Shared mailbox-ot támogató levelező/csoportmunka rendszer (free)

Anno, ~5-6 éve a Zimbrá-t találtam egyetlen rendszerként ami a $subject-et kielégítően támogatta, de sajnos a 8-as verzióból kivették ennek a funkciónak a támogatását, viszont a 7-es már annyira elavult, hogy a frissítés elengedhetetlen volt. Most próbálom külső fiókokkal (külső IMAP fiókként becsatolva az osztott mailbox-okat) áthidalni a problémát, de sajnos - azon felül, hogy iszonyatos overhead-je van - nem működik megbízhatóan.
Ezért keresnék más olyan megoldást (bármely klienssel használható levelező szervert, vagy webgui-s collaboration megoldást), ami az alábbi igényeket megfelelően támogatja:

- az általános mailbox-ok (info@, support@, stb.) hozzáférhetőek több hozzárendelt felhasználó által
- ezeknek a mailbox-oknak nincs ismert, karbantartott jelszava, ezekbe közvetlenül senki nem lép be
- ezen mailbox-okból küldött levelek _automatikusan_ az általános cím, identitás nevében mennek ki (esetleg megjelölve a felhasználót, mint valós feladót, de válaszcím az általános)
- a mailbox teljes mappastruktúrája, üzenetrendezése, olvasott/olvasatlan megjelölései a _mailbox-ra vonatkoznak_, minden felhasználónál szinkronban látszanak.

A fenti követelményeket sajnos nem teljesíti a...
- felveszem 2. accont-ként a levelezőbe (jelszó, tudni kell, fel kell venni, karbantartani. valamint pont ez nem működik jelenleg a Zimbra 8-ban, mert ~5 user egyszerre akarja IMAP-en leszinkronizálni ugyanazt a mailbox-ot és kifekszik)
- megosztott mappák (kimenő leveleknél a felhasználóra van utalva a külön identitás beállítása és annak mindenkori megfelelő kiválasztása)

Hozzászólások

Exchange online, kis szépséghibával.

Üdv,
Marci
A Microsoftnál dolgozom.

23 éves, szépnek mondott nő, kis szépséghibával élete párját keresi.
El is megy randevúra a pasas, minden klappol, végül megkérdi:
-Ne haragudjon, de árulja el, hol a kis szépséghiba?
-Ó, még nem jött haza az iskolából!

Nem teljesen ide passzol, de Dovecot is tud ilyesmit. Mailboxot és adott mappát is lehet megosztani.
Ezt használja valaki élesen? Mi a tapasztalat?

Pl. erről is olvastam én is, de gyakorlatban (használható user szintig) még nem sikerült kiGoogle-znom a működését, használatát :/ (jogosultságilag tudok bizonyos admin userekhez bizonyos mailbox-okat hozzárendelni, csak a gyakorlati elérésükre nem találtam user-friendly megoldást)

Szóval, gyakorlati tapasztalatok jöhetnek ez irányba is!

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Pontosan mi nem mukodik a Zimbra 8-cal?

Az a megosztás, ami működik, az nekem sajnos nem felel meg (írtam a buktatóit, tudomásom szerint nem áthidalható).

Itt: https://blog.zimbra.com/2008/10/mailboxes-sharing-vs-relationships/ le van írva az a - hivatalosan relationship-nek nevezett - teljes mailbox megosztás, ami - ugyan csak CLI-ben konfigurálhatóan - v7-ig tökéletesen működött, de a 8-ból kivették.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Dovecot-tal teljesen megoldható, de nem az abban levő osztott mailbox-szal. Kell hozzá a egy kis pam modul innen: http://git.kfki.hu/?p=pam-groupuser.git;a=tree

Akiknek hozzá kell férni az info stb leveleihez csak azt kell megtanítani, hogy állítsanak be egy új IMAP postafiók hozzáférést az info@ számára, ahol az azonosító az info*sajatazonosító, a jelszó a saját jelszavuk, és kész. Webmaillel szintén megy. Dovecot felől csak az auth_username_chars-hoz hozzá kell adni a "*" szeparátort.

Na, szerintem ez kis authentikációs apróság hiányzott nekem ennek a verziónak a használatához. Kipróbálom. Vajon megy bármilyen dovecot auth backend-el? És kerberos-al?

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"