[FRISSÍTVE] Owncloud távoli gépen

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy Debian gép. Ezen fut egy MATE, amire VNC-vel lépek fel. Ugyanezen a gépen fut egy owncloud-server, ami teszi a dolgát.

No de:

A usereknek szeretném beállítani az owncloud-client-et is. Nosza:

Kiszolgáló: https://cloud.domain.TLD
User: ganyik
Jelszó: *****

Ugyanezen beállításokkal saját gépről (pl. Macről), gond nélkül megy a dolog, de a VNC-n (ami akár localhost is lehetne, mint kiszolgáló) nem fogadja el a user-pass -t.
Typo hiba kizárva.

Merre érdemes keresgélni? Hosts fájlba beírtam az IP címhez a cloud.domain.TLD -t, de semmi eredmény.

'trusted_domains' =>.
array (
0 => 'cloud.domain.TLD',
1 => 'localhost',
),
is bekerült az owncloud configba, de ez se segített. Egyelőre nincs több ötletem. De bármi ötletre vevő vagyok. Ötlet?

Update: Felraktam egy másik gépre,amire VNC-vel csatlakozom. Ott is ugyanez a gond (tehát: localhost kizárva).

Hozzászólások

Azért kell ez mert titkosítod az adatokat? Egyébként felesleges ilyesmi, maximum egy simlink hogy kényelmesen elérd.

Szia!

Nem tudom hogy jól értelmeztem e a problémádat.

Tehát azon a gépen amin az Owncloud szerver fut arra szeretnél egy Owncloud klienst is telepíteni, és ezt a szerver gépet éred el VNC -n keresztül?

Jól értem?

Ha igen én nem sok értelmét látom, mert ha localhost -on megy a szerver minek a kliens? Ha csak simán egy symlink-et csinálsz az Owncloud mappából az adott user-nek aki kliensen bejelentkezne (PL. /var/www/owncloud/data/USER/files/ --> /home/USER/owncloud ) és máris jó. Tény hogy így nem látod hogy áll a szinkronizálással de az Owncloud szépen leszinkronizálja azt is amit "kézzel" raksz a szerver mappáiba. (én bizonyos usereknek így adtam FTP hozzáférést is a cuccaikhoz)

Ha mindenképpen klienst szeretnél telepíteni a szerverre akkor javaslom a kliensbe http://localhost -ot írj minek a titkosítás ha nem megy ki a forgalom a hálózatra, gyorsabb is lesz tőle. fontos hogy ne csak localhost -ot írj hanem http://localhost -ot különben https -en próbál menni.

A cert -el az lehet a gond hogy benne van a domain név is és ha te cloud.domain.TLD adtál meg domain nek a localhost -ot nem fogja elfogadni (de a localhost -on is a cloud.domain.TLD használod annak mennie kellene kivéve ha az /etc/hosts fájlodban ez át van irányítva localhost -ra akkor nem biztos hogy megy).

Ami érdekes hogy egy biztonsági figyelmeztetés keretében a nem megfelelő cert -et is hozzáadhatod a kivételhez, ugyanakkor a "hamis domain" elég nagy fenyegetésnek tartják a programok és sok program ilyenkor nem is engedi (vagy legalábbis nem egy könnyen) hogy hozzáadd mint kivétel. Lehet hogy az új Owncloud sem, ha jól emlékeszem nekem pár éve még engedte azóta nem volt hasonló gondom.

Ha jól rémlik volt egyébként valami bug Owncloud (és sok más esetben is) ha https el kommunikáltál és mind a két "oldalon" ugyan az a gép volt. Sajnos én nem igazán értek hozzá, csupán pár éve "felhasználói szinten üzemeltetek" ilyen rendszereket pártucat főre.

Remélem segítettem.