Netflix Magyarországon

Kezd tele lenni az on-line sajtó, hogy itt a Netflix kis hazánkban. Én már rég óta vártam erre a pillanatra. Szép és jó, de nem látok filmeket magyar felirattal vagy szinkronnal.
Nektek mi a tapasztalatotok? Mi várható ezen a téren?

Hozzászólások

Nekem továbbra is a torrent a szimpatikusabb. A Netflix képminősége gyenge. Szinkron ha egyáltalán lesz is hozzá, gagyi lesz. Eredeti szinkronokra semmi esély. Ha a mostani hivatalos magyar dvd és (alig létező) bluray kiadásokat nézem, tömény szánalom. Nevetséges feliratok, elcseszett szinkronsávok. Normális, minőségi kiadás magyar nyelven a filmekből csak torrenten létezik.

Szép! :) De ez még a jobbik eset. Mert akkor legalább normális a felirat. Van amikor teljesen külön életet él a felirat szövege és a tényleges filmes szöveg. A borzalmas újraszinkronnal is rendesen agyon tudják vágni a hivatalos magyar kiadásokat.
Amit cégképp nem értek, hogy CEE bluray kiadásoknak miért homályos a képe?! Torrenten természetesen amerikai kiadásból tűéles képet rakják össze a magyar szinkronnal, ha több szinkron is van az akkor az eredetivel is.

nyílván, mert a "rendes", jó minőségű 1080p HD anyaghoz azért x264-ben 60-80Mbit adatforgalom kell... kicsit komprpmisszumosabban x.264-ben 20-40 Mbit is még oké. Keveseknek van ilyen combos netje világszerte, és a jelenlegi pár megabites streamekhez képest ez többszörösen nagyobb adatforgalom lenne- bizonyára a netflix szerverparkjának is többszörösen nagyobb kapacitásúnak kéne lennie, többszörösen nagyobb árért.

(A youtube 4k felbontás is sokszor csak olyan 30-50 Mbit, néha még kevesebb. Ettől komoly képminőséget ne várjon senki.)

Azon a szerény sávszélességen amin a netflix videót streamingel még az adsl is elég.
Torrentnél pedig pont arra utaltam, hogy nemcsak streaming van a világon. Ennek ára természetesen az, hogy várni kell a film letöltődésére. De utána többször is meg lehet nézni bluray minőségben. A Steam játékainál is várni kell a letöltési időre. ADSL kapcsolatnál akár órákat is. Utána viszont pillanatok alatt indul, mert ott van minden letöltve helyben. A filmforgalmazók szűklátókörűsége és hülyesége miatt nincs ilyen hivatalos szolgáltatás. A torrent ellenben pont ezt tudja.

Egyes magyar műholdas és kábeltv-szolgáltatók HD minősége valóban még a Netflixnél is rondább. Különösen az előbbi esetben. Úgy spórolnak a drága műholdas helyen, hogy agyontömörítik a digitális csatornákat. A Telekom például 20 csatornát nyom be egy analóg csatorna helyére, azaz transponderre. Digi-nél és UPC-nél valamivel jobb a helyzet de ők is tömörítenek rendesen. Telekomnál kábelen is szar a képminőség a mániákusan erőltetett egységes stream miatt. Ugyanaz meg műholdra, iptv-re és kábeltvre. Mivel a műhold és iptv a szűk keresztmetszet, így kábelre is a gyenge minőség jut.

Bluray filmek minőségéhez képest gyenge a Netflix. Egy DVD bitrátája sokkal magasabb mint a Netflix HD filmeké.

Nálunk, Angliában, elég régen van Netflix. Kipróbáltuk pár hónapig.

Nekem nem jött be. Minőség nem valami jó, de tűrhető. Engem sokkal jobban zavar, hogy a választék igen kicsi. Van egy hosszú listám filmekkel, amiket meg szeretnék nézni. Ezek közül egy sem volt a listában. Volt pár film, amit megnéztünk, de igazából inkább csak azért, hogy nehogy már úgy teljen el a próba ideje, hogy egy-két Sherlock Holmes epizódon kívül semmi mást nem is láttunk.

Anno en is kiprobaltam az angolt, de valoban eleg silany. (Viszont ha accountod globalis es a tartalmat IP cim alapjan osztja, ergo ha ez teged nem zavar akkor egy vpn-nel mehetsz amerikai IP cimrol es akkor sokkal nagyobb a kinalat)
A problema mind a netflix-el mind a Lovefilm-el egyebkent az hogy ha jol emlekszem ezeknek a szolgatatasoknak egyenkent kell megegyezniuk a studiokkal, es csak kb a felevel van szerzodesuk tartalomra egyaltalan, ergo egesz skalanyi filmek hianyoznak, mindegy hogy uj vagy regi, sztarokkal van tele vagy kezdo szineszekkel, kis vagy nagykoltsegvetesu, ha azzal a studioval nicsn szerzodes akkor nem lesz onnan semmi.
Az egyetlen amit hasznalok az a nowtv. Ez lenyegeben on demand sky movies, a jo az benne hogy a skynal nicsn ilyen problema mint a tobbinel, nekik mindnehonnan vannak filmjeik, es viszonylag ujak is, viszont a valasztek limitalt az ujabb dolgokra. Egy ido utan leveszik a regieket es mennek tovabb, bar ez engem abszolut nem zavar, (es csak 720p-ben toljak a streamet, igazabol ez se zavar), valamint mindig talalhatsz hozza felaru vouchert, amivel kb havi 4-5 fontba kerul a dolog.

