P2P wireless ip kamera

Fórumok

Üdv!

Vettem egy névtelen wireless ip kamerát. Sajnos, ip kamerákkal még nincs tapasztalatom, így elég nehezen tudom szórabírni.
1. Wifi hálózathoz tudtam csatlakoztatni, kap IP címet.
2. Egy android alkalmazással telefonon keresztül tudom nézni a videot, forgatni a kamerát, de rettenetesen lassú az átvitel, tőbb másodperc a késleltetés. (ki is írja, 100-150 kbit/s az átviteli ráta, holott 54 MBit-es hálón, kiváló a jelszint)
3. Linuxos rendszeren nem tudok vele mit kezdeni.
- Milyen port(ok)on kommunikál? Az androidos "Fing" szerint csak a 23 porton van telnet szolgáltatása, semmi egyebet nem mutat. Telnettel próbáltam is belépni, kéri is a login/password párost, de sajnos azzal, amit a kamerára ráírtak nem enged be. (alaphelyzetbe állítás után sem)

Valakinek valamilyen tapasztalata van ilyen kütyükkel?

Hozzászólások

Web szerver se fut rajta? Ha igen a Status oldaláról tudsz adni valami adatot (firmware version/hardware revision) az alapján el lehetne indulni.

Olyan sok tapasztalatom nekem sincs ide nemrég hoztak egy Techson DVR-t azon van mindenféle fajta backdoor (de annak a telneten kívül a 80-as és a control portja is nyitva volt).

Szia,

ONVIF-nek olvass utána és ajánlom az "Onfiv Device Manager" nevű progit, az kiírja a portokat ( meg minden infot, ami kellhet a kamerához )

én egy nmap-et eresztenék rá pc-ről, hogy valóban milyen portok vannak nyitva, kétlem, hogy az az androidos program túl komoly vizsgálatot végezne rajta.

Az nmap sem mutat többet. Csak a 23-as port, semmi több.
tcpdump-pal mentettem még adatfolyamot, miközban csatlakozok a kamerához, olyankor viszont az 5000-res portot használja, és csak "digitális zagyvalék" szedhető ki az adatfolyamból... viszont az 5000-res port semmivel sem látszik, hogy nyitott lenne
Letöltöttem pár ezer IP kamera default user/pass -t, hydra-val megpróbáltam ezekkel "betörni" a 23-asporton, de nem volt találat.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Az 5000 a control portja, ha olyan mint a mi dvrünk akkor előbb nyomni kell neki egy kis vendor specifikus rizsát és utána küldi a h263 streamet. :) Nincs ráírva semmi a kamerára amiből el lehetne indulni?

Ez hátha segít, mármint, hogy mi folyik a 5000-es porton. De lehet az admin/admin kombo is működik.