Wireless egér

Halihó!

Notim mellé szeretnék mindennapi használatra egy vezetéknélküli egeret, de nincs tapasztalatom velük, eddig cask vezetékes volt. Mire érdemes figyelni, van e olyan márka, amit különösen javasoltok, vagy épp ellenjavalltok? Kb. 10 ezret szánnék rá, ami fontos lenne, hogy minél tovább bírja akksival.

Köszi

Hozzászólások

Nekem ilyenem van: http://www.argep.hu/product_1347367.html

Kenyelmes, ceruzaelemmel mukodik (nalam siman birjak legalabb fel evig) es a gorgojet lehet nagysebessegure kapcsolni (megpordited es forog vagy 5 masodpercig) ami nagyon hasznos nagyobb doksiknal.

Az enyemnek (volt itt egy tag aki nem erzekelt ilyent) sajnos van egy erezheto lag-je, jateknal zavaro, minden masban szokhato.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Logitech unifying receiverrel. Érdemes megtapogatni őket a boltban hogy méretre ne legyen túl nagy a mellélövés.

Logitech M175 -őt használok egy éve. Ugyanz mint az M185, csak a színe más. Ahogy nézem amelyiket munkaidőben nyúzom, azon kívül kikapcsolom, abban a gyári AA elem lemerülése óta talán csak egyszer kellet töltenem a 2100mAh ceruza akkumat. Amelyiket bekapcsolva szoktam hagyni, azt már talán 2-3 alkalommal kellett tölteni.

Az kemény, hogy egy éve még két darabot vettem 5600 forintért, most meg darabja 4000 körül van.

A hozzá kapott stick a butábbik fajta, de maga az egér párosítható az okosabb fajta logitech stickekkel is (több eszköz egy stickkel). Hopp most látom írta más az okosabbik nevét: unifying

Tudom, hogy ez messze meghaladja a keretet, de én azóta nyúzom mióta megjelent (cirka hat éve) a drága. A feliratok lekoptak már róla, de hibátlan a mai napig.
Semmi laggolás, stabilan működik.
Logitech Performance MX

+1 - Nekem még az elődje van, az MX1000, 10+ éve teszi a dolgát precízen, pontosan, 1+ hetes akksiidővel (de, ugye ez LiIon-os, saját dokkolóban tölthető - ez nekem anno feltétel volt, mostanság sajnos ilyesmi nincs, csak az AA elem :/ )

De véleményem szerint kizárólag Logitech, ma már kizárólag Unifying rádiós technológia, ezen belül viszont tényleg nézd meg, próbáld ki, melyik jó méret, kényelmes, tudja, amit kell (de laptop mellé pl. az m705-öt venném)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

4-5 saját- és egy rakat értékesített típus után magamnak nemigen veszek többé. viszont segítségképp írom:

http://tinyurl.com/gqczwdx -> ebben látom a saját cuccaim legkellemetlenebbjét
http://tinyurl.com/htwydwp -> nekem talán ez volt a legemészthetőbb

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Köszi a válaszokat! Közben szemezgetek egy Microsoft Sculpt Comfort nevű példánnyal, azzal van valakinek tapasztalata? A Logitech scroll kioldója tényleg szuper, olyanom van vezetékesből. Viszont a wirelessre adott negatív reakciók miatt picit elbizonytalanodtam. Összességében több kényelmetlenséggel jár?

Blutooth-os egeret, hacsak nem akarod telefonnal vagy tablettel párosítani akkor NE. Jól hangzik meg trendi de a gyakorlatban csak szenvedést láttam velük.

A csippcsupp drótnélküli egerek rosszak. A Logitech-ek rendben vannak, a unifying pl. tesztelve 10m távolságot is simán átlő. Microsoft-ok is jól mennek amiket láttam, de személyes tapasztalatom nincs velük. Ja de, eggyel van, azt össze akartam törni mikor 4-5m-en alig volt jele.

Értem. Akkor egyike vagyok azon szerencséseknek, akiknek nem volt még vele problémája. Volt már, hogy kolléga kölcsönkérte windowsos laptopjához, azzal is tökéletesen működött.
Nem lehet, hogy bizonyos BT verziókat nem szeretnek az eszközök? Pl. most rákerestem, enyémben 2.1 +EDR (Enhanced Data Rate) van.

Wifivel erősen terhelt környezetben megesik, hogy akad az egér. De úgy is jópofa, ha 2.4GHz-es wifin épp fájlt másolsz, aztán az egér laggolni kezd :)
A párosítás móka is egér függő. Van olyan egerem, amit tudtam kvm switchel is használni (dongle a switchben), mert csak az számított, hogy milyen fizikai című bt-hez kapcsoltam. A másik egeret meg minden egyes váltás után újra kellett párosítani.
Legutóbb már inkább normál rádiósat vettem.

10+ eve nyuzom az Apple bluetoothos periferiait (feher bt bill, alu bt bill, 1gombos bt eger, bt mighty mouse es bt magic mouse), de semmilyen problemat nem tapasztalok. Hackintoshon is alu bt billzetet es egy magic mouset hasznalok, szinten problemak nelkul.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Sok éve használok egy logitech m510 egeret munkára, játékra (quake3) és tökéletesen elégedett vagyok vele. 2db 2100mAh AA akkumulátor hajtja és kb. félévente kell tölteni úgy, hogy sosincs kikapcsolva.

Itt egy Logitech M235. Problémám nincs vele, teszi a dolgát szépen, nem érzem, hogy laggolna. Elemes, ha jól rémlik ősz óta nem volt cserélve, pedig kikapcsolni sem szoktam. Ha jól rémlik olyan 6e Ft körül volt, tehát még drágának sem mondanám. Az egyetlen problémám vele, hogy az én lapát kezeimbe talán egy kicsit nagyobb egér dukálna.

arra érdemes gondolni, hogy ezek az egerek általában az akksi vagy az elem miatt nehezebbek a szokásosnál, és ez van, hogy kényelmetlenséget okoz.

Én sorban veszem használtan a Logitech V500-akat, ha éppen letérdel az, amit aktuálisan használok. Jelenleg három darabom van, és aggódom, mi lesz, ha mind megdöglik. <3
------------------------
{0} ok boto
boto ?