Nalad amugy mibol fakad ez az eros fusztracio a Netflixel szemben? :)
Mindig meglepnek azok az emberek akik probaljak 1500szor kifejezni hogy valami mennyire szar. Miert nem lehet ott megallni, hogy a te igenyeidet nem elegiti ki?
Van nehany szazmillio felhasznalo a vilagon akinek tokeletesen megfelel. ;)

Virtuális szerver és USA vpn felállítása után elég nagy csalódás volt, hogy ekkora fos a Netflix.
A hivatalos magyarországi Netflix szolgáltatás ennél lényegesen gyengébb.
Annak a néhány tízmillió Netflix felhasználónak (közelében sincsenek a 100 milliónak) a többsége USA-beli. Magyarországon pár ezer netflix felhasználó is felső becslés.
69,17 millió netflix user van összesen a világon, ebből 43 millió USA-ból.

Nem vagyunk Netflix reklamarcok. Potom 8 dollalert amit kapok, en tokeletesen meg vagyok vele elegedve. Jobban mondva a felesegem, mert o nezi allandoan. Es itt nem arra gondolok, hogy fent van tobb ezer TV sorozat vagy film az MO-hoz kepest, mert azoknak a 99%-at a budos eletben nem fogom megnezni, de nemcsak en, hanem masok sem.

Ne beszelj a nevemben, en meg lehetek Netflix marketing arc. :D
Amugy en mar korabban leirtam hogy en hulu-t es amazon prime-ot preferalom, netflixet kb sosem nezem.
Csak probaltam megfejteni hogy az timi-nel es a tobbieknel honnet fakad ez a fusztracio a netflixxel szemben. Es miert kell 45szor is leirni ugyanabban a topicban hogy a netflix mennyire foshulladek. ;)
Bar gondolom ez olyan lehet mint regen a gozgepek elleni lazadas. :D

Nem várható sem szinkron, sem felirat magyarul.

Maga a szolgáltatás is borzasztó szerintem, emlékszem, évekkel ezelőtt mennyire vártam, hogy majd milyen jó lesz..aztán szereztem US-accountot, és kiábrándítónak találom a kínálatot mind filmek, mind sorozatok terén, kurrens, mainstream dolgok nincsenek fent - ezt így kösz, ne. Ahogy hallottam, sorozatokra a Hulu a jó, de ugyan ne kelljen már két külön előfizetés fenntartani "filmezésre". A másik meg, hogy a magyar kínálat még gyérebb, ahogy hallom.

Nem tudom, mi 4 eve hasznaljuk (UK nem Magyarorszag), mas TV-t nem nezunk, szerintem vannak fent jo sorozatok es lehet talalni filmeket is. Szinte mindenhez van angol felirat most pl egy Dan vagy talan Sved sorozatot nezunk angol felirattal (The Bridge). De neztem Jessica Jones-t, House of Cards-ot vagy mondjuk vannak uj filmek is pl. Begin Again vagy regiek: Pulp Fiction... Az ara itt nagyon kedvezo nem emlekszem a pontos osszegre de talan 8 GPB / ho, ez talan kevesebb mint a TV licensz dij... Megy apple tv-en is van ios app, de en pl safari-val hasznalom...
Van amazon prime account-om nekik is van online video szolgaltatasuk (ingyen jar a prime-hoz) de a netflix szerintem jobb...

Mi a baj azzal hogy tobb elofizetest tartasz fenn "filmezesre".(Most nyilvan azokrol beszelunk akik megengedhetik maguknak)
Szerintem nincs olyan hogy valaki csak a netflixen vagy csak a hulun mindent megtalal ami kell neki. Foleg ha valaki sorozatfuggo es tobb sorozatot is nez egyszerre...
Nalam amugy amazon prime > hulu plus > netflix a sorrend.

A magyarorszagi arakkal nem vagyok tisztaban, de itt nekem az amazon prime+netflix+hulu(reklam mentes verzio)kb $29 havonta, namost a legocslobb kabelteve csomag kb $35 ahol a csatornak 99.9%-at sosem neznem es azon sorozatokat sem tudnam nezni amiket amugy nezek, ahhoz kene a kb $50-os teve csomag.
Persze a torrentezes olcsobb, ezzel nem lehet vitara kelni. De szamomra pl kenyelmesebb azon online tartalom mint a torrentezes. Es raadasul azzal kell bajolodom hogy letoltsem, taroljam, folyamatosan a tarhely miatt aggodjak, csak kettot kattintok es mar nezem is.

A kérdés az, hogy egy tökéletes szolgáltatást akarunk kitalálni, vagy a már meglévők közül akarunk választani egy számunkra még elfogadhatót?

A Netflix előtti helyzet Magyarországon* (a sorozatot értsük úgy, hogy sorozat és film):
1./ A szabadon fogható (DVB-T) csatornákat nézed. Ha külföldön készült sorozatokat is akarsz nézni, akkor marad a torrent. De a magyar tartalomban is elég szegényes lesz a kínálat, tehát azt is a torrentről/youtube-ról tudod pótolni.
2./ Előfizetsz egy olyan csomagra, amiben már vannak külföldi sorozatokat is sugárzó adók. Ha a kedvenc sorozataidat nincsenek köztük, vagy csak hiányosan találhatok meg, akkor marad a torrent.
3./ Előfizetsz egy, vagy több mozicsatornára. Így már elég sok sorozatot tudsz megnézi a pluszpénz fejében. Ha még mindig van olyan sorozat, ami nincs a kínálatban, vagy az amerikai sugárzáshoz képest jelentős csúszással jelenik meg Magyarországon, és ez számodra nem elfogadható, akkor marad a torrent.

