UPC Free Wifi - használhatatlan (?)

Épp költözöm, már az új helyen, de az UPC-s netem még nincs itt aktiválva. Hála az UPC Free Wifinek, elvileg tudnék netezni addig is, azonban használhatatlanul instabil, és az a gyanúm, hogy a gépem, vagy a linux maga okozza.

Ezt egyrészt azzal tudom alátámasztani, hogy lakótársamnak a windows-os laptopján megy simán, elmondása szerint folyamatos a net elérés. Arra is mernék gondolni, hogy az UPC bizonyára tudna a problémáról, ha globális lenne. Szóval vagy hardver, vagy driver, vagy oprendszer specifikus az issue.

Egyébként a következőket tapasztalom: Lassú a kapcsolatfelépítés. Ha sikerül is, vagy van net, vagy nincs. A nincs net azt jelenti, hogy csak tekernek a dolgok, és egy idő után timeoutolnak (tehát nem kapok azonnal hibaüzeneteket). Ha van net, akkor is csak néhány percig, van hogy néhány másodpercig.

Van öltetetek, hogy hogy álljak neki debugolni a helyzetet?

Hozzászólások

Nekem önmagában az UPC-s nettel (modemmel) ez a tapasztalatom, mindegy hogy wifi free vagy nem...

Függhet hardware-től. Egy belső antennás talán RTL8187, ha jól emlékszem, annyira erőlködött, hogy egy idő után a termikus túlterhelés miatt dobta a kapcsolatot, ugyanakkor külső antennás TP-Link cucc teljesen stabilan ment nekem. Na, nem UPC-vel, hanem saját router-hez.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Laptop, úgyhogy belső antennás. Viszont az a probléma hogy más wifi hálózatokon nem volt ilyen gondom, se kávézóban, se ismerősöknél, se a rendes wifimen.
Időközben kipróbáltam pár trükköt amit neten találtam (bluetooth kikapcsolása, wifi power saving tiltása). Egy darabig úgy nézett ki, hogy működik (4-5 percig) majd megszakadt ismét, azóta nem sikerült használnom...

Ubuntu 14.04, a gyári networkmanagerrel. Nem piszkáltam. Jelerősség 3 a négy pöcökből. Valójában időközben tárgytalanná vált, ugyanis bár az UPC hétfőre ígérte az internet bekötését, ebben a pillanatban dugtam be a routert (hogy addig is legyen lan) és van net! Fene se érti őket :D

Hasonlot tapasztaltam en is. Tobb laptop kulonbozo oprendszerekkel es telefon is.

Valami okostojas 1 perces lease time-ot allitott be, es termeszetesen a router nem reagal idejeben (vagy egyaltalan nem) a beerkezo frissitessi kerelemre a gepektol. Tehat percenkent 5 masodperc szunet.

De ami meg jo, hogy tobb DHCP szerver (es talan proxy is) is uzemel a halozaton, es mindegyik boldogan valaszolgat.

Az se nagyon segit, hogy legalabb ket szomszednal uzemel a wi-free, igy a szerencsetlen kliens ugralhat is koztuk.

Ja, miota beallitottam szuleimnel, hogy az 5GHz-s savban menjen a wi-fi, legalabb ott van tisztesseges sebesseg :)

Lehet, az UPC modem hulladék, vagy nem kompatibilis, vagy valami rosszul van beállítva. Nekem is van olyanom (TC7200 U (más típusú készülékeket is telepítenek persze)), de akárhogy állítgatom a modemet és az eszközöket, valamelyik eszközzel mindig gond van. Lassan visszarakom a régi wifi routert, ami lassú, de legalább mindennel stabilan működik.

:)