core switch upgrade liveblog :)

mind a ket 9508-at frissitenem kell 7.0(3)I1(2) -> 7.0(3)I2(2a), hogy tudjam hasznalni az uj FEX-einket. minden link redundans (VPC a gepekhez, OSPF az uplinkhez, HSRP a gatewayekhez), elvileg tulel mindent...

19:18: install all nxos bootflash:nxos.7.0.3.I2.2a.bin kiadva, varjuk, kozben par gepre be vagyok lepve, megy a ping, ceph -w, varunk.
19:26: %VPC-2-PEER_KEEP_ALIVE_RECV_FAIL: In domain 1, VPC peer keep-alive receive has failed, de kozben nem halt le semmi, most rebootol az elso.
19:36: az elso felbootolt, VPC/OSPF/HSRP mukodik, meg egy kis ellenorzes, es indul a 2. switch upgrade
19:46: ranyomtam a masodik switchen is az installra...
20:03: hat ez nagyon esemenytelen volt, minden mukodik.... 2527 packets transmitted, 2494 packets received, 1.3% packet loss a teljes upgrade alatt, kivulrol nezve (azaz az OSPF+HSRP kombon at, HSRP cimet pingetve)

Hozzászólások

A redundancia kiöli a maradék izgalmat is a szakmából :)

Mondjuk az az 1.3% packet loss nekem nem tetszik. Szándékosan nem volt OSFP graceful shutdown, hogy teszteld a failovert?

Azért nem mindig megy pöccre, szóval megértem az izgalmakat. Pl.: nemrég a BME ASR9K-t rollback-elték, mert nem ette meg az upgrade-et teljesen. Később falatonként próbálják megetetni vele újból...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."