A Netflix utáni helyzet Magyarországon:
a./ A Netflix kínálatában nem találod meg a téged érdeklő sorozatokat. Egyszerű helyzet, nem tartozol a Netflix célközönségébe.
b./ A Netflix kínálatában megtalálsz néhány/sok téged érintő sorozatot, de a többire marad a torrent és/vagy a korábbi előfizetés megtartása.
c./ A Netflix kínálatában megtalálod az összes, téged érdeklő sorozatot. Örülsz, mert te vagy az ideális Netflix előfizető, és gyorsan lemondod a tévé előfizetésedet. A torrent program helyét behinted sóval. :-)

A c. pontnak elég kicsi az esélye. Azon kívül minden esetben a továbbra is használnod kell a torrentet. Esetleg a csak torrenten elérhető tartalmakról lemondasz.

A Netflix előtti és utáni helyzetet össze kell vetni, meg kell nézni, hogy melyik opció éri meg neked (anyagi és kényelmi szempontok), és azt választod.

Ha nem csak sorozatokat, hanem (magyar) beszélgetős, valamint saját gyártású műsorokat is nézel a tévében, akkor a Netflix miatt nem lesz jelentős változás, mert a hagyományos TV előfizetésedet is meg kell tartanod. Tehát akkor nem is kell foglalkozni a Netflix szolgáltatással, minden marad a régiben a számodra. Hidd el ez sem olyan nagy tragédia. Hallottam már olyan amerikairól, aki Netflix nélkül is boldog, és teljes életet él.

Ha gondot okoz valaki számára, hogy jelenleg nincs magyar szinkron/felírat a Netflixen, akkor 1–2 év múlva újra meg kell vizsgálni a helyzetet, addig pedig nem kell foglalkozni a dologgal.

Egyébként minden szolgáltatásra igaz, hogy 1–2 évente érdemes megvizsgálni a váltás lehetőségét.

*: A nem nézek TV-t, és ennek különböző változatait, most ne vizsgáljuk.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

A kezdeményezés mindenképpen jó, de így ez a szolgáltatás nem nyújt semmi pluszot egy magyar felhasználónak(még). Így nem is kérdéses, hogy érdemes e előfizetni rá.

Az a baj, h a torrenthez képest. Sajna itthon már mindenki hozzászokott, iszonyat nagy a kínálat, szinkronnal/magyar felirattal, teljesen kényelmesen használható, és ingyen. Ehhez képest ez fizetős, a kínálat a töredéke, és nincs magyar tartalom rajta. Ez így nehéz menet lesz itthon.

Szerintem nyújt plusszt a torrenthez képest. Ha egyik nap rájövök, hogy a kövi két órában filmet akarok nézni, akkor választok egyet a netflix kínálatából, és egyből megnézem, ha nem tetszik rákattintok egy másik filmre.

Namost ez torrenttel úgy nézne ki, hogy keresek egy filmet, letöltöm, de ha le is jön 15-20 perc alatt, azalatt már meg is untam az egész várakozást. És lejött, elkezdem nézni, nem tetszik, a kövi filmre megint várni kell. Vagy előző héten letöltök mondjuk 10 filmet, amikhez a következő héten vagy lesz kedvem, vagy nem.

Szóval a netflixhez képest a torrentezés eléggé fapados.

A kedvenc torrent oldalam is tudja, azt is tudja mit toltottem mar le, a merevlemezrol meg a sorban a kovetkezot kell emgnezni, szoval csak felmegyek egy listaoldalra, es ahol latom, hogy van uj resz rebokok. brutto 2 perc. De ha kodi vagy plex ala tolom, akkor az is tudja.

-
Konténerezett Hadoop és Cassandra cluster konfigurálása - harmadik rész

Erre lenne szép megoldás a torrent streaming, a kedvenc torrent oldalad keresőjével a médialejátszóba integrálva - de ez sajnos már tervezési szinten meghaladta a képességeimet :/
Netflix-et amúgy nem tartom rossznak, én is bekapcsoltam a próbaidőt. Hogy magyar tartalom _még_ nincs, azon nem esek kétségbe, szerintem majd szépen folyamatosan jön az is. Egyetlen nagy problémám, hogy sem az RPi-s Kodi-ra, sem a C650-es Samsung TV-mre nem lehet felreszelni a klienst, PC-ról meg utálok tv-zni - lehet, hogy emiatt fog elbukni, vagy cserélem a TV-t.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Vannak különböző megoldás(kezdemény)ok a _technológiára_, csak mindegyik egy eléggé saját rendszer, egyiket sem lehet rugalmasan konfigurálni bármilyen torrent tracker-re (mondjuk, ehhez optimális esetben a tracker oldaláról is jó lenne valami SOAP/JSON/XML API támogatás)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Popcorn time-ot ismerem, csak 2 alapvető gond van vele:
- Külön, független app, nem lehet a meglevő Linux "NAS" + RPi Kodi rendszerembe integrálni
- Saját, integrált nemzetközi tracker(ek)et használ, nem lehet a kedvenc sajátomat belegyógyítani

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Persze hogy app, mert a torrent alapvetően nem erről szól, ez egy okosítás.
Persze hogy nem tudsz tetszőleges trackert meg torrentet belegyógyítani, mivel ez egy gondozott katalógus is egyben. Egyébként Kodi -ra játszva integrálható, van hozzá addon és kitűnően üzemel.

--
arch,debian,openelec,android

pontosan mi a hiba? olyat tapasztaltam már, hogy 10perc után megállt a film, de ha nyomtam egy pause-t, majd újra play, akkor elindult, de szinte azonnal újra berohadt, és utána már így maradt, restart lett a vége.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Uk btk, 385. paragrafus 5. bekezdés:
“Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja.”

Innen mar el tudtok indulni, de nem is allasfoglalas, hanem egzaktul leirja a btk.

