facebook

Azt vettem észre, hogy eltűntek az ismerőseim és senkiről nem tudok semmit.
Az email és az IM népszerűsége kb. lecsúszott a postai levelezés szintjére.
Úgyogy visszakúsztam FB-ra, mert mindenki ott van (azért jöttem le, mert olyan tartalom nem volt rajta, mint amire én számítottam).
Azóta dől a szemét, meg a kismacskás képekre ocsmány betűtípussal, de legalább sárgával felböfögött bölcsességek.

Hozzászólások

Messenger.com minden neked szükséges funkciót tud. Avagy facebook, de csak üzenetküldés.

Van olyan funkció, hogy egyes felhasználók által feltöltött tartalmakat ne mutassa - anélkül, hogy vissza kéne vonni a baráti kapcsolatot. Sértődés sincs és téged sem zavar. Így tettem elég sok ismerőssel. Mindenki kap három esélyt és utána megy a listára. Egész elviselhető lett a hírfolyam. Persze mindig előbukkan 1-2 barát, akik csalódást okoznak - de nem sokáig.
A játék felkéréseket lehet blokkolni személyenként és alkalmazásonként is. Már nem is tudom mikor kaptam utoljára.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Én is csak ezért regisztráltam. Sajnos az ismerőseim 90%-át le is kellett tiltanom a francba, mert szökő évente egyszer ha értelmes dolgot posztoltak, ellenben a sok hülyeség jött 5 percenként.

Engem ami leginkább kiborít:
- "Melyiket szereted? Túró rudi lájk, palacsinta osztás, eper komi" - 2786432 lájk, 34783242 megosztás és 8326478326 komment érkezik rá természetesen, szóval "érdekes" bejegyzés lehet, így a Facebook az én képembe is tolja, hátha engem is érdekel.
- A sok weboldal lájkolása, ahol csak akkor férsz hozzá a "cikkhez" (sajnos nincs szó a magyar nyelvben erre a bulvár szemétre) ha lájkoltad. Cím alapján engem is érdekelne, lelkesen kattintottam is még az első ~20-ra, aztán szomorúan láttam hogy nem olvashatom ám csak úgy el a cikket (én meg csak úgy nem osztogatom a lájkokat). Azóta leszoktam róla.
- Mikor képre van ráírva egy 3-4 szavas mondat. De nem ám valami kapcsolódó képre, hanem sima fehér háttérre, hogy jobban megakadjon az olvasó szeme a fasságon.

Lehet, hogy rossz emberekkel ismerkedtem eddig. :(

Ezt a "komi" dolgot én sem értem. Két okból sem:

1. Miért kell egy alapból rövidített szót (kommentár~komment) tovább rövidíteni? Mi az ebből képzett ige? Komizik? (A kommentel legalább hasonlít arra, hogy kommentál.)

2. Hogy lehet a lájk, a komment és a megosztás egyenrangú egy szavazásnál? Ha megosztok valamit, akkor nagyobb eséllyel jut el az ismerőseimhez, mintha csak lájkolnám vagy kommentelném. Ez nem torzítja a végeredményt? (A barátaim általában hozzám hasonlóan gondolkodnak.)

Pár éve én is fönt voltam. 2-3 hétnél tovább nem bírtam. A leiratkozás nem egyszerű amúgy, tudjátok, belépés díjtalan, kilépés bizonytalan.

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com