Raspberry pi mint zene lejátszó (erősítővel)

Úgy látszik végre végére értem ez egyik projektemnek. Hosszú idő után talán ez első otthoni projekt amit végig tudtam csinálni. A többi mind elakadt valahol, vagy egyszerűen csak megváltoztattam.

Öröm bódottá! Van egy zene lejátszóm, beépített erősítővel!

Kicsi és hangos, és tudom vinni magammal! Gyakorlatilag bárhova, ahol kell zene. Ok, internet és konnektor, nem árt ha van.
Persze az is igaz, hogyha hasonlót veszek, boltban töredékéből megúszom, és jobbat kapok. De én építeni akartam, mert építeni király dolog! :)

A konfiguráció:
- Raspberry pi A+
- IQaudio Pi-DigiAMP+
- 2db 40W Pioneer autó hangszóró (TS-44)
- 12V 60W tápegység
- kábelek, csavarok, csatlakozók, doboz
- és persze a szoftver, ami a piCorePlayer

Csináltam pár képet:

kivül
belül

Az építésben nagy segítségemre voltak a munkatársaim. Ezúton is szeretném megköszönni nekik!! Tényleg sokat segítettek a kivitelezésben!

Hozzászólások

Haha, nem rossz :)

--
arch,debian,osmc,android,windows

Tetszetős. Egy fa burkolat sokat dobna rajta imho.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem rossz. Hasonlót szerettem volna én is építeni, de webrádió lejátszásához.

Egyébként a 2.0-ba tehetsz wifi-t (netes rádió), illetve valami pici OLED kijelzőt, amin látszik a Pi státusza, vagy az éppen játszott zene adatai (cím, hol tart, bitráta, stb.). Esetleg pár gombot még érdemes rakni rá: hangerő, play-stop, stb. Vagy a 3.0-ba touch-os TFT-t.

Nézz majd rá erre, ha már a többiek írták a fadobozt: https://www.youtube.com/watch?v=lYSF4fMeB0c

:)
Egy IQaudio Pi-DigiAMP+ mennyire tud szépen szólni?

Nah, ahogy ígértem megírom a tapasztalatokat:

Nagyon szépen szól az erősítő! :) És ami durva, hogy simán meghajtott egy álló nagy hangfalat. Ok, maximum hangerőn sem szólt olyan hangosan, hogy sértette az ember fülét (mint mondjuk egy buliban szokás), de háttér zenének vagy normál hallhatásra elegendő volt az ereje a cuccnak.

Majdnem olyan szépen szólt min a drága 150 Wattos Denon erősítő. A mélyek és a magasok és a közép is szépen szólt! Annyi, hogy a Denon picit részletesebb volt. (És persze hangosabb.)

Lényeg a lényeg: Megérte az árát a kütyü! Lehet én is veszek hozzá a fenti Pioneer hangszórók helyett valami normálisat, mert abszolút megérdemli a kütyü. És persze én is a szép hangzást! :D

Ez villanyszerelo kotodoboz, vagy muszerdoboz?
Ha nem akarsz ra kulon kijelzot, egy BT vagy Wifi modul+nemi webes kod (vagy mobilapp) kivalthatja. Szerintem felhasznalas szempontjabol jobb, ha leteszed a sarokba, es telefonrol vezerled, mint ha folyton odaszaladgalsz.

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.