Ha letorrentezel egy filmet ahelyett, hogy a moziba elmennél, vagy letorrentezel egy photoshopot ahelyett hogy a boltban megvennéd, stb stb... az tök mindegy, hogy a jog mit mond rá, ez egyszerűen lopás. Lehet magyarázkodni a jogszabályokkal, elfelejthetjük a józan paraszti észt, de végeredményben ez lopás marad.

photoshopot torrentezni az is, mert a magáncélú másolás csak az audiovizuális tartalmak esetében értelmezhető.
egyébként az a lopás, amit a jog annyka nyilvánít.
filmet magáncélra másolni, letölteni nem az.
(egyébként mindenki fizeti az átalányjogdíjat, tehát végülis mégcsak ingyen sincs. :) )

ez baromira nem így van! Az eredeti tulajdonos a számláján meg nem jelent összeget hiányolja, ezt lopták el tőle.

Képzeld el az egyszer építész-tervezőt, aki nem megvette, hanem ellopta az autocad-et (ami kb 1 tervezés ára) majd az általa tervezett házból nem egyet, hanem 5-t építenek fel - további ellenszolgáltatás nélkül.

autocadre nem vonatkozik a magáncélú másolás legalitása, mert az nem audiovizuális tartalom.

egyébként ezek nem lopások lennének, hanem szerzői joggal való visszaélések. autocad, szellemi termék, stb. esetében. audiovizuális tartalom esetében nincs szó szerzői jogsértésről, magáncélú másolás esetében!

(btw, egyébként a hiányolt, meg nem jelet összeg sem lopás, nem is lehet az. ahhoz, hogy a lopás megvalósuljon, el kell venni valamit. tehát ha meg sem jelent az összeg, ott sem volt, így elvenni sem lehetett, tehát semmiképp sem lehet lopás, ezzel teljesen hülyseéget beszéltek. szerzői jogi visszaélés lehet, de az más jogi kategória, nem egyenlő a lopással.)

értem én hogy jogászkodunk.A jog tulajdonosa ígyis úgyis rövidebb lett azzal az összeggel amit nem fizettél be. Mondhatod most azt, hogy ingyen megnézed, de 1000Ft-ért nem mész el a moziba...

A fenti lopás vs szerzői joggal való visszaélés nekem kb erre analógia:
megvernek vagy jól pofánba**nak. Tény, hogy nem uaz mindkettő, sőt, talán egyik sem 8 napon túl gyógyuló, de egyik sem esik jól, ugye? :-)

Amiket mostanában látok, tapasztalok a környezetemben:

  • Az elmúlt 4-7 évben már minden üres hordozó vacakra kifizetjük az atrisjus matricákat.
  • Moziba is eljutunk 6-7 havonta.
  • Torrent helyett online streamen nézzük a magyar szinkronos filmeket-sorozatokat. Sajnos nem fullhd, de azonnal (1-2 mp) indul.
  • Ok, játszunk el a gondolattal, hogy megrendel egy ügyfél Tőled egy kis filmet egy millió forintért, dolgozol rajta, elkészül, erre jövök én, lemásolom és eladom az ügyfélnek fél millió forintért. Ez így ebben a formában lopás? Mekkora kár ért ezzel Téged? Az eredeti példányod megmaradt, csak már értéktelen.

    Azért a médiakalózkodás esetében ez nagyon nincs így. Ott inkább arról szól a történet, hogy a "jogtulajdonosok" belefeszültek a 20. századba, és még ma is úgy tesznek, mintha a teljes piac és a terjesztési lánc is az ő kezükben lenne, és a korábban bevált monopol vagy oligopol árazásukkal operálhatnának továbbra is.

    Szó sincs arról, hogy ők beleölik a pénzt és buknak rajta (bár ugye Hollywood accounting, szóval bármit lekönyvelnek veszteségesre), hanem arról, hogy egy filmen/albumon/produkción/előadón nem 10 trópusi sziget árát tudják megkeresni, hanem mondjuk csak hatét.

    ez esetben elköveted a szerzői jogsértést, és kárt okozol a jogtulajdonosnak (a példában nekem).
    nem magáncélra másoltad le, hanem haszonszerzési célzattal.
    lopást nem követtél el, hanem szerzői jogsértést.
    ne legyetek már ennyire korlátoltak, pont informatikus embertől nem várná az ember hogy nem érti hogy mi a lopás és mi a szerzői jogsértés, pedig egzaktul le van írva mindkettő a törvényben.
    lécci ne.

    a munkadíjjal tartozik akkor is, ne keverjük össze a megbízásos jogviszont az elkészült audiovizuális anyag szerzői jogával.
    továbbá ha akárcsak közvetetten is haszonszerzési célzattal másolta le az anyagot, pl. reklámozza vele a cégét, stb., akkor az nem magáncélú másolás, és a szerzői jogsértést is elkövette.

    "ez esetben elköveted a szerzői jogsértést, és kárt okozol a jogtulajdonosnak (a példában nekem)."

    Ott a saját példányod, nem?

    "nem magáncélra másoltad le, hanem haszonszerzési célzattal."

    Óóó... akkor ingyen adom tovább... akkor már oké a dolog? :)

    --
    http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

    ""ez esetben elköveted a szerzői jogsértést, és kárt okozol a jogtulajdonosnak (a példában nekem)."

    Ott a saját példányod, nem?"

    ettől még elkövetted a szerzői jogsértést, mivel nem magáncélra másoltad.
    a magáncélú másolás az, hogy magadnak lemásolod és otthon megnézed, és nem adod tovább, nem terjeszted, nem mutatod be nyílvánosan, stb.
    tessék elolvasni a törvényt!

    ""nem magáncélra másoltad le, hanem haszonszerzési célzattal."

