courier to vecot maildir sync duplikált üzenetek

Fórumok

Courier-ről költözök dovecot-ra, másik gépre, van egy rsync, ami a maildir-eket átrakja pl. 10percenként. Közben egyes üzenetek a dovecot-on többszöröződve látszanak, persze mind unread, thunderbird és postbox alatt is. Az (imap folderek jól látszanak). Hogy lehetne ezt elkerülni?

Hozzászólások

Kéne a konkrét rsync parancs. Tippre hiányzik a --delete. De az túl egyszerű lenne.

+1, ez kell hozzá ami észreveszi, hogy milyen változás van a túloldalon és megfelelő paraméterezés után az olvasott leveleket is szinkronban tartja (mivel akkor változik a fájl neve) + ha töröltek forrás oldalon, töröl cél oldalon is.
Rsync csak egyszeri szinkronra alkalmas. Ha több nap telik el (pl. NS bejegyzés módosítása miatt), akkor csak is imapsync!

Nem értem. Egy mailboxot egyszer kell migrálni. Felfüggeszted a forrásoldalon a delivery-t, syncelsz a new könyvtárba, átállítod, hogy a delivery már az új helyre menjen, és visszakapcsolod a delivery-t. A dovecot nem tolerálja, ha az általa már megérintett (és a cur könyvtárba átrakott) fájlokat taperolod csak úgy.

Így van, pontosan!

(még az eredeti kérdezőnek)
Ez az időnként ráereszetek egy rsync-et téves irány (rsync nem érti, a maildir struktúráját: new,cur,tmp könyvtárak és különböző flag-ek).
imapsync ahogy korábban említették egy érvényes megoldás a levelek átmásolásához.

rsync-kel is lehet fájl szinten, de akkor mindkét oldalt állítsd le a folyamat kezdete előtt és ha kész akkor a forrás oldalt már ne is indítsd el.