsőre.

Amellett amit a többiek mondanak még egy lehetőség van: az app kockáknál van egy olyan lehetőség, hogy "Rendszergazd
a" Ha nincs kitéve a 3x4 közé akkor az egyebekben van. Kék fogaskerék sárga villáskulcs az ikonja.
Ettől függetlenül nekem is az a véleményem, hogy nem az a rendszergazda fiók amivel próbálod. Ha letiltanak akkor a domaint teszik és nem az admin konzolt.