    Óóó... akkor ingyen adom tovább... akkor már oké a dolog? :)
    "
    nem, mert továbbadtad. ha te megnéznéd otthon, akkor oké lenne.

    ez esetben te a munkadíjjal tartoznál nekem.
    nem az audiovizuális tartalom árával, hanem a megbízási dijjal, amit kialkudtunk a munka elvégzése ellentételezéseként. ha nem fizetnéd ki, beperelnélek számlatartozás okán, vagy végrehajtást indíttatnék ellened.
    lemásolhatod akárhányszor, a munkadíj, amiértért vállaltam a munkát, az jár.
    ezen példádbeli megbízás keretében a szerzői jognak lényegében jelentéktelen szerepe van, nem is szerzői jogról kötnénk megállapodást, hanem bizonyos megbízásos munkavégzésről.
    nem értem, hogy jön ez ide.

    A jelenlegi jogszabályokkal magyarázod, hogy a "letorrentezés" nem lopás. Ha most a saria törvénykezés lenne itt is elterjedve, akkor ugyanúgy elfogadnád a benne írtakat mindenféle morális kérdésfeltevés nélkül? Fura, hogy ebben az esetben jók a jogszabályok, akkor viszont megy a hőbörgés, mikor valaki levédeti a duplaklikket vagy a téglalap alakú telefont.

    én hőbölögtem a levédett téglalapon meg a duplaklikken? ott az a törvény.
    itt meg ez, ez van.

    lehet hogy neked nem tetszik, attól még ez a törvény, eszerint vagyunk kötelesek élni mindennapjainkat, ezek a játékszabályok, ha úgy tetszik.
    függetlenül attól, hogy mit gondolsz.

    morális kérdésfelvetés az más kérdés, mindenesetre az audiovizuális tartalmak magáncélú másolásának lehetőségével én elégedett vagyok.

    Hagyd ra, tipikus magyar gondolkodasmod, es ez van, nem kell ezzel sokat kuzdeni mert felesleges. Nekem is eltartott vagy 5 evig miutan eljottem otthonrol mire az alapgondolkodas az volt hogy "ezzel meg varok egy kicsit mert ennyit nem adok erte majd ha olcsobb lesz megveszem" ahelyett hogy toltsuk le valahonnan.

    Kevered a játékokat a filmekkel. A játékok azok, amik fél év után jelentős kedvezménnyel megvásárolhatóak, például Steamről vagy GOG-ról. A filmekért koruktól függetlenül irreális árakat kérnek a kapzsi és szűk-látókörű filmforgalmazók.
    És akkor a gyenge minőségű magyar kiadásokról (rossz újraszinkron, értelmetlen felirat, homályos kép) még nem is beszéltünk. Nem a "magyar gondolkodásmódot" kell szidni zsigerből! Amilyen a mosdó olyan a törölköző.

    filmeket is be lehet szerezni jelentos kedvezmenyekkel kesobb pl amazonrol vagy barmilyen masik boltbol, es a kulonbozo streaming szolgatatasokon pedig havidij fejeben barmikor megnezhetoek. A magyar audiosav minosegevel nem vagyok tisztaban es a magyar retail uzletagat se ismerem tulzottan igy ebben lehet hogy igazad van, mindesetre ugytunik tobb az infod errol mint nekem ugyhogy ezzel nem fogok vitatkozni.
    Azt pedig a sajat es regi ismeroeim peldajan keresztul tudom hogy valahogy ez berogzult nalunk regen mikor mindent csak igy lehetett beszerezni, es hat valljuk be magyar mercevel nem is olcsoak ezek a dolgok, ez is igaz, ez valoszinuleg inkabb ugy igaz hogy nem specifikusan magyar csak mivel az otthoni arak a bevetelekhez kepest sokkal magasabbak igy ez valahogy vegul igy alakul :( itt az hogy megveszel-e egy filmet kb annyira dontes minthogy rendelsz-e e pizzat, a ketto boven egy arban van

    A 7-es végű modelszámmal rendelkező LG TV-kre (pl: 49UF8517) ne várjatok netflix klienset. Az LG azt mondta nekem, hogy ott hardveresen hiányzik belőle valami a kódoláshoz. (Pedig ez egy 4k-s UHD TV)

    > Inkább arról írnál h. a céged behozta a band2-t az országba mondjuk 1000 EUR-ért...

    Nem tudok róla, hogy lehetne nálunk Band-et venni, akármennyiért is.

    szerk: közvetlenül tőlünk ofc, egyébként hozzá lehet jutni

    szerk2: Abba a vitába viszont, hogy mi van túlárazva és mi nincs, annyira nem mennék bele. Persze, a Chromecast olcsóbb, cserébe teljesen másra jó.

    Miracast protokollú cuccot (pl. az MS terméke) én inkább nem használnám filmnézésre. A Chromecast sokkal jobb választás, mert a lejátszás elindítása után nem zabálja külön a telódat/tabletedet, ráadásul használhatod másra is, mivel csak egy linket küld át. Ehhez persze app support kell, de a MindigTV-t leszámítva lényegében minden támogat Chromecastot, így pl. a Netflix és az MS PowerPoint is. Persze végső esetben tud képernyőtükrözést a Chromecast is.

    Persze, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is. Én azért szeretem ezt az eszközt, mert teljesen szabványos, és sokoldalú: tudok vele otthon filmet nézni, de ha ügyfélhez viszem prezentációhoz, akkor sem kell aggódnom, hogy épp abban a környezetben jó lesz-e.

    _Nekem_ kell az, hogy ne legyen érzékelhető input lag, és mondjuk a képernyő duplikálására ne "végső esetben" legyen alkalmas. ;) Azt aláírom, hogy ha valakinek nem kell ez a feature set, talál magának jóval olcsóbban is hasonló eszközt.

    Biztos? Nekem ugyan nincs Chromecast-om, de...

