Sikeresen átköltöztem Droidra

Kétkártyás Lumia volt régebben. Ezt cseréltem le kétkártyás Lenovo P1m-re.
Alapvetően elégedett voltam a Lumia telefonnal, de beadta a kulcsot a gari után pár hónappal.. Valami szoftveres (vagy hardveres) baja volt és nem tudtam helyrehozni, úgyhogy váltottam.

Most ott tartok, hogy a névjegyeket sikerült átmigrálni a microsoft fiókból a google fiókba. Talán ez a legfontosabb. (Mostmár két nagy testvér is tud rólam mindent..)

Egyelőre elégedett vagyok az új készülékkel. (Majd változik ez! :D ) Extreme digital-nál két év garit adtak rá. Eddig nem törődtem ezzel a számmal, mert régebben nem nagyon romlott el telefon a kezembe, de úgy látszik változnak az idők.

Egy hasznos tipp, amit a wp-ból nyúltam, bár úgyis mindenki ismeri:
Kétkártyás 1 gsm modulos készülék esetén érdemes átirányítani a két számot egymásra akkor ha a szám nem elérhető. Így, ha van hívás várakoztatás mind a két kártyán, elérhető maradsz mindkét számon, hiába beszélsz az egyiken.

Ez WP-ben egy varázsló (milyen ló?) segítségével megtehető, de androidon sem bonyolult, szerény véleményem szerint.

Hozzászólások

atiranyitaskor _te_ is ifzetsz annyi dijat mintha felhivnad az egyik szamrol a masikat. telenornal igy van, tobbieket nem tudom

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Oh, azt hittem ez default. Régebben előfordult, hogy nem volt térerőm, akkor kaptam SMS-t kérés nélkül. Lehet valamelyik ügyintéző önhatalmúlag bekapcsolta valamelyik ügyintézés alkalmával, vagy egy ideig default volt és pont akkor vettem a mostani SIM kártyám. Mindenesetre ez egy nagyon jó feature.

Most ott tartok, hogy a névjegyeket sikerült átmigrálni a microsoft fiókból a google fiókba. Talán ez a legfontosabb. (Mostmár két nagy testvér is tud rólam mindent..)

Hmmm, nem csak rólad, a névjegyzékedben más emberek személyes adatai vannak.

Az megvan ugye, hogy mind at M$, mint a gugli EULA-jában benne van, hogy amennyiben másvalakinek a személyes adatait töltöd fel hozzájuk, akkor rendelkezel a hozzájárulásukkal? Magyarul ők mossák kezeiket, te viszont kurvára törvénytelen dolgot csinálsz.

Pont ez a zseniális ebben az egészben, az emberek nagy része leszarja a privát szféráját ("nekem nincs takargatnivalóm"), de ezzel az feltöltjük a felhőbe dologgal sajnos mások privát szféráját is leszarja. És tenni nem nagyon lehet ellene, mert a nyomorult EULA-t csak nagyon kevesen hajlandóak elolvasni, és még kevesebben értelmezni.

Saját privát szféra:
Őszintén szólva nem érdekel.. Volt időszak amikor én is paranoiás voltam. De belegondoltam, hogy hány éve vagyok fenn facebook-on és gmail-en, és ott miket írtam le. Ezért nem érdekel.
Van takargatni valóm, ahogy mindenkinek van, de beletörődtem abba, hogy ezeket a szolgáltatásokat nem tudom megkerülni.

Más privát szféráját szarom/nem szarom kérdés azért komplexebb ennél. Ennyi erővel éljünk egy barlangban remeteként áram és net nélkül akkor biztos hogy nem ártok senkinek.. (nyilván sarkítok) Vagy ne teremtsünk kapcsolatot senkivel, ne használjuk a netes szolgáltatásokat.
Szerintem az hogy az EULA ilyen ezeknél a cégeknél nem az én hibám. És nem akarok bűnbak lenni egy cég vagy a többi ember (aki ugyanúgy megoszt) hibája miatt. De kíváncsi lennék te hogy oldod meg a helyzetet?

Próbálom minél több ember szemét felnyitni arra, hogy ha valami szolgáltatás ingyen van, akkor ott te vagy a termék. Illetve szépen megkérek mindenkit, hogy ne basszon ki velem.
Szenzitív adatot meg nem küldök a nagy testvéreken keresztül, képeket meg saját owncloud-al osztok meg.

Ez olyan, mint a demokrácia: ha sokan akarják, menni fog. Ha kellően sok ember érzi úgy, hogy érdemes lehet odafigyelni a privát szférára, akkor a szolgáltatások is kénytelenek lesznek elfogadni ezt. Sajnos azonban az emberek műveltsége ezen a téren siralmas, és a törvényhozás is megoldja annyival, hogy az EULA-ban (valahol az alagsorban az oroszlán mögött kifüggesztve) említeni kell, hogy minden, amit itt megosztasz öcsisajt, az a miénk.

Mellesleg hogy ilyen az EULA, az igenis a Te hibád is. Elfogadtad :)