    "Chromecast can't currently extend your desktop onto your tv. Using the Chromecast extension in Google Chrome lets you "Cast Entire Screen (experimental)", but this only mirrors your current screen, rather than giving you more desktop space. I've found it a little bit tempermental too, depending on your PC."

    Mármint mi laggol, a Miracast, a Chromecast amikor teljes képernyőt küld át Androidról, Chromecast amikor böngészőből küld teljes képernyőt, fület vagy valami más?

    A Chromecast streamelt tartalomra (YouTube, Netflix, otthoni UPnP/DLNA mozizásra) lett kitalálva. Ezekre sokkal jobb, mint a Miracast, ezért találom rossz reklámnak a Miracastot egy Netflix topicban. De képernyő tartalom átküldésre, ami pl. egy bemutató, a Miracast elviekben jobb. Tapasztalatom szerint képnézegetésre sem jó a Chromecast.

    Allami elvarasoknak megfeleloen csinalj 3 gyereket. A 2. mar megment a filmezestol, a 3. magatol a tv keszulektol is.

    Fogalmazzunk úgy, hogy nem a TV-zés szokás Magyarországon, hanem az, hogy a TV-t, minden nap, adott napszakban bekapcsolják, azaz megnyomja valaki a távvezérlőn a főkapcsoló gombját. (a "másfél éves" a távvezérlővel játszik, a nagyi véletlenül ráült, stb.)

    A statisztikák nem mutatják a "nem hátérzörejként" használt, és az értelmes, (a befogadó) TV-zés közti különbséget... - Ez utóbbi, a környezetemben sok helyen tapasztalva, nagyon ritka, bár a TV készülék mindenhol majd egész nap, - pregnánsan lehalkítva, - működik, sokan, például kifejezetten, az "alvástámogatás"-funkcióként használják csak!

    Nekünk már az első után sincs időnk tévét nézni. :D Úgyhogy nincs is nagy lapos tévénk, hanem egy régi crt tévé van felokosítva openelec-el. Ha elpusztul a tévé biztos nem veszek másikat, inkább rakok a helyére egy akváriumot, a raspberry pi meg majd legfeljebb nem a meséket fogja lejátszani hanem a levegőztetőt/hőmérsékletet fogja szabályozni.

    ha van hozzá felirat (akárhol) azt alá lehet barkácsolni.

    Az én tapasztalatom az, hogy tényleg kényelmes a Netflix, de a tartalom még elég gyér rajta.
    Nyelvtanulásra jó, mert sok hangsáv és felírat van egy-egy filmhez, de amúgy nem nyújt többet mint a torrent.

    Hát... ez nem vigasztal, bár lehetne az amerikai ár tizede az előfizetési díj. :)

    Mondjuk az a ~10 százalék se rossz, ha az ember egy olyan ondemand videotékának veszi, aminek folyton változik a készlete és nincs meg minden a Lumiére-fivérek első filmjétől kezdve.

    Igaz, van meg ezer, par egyeb otlet:

    - kimesz amerikaba filmet nezni
    - proxy-val netflixezel
    - nezel magyar "szolgaltatotol" streaminget
    - nezel magyar valodi szolgaltatotol streaminget
    - megveszed az neten kulfoldrol

    stb.

    De valojaban ezek egyik sem alternativai sem a torrentezesnek, sem a netflix-nek.
    Valojaban a torrent sem igazi alternativaja a netflix-nek, masik leirtak, miert.

    Hát én meg nem.
    Ugyanakkor amint bejött a google music én előfizettem rá, most netflix-en is benne vagyok az ingyenes próbahónapban (kb. 1 hete, és gyakorlatilag alig használtam), és ha az rpi+openelec kis szarommal tudnám OOTB használni akkor nem is lenne kérdés, hogy előfizetek-e rá. Így még törpölős, de majd kialakul.

    Mert hajlandó vagyok fizetni a dolgokért, a jó és kényelmes dolgokért meg pláne, de azért a videotékázás az olyan 20. századi :)

    Pedig bizony egyetlen alternatíva a torrent.
    Vagy mondd meg, torrenten kívül honnan lehet filmeket beszerezni, amelyek teljesítik az alábbi feltételeket:
    1. Bluray minőségű kép (USA kiadás színvonalán nem homályos CEE kiadás)
    2. Normális szinkronsáv. Ha a filmhez több szinkron is létezik, akkor mindegyik legyen elérhető a filmhez.
    3. USA kiadással azonos extra tartalom.
    4. Normális magyar felirat.
    5. Cenzúrázatlan uncut verzió.

    A magyar valóság jelenleg, hogy gyakran még Bluay kiadás sincs, csak DVD. Az is ocsmány minőségben.

    Árak tekintetében pedig javaslom vesd össze a Play app árait az filmek áraival. Még a 70-es évekbeli B-kategóriás filmek ára is 10 Euro körül van. Sajnos adott egy bebetonozódott végtelenül kapzsi, ostoba, szűk látókörű dinoszaurusz rend, a filmforgalmazók. Képtelenek lépést tartani a világ fejlődésével, de 10 körömmel ragaszkodnak a régi kiváltságaikhoz. Magyarországra pedig még ezekből is a legalja jutott.

    A magáncélú letöltés Magyarországon legális (ha, és itt jön egy hosszabb jogi szöveg ennek a feltételeiről), viszont a feltöltés minimum szürkezóna. Márpedig torrentnél nem nagyon van letöltés feltöltés nélkül.

    De TFH legyen igazad, a torrent legális meg minden. Akkor is jöhetnek a kékek és elvihetnek tőled minden gépet, notitól NAS-ig, CD-t és DVD-t, akár akkor is ha azon van a szakdolgozatod amit holnap akartál kinyomtatni és beadni.

    Aztán hónapok alatt majd látja valami szakértő, aki majd mond valamit, olvasmányélményeim szerint leginkább fasságot, de ez alapján az ügyész eltolja a bíróságra. Ott születik valami elsőfokon, valaki fellebbezik, másodfok visszadobja elsőfokra, meg még 1-2 kavar, és a végén 4-6 év múlva lesz egy jogerős döntés. Szerencsés esetben az, hogy nem tettél semmi rosszat.

    Ez alatt nyilván költesz egy rakat pénzt ügyvédre, elmegy egy csomó időd mindenféle kihallgatásokra és tárgyalásokra járkálásokkal, költesz valami igazságügyi szakértőre aki megcáfolja a nyilvánvaló faszságokat a vádiratból és stb.
    Na ha ezt forintban összeadod akkor valszeg már az idődet minimálbérrel számolva is masszív bukóban vagy ahhoz képest is, mintha mindent megvettél volna.

    És visszatérve a "Szerencsés esetben az, hogy nem tettél semmi rosszat" témához.
    Szóval az r=1 magyar torrentező gépén van egy warez win7, office, photoshop és stb., persze mindből a legdrábább ami elérhető. Na ezek egyike se fér bele a magáncélú letöltésbe, és itt már általában milliós nagyságrendről beszélünk.
    De már az se legális, hogy telepítés után 30 (vagy 45?) nappal használsz egy trial total commander-t.

    Én amúgy nem akarok senkit ijesztgetni, félreértés ne essék, csak szeretnék rámutatni arra, hogy ez az "itthon szabad a torrent" típusú történet a gyakorlatban azért nem ennyire rózsaszín. Persze nagyon kevesen kerülnek ilyesmivel szopóágra, de aki odakerül az nagyon.

    A testrablók támadása ennél is sokkal ijesztőbb! Remélem használsz alufóliás sisakot, mert a gondolatok leszipkázásával kezdik. :)

    Magyarországon a magáncélú film és zeneleöltés legális. Szoftver warez már nem legális. Ezek a tények.
    Az egyik legnagyobb magyar torrent portálnak több mint 700 ezer tagja van. Ezzel már magában bejutnak egy párt a parlamentbe, méghozzá kapásból középpártként. És ez csak egy portál, és egy regisztrációhoz gyakran egy család tartozik nem csak egy ember.

    A te gondolataidat már goldolom leszívták, csak a "netflix az szar a magáncélú letöltés pedig legális" maradt, amit itt előadtál vagy 50x

    Amúgy tisztában vagyok a hazai torrent viszonyokkal, ettől függetlenül amit leírtam az előfordulhat, és volt is már akivel előfordult, szóval nem az ujjamból szoptam.

    Ne haragudj de itt most te írtál butaságot, rémtörténet formájában. Elhiszem neked, hogy valóban hallottad valakitől, hogy valaki látta, hogy valaki olvasta az újságban, hogy az interneten írták, hogy ez történt.
    Valóságban még senki nem ment bíróságra azért mert filmeket töltött le. Olyan esetek voltak, hogy a pincében mari honlapját termesztettek úgy, hogy beillatosították a fél kerületet, majd ezért elrendelt házkutatás során vitték a pc-ket is a palántákkal.

    A warez-tüntetés szvsz eléggé hatásos volt, és hosszú időre eltántorította a kormányzatot attól, hogy ilyen ügyben vegzáltassa a lakosságot. Politikailag nem kifizetődő nekik.

    Aha, ezt az ujjamból szoptam, nyilván.
    Meg ezt a rémtörténetet is, nyilván

    Ez utóbbi már az új btk alapján, bár még a netadó tüntetés előtt volt. Aminek persze semmi köze ahhoz, hogy ha a rendőr kevés munkával rád tud húzni csillió rendbeli bcs-t, akkor meg is teszi, mert így javul a statisztika.

    Első link:
    "Egy szolnoki férfi ellen eljárás indult, miután egy pedofilgyanús pornóoldalt jelentett be a rendőrségen. Számítógépét lefoglalták, mondván “a gépre esetleg nem jogtiszta szoftverek is telepítve lehetnek.”

    Szóval most nem marihuána hanem pedofil tartalom. Egyébként szoftver.
    Majd később a cikkben,

    "A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője által elmondottak szerint valóban történt bejelentés, a rendőrök ki is mentek, és közben feltehetően illegális szoftvereket találtak a bejelentő gépén."

    Feltételes mód, de itt is szoftverről van szó, nem audiovizuális tartalomról.

    Második link:
    "A házkutatások során több mint 7000 gigabyte mennyiségben zároltak adatokat az elkövetők által bérelt szervereken – olvasható a delmagyar.hu oldalán. Akár 10 évet is kaphatnak az “elkövetők”."

    Ez mióta otthoni felhasználás?! Szerver, ráadásul nem házi szerver.

    "A gyanú szerint a balatonfüredi huszonhét éves nő és társai magyar és külföldi internetes portálokra illegálisan, szerzői jogdíj megfizetése nélkül töltöttek fel és tettek hozzáférhetővé filmeket, zenei albumokat, számítógépes programokat."

    Tehát megint szoftverek, szerverről és külföldre is. A magyar torrent-tolerancia fenntartásának hallgatólagos része, hogy nem csinálunk az országból egy "torrent Svájcot" ami az egész világ számára szórja a tartalmat. Nem véletlenül zárt és regisztrációhoz kötött minden (jelentős) magyar torrent portál, ahova csak meghívóval lehet bejutni.

    Az Asva.info egyébként a magyar torrentvilág hírportálja, amely torrent-párti kommunikációt folytat. Hasznos oldal, de azért érdemes tudni, hogy nincs oknyomozó újságírói munka az ottani cikkek mögött. De egyébként sem otthoni videózásról szólnak a cikkek.

    Első link: bejelentett egy pedofil oldalt amit spam-ben kapott, és amit amúgy én is simán megtennék (már ha rákattintanék a spam-ben kapott linkekre, mert ugye nem teszem).
    Aztán hipphopp hozzá mentek a rendőrök vitték a gépét, és azért jó eséllyel találnak ilyenkor az r=1 magyar user gépén warez-t, lásd a rémtörténet amit fentebb előadtam.

    Második link: pl. seedserver? Jó, ez már túlmutat a r=1 torrentezőn, de akkor se olyan nagy ritkaság. A 7 tera is ugyanez a kategória.
    És tegyük félre az általad kiemelt részeket, akkor mi is marad? Párezer film, zenei albumok, (állítólagos) többszázmilliós kár, akár 10 év sitt.

    És ugyanez igaz akkor is, ha nincsenek az általad kiemelt részek, csak a digis gigás neten ücsörgő torrent pistike codegen házából kiveszik és elviszik azt a 3-4 vinyót. Még ha hozzá nem is mennek ki házkutatni, csak ha pl. bejelent egy pedofil weboldalt...

    Első link: továbbra is warez programok. Az nem film, videó. Törvény is másként kezeli.

    Második link: továbbra sem otthoni felhasználás. Szerver! Ráadásul külföldre is feltöltve. Ott is szoftver warez volt. Hostolt szerverről soha nem lehetett filmeket feltölteni üzleti mennyiségben. Az nem otthoni felhasználás.

    "És tegyük félre az általad kiemelt részeket, akkor mi is marad?"

    Félretehetsz minden tényt, ami cáfolja a gondolatmenetedet és akkor biztosan neked lesz igazad. :)
    Ha minden tényt félreteszel és csak annyi marad, hogy szemüveges volt az illető, akkor üldözik a szemüvegeseket az országban. :)

    "És ugyanez igaz akkor is, ha nincsenek az általad kiemelt részek, csak a digis gigás neten ücsörgő torrent pistike codegen házából kiveszik és elviszik azt a 3-4 vinyót. Még ha hozzá nem is mennek ki házkutatni, csak ha pl. bejelent egy pedofil weboldalt..."

    Nem kell foglalkozni pedofil weboldalakkal és nem lesz gond.

    Első link: továbbra is azok, igen.
    És én ott kezdtem, hogy a magyar torrentezők úgy kb. 99%-ánál szintén vannak ilyenek, amivel megbukhatnak _még_ _akkor_ _is_, ha valami miatt a kékek megnézik a gépüket. És ez a valami lehet akár torrentezés is, pl. a frissen lebukott swz user-ei közül kiválasztanak tizet és szétnéznek náluk.
    Na ezt nevezted te általam írt butaságnak rémtörténet formájában.

    A többin meg röhögcsélhetsz nyugodtan, bármelyik komolyabb torrentező gépén találnak annyi anyagot, hogy meghaladja a fél millás határt (legalábbis a szakértő szerint), aztán ott máris felvette a szopóálarcot. Plusz még a sw, jó eséllyel.

    "Nem kell foglalkozni pedofil weboldalakkal és nem lesz gond."

    Hősünk csak megpróbált tenni valamit az ellen, amivel szándékán kívül összetalálkozott. Rábaszott, köszönjük a kékeknek. Ezek után én is nyilván 100x meggondolom, hogy jelentsek-e nekik bármilyen bűncselekményt, de ugye vágod hogy szar ez az irány.

    Hali!

    Konkrétan itt áll tőlem 1 méterre az az ember akinek ~10 hónap után sikerült visszakapnia a "rekviráláskor" 2 hónapos laptopját... az Én gépemet csak azért nem vitte el a NAV-os, mert halvány lila f*ngja sem volt miként álljon hozzá a géphez aminek a kijelző bal alsó sarkában nem volt start gomb :-) szerintem egyszer már leírtam itt a sztorit a HUP-on, de most valamiért nem találom... lehet sok volt a kicsi heineken mára... szóval nem feltétlenül kell csillió forintos programokat letölteni és telepíteni... éppen elég ha felmerült "bármi" amiért elviszik a gépedet aztán majd valamikor visszakapod... 2 hónapos laptopod ~180k HUF vs 1 éves laptopod ~90k HUF értékben... közben nulla forint és semmi más büntetés nem "keletkezett"... csak teltek szépen a hónapok amíg vizsgálódott a hatóság.

    Üdv:
    Feri

    Mivel a szerzői jog megsértése vagyoni hátránnyal az bűncselekmény, hivatalból is eljárhatnak, büntetőeljárás. És ha gyanú van rá, akkor kötelesek is büntetőeljárást indítani.
    És a büntetőeljárásról szóló törvény szerint szerzői jogok megsértésében a NAV az illetékes nyomozó hatóság.
    Lásd: a büntetőeljárásról szóló törvény 3.6§ 2 (c) bekezdését:
    "(2)101 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal végzi a nyomozást a következő bűncselekmények miatt:
    c) bitorlás (Btk. 384. §), szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése (Btk. 385. §), védelmet biztosító műszaki intézkedés kijátszása (Btk. 386. §), jogkezelési adat meghamisítása (Btk. 387. §) és iparjogvédelmi jogok megsértése (Btk. 388. §),
    "

    http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?docid=99800019.TV

    A pc-t természetesen itt sem letöltött videók miatt vitték el, hanem számlázás, adócsalás, egyéb itt nem részletezett bűncselekmény gyanúja miatt. Hogy jön ez ide? Elvitték a gépet! Érted?! Elvitték! Innentől neked kuss van! Kispálya haver!! Elvitték a gépet oszt pont! :)

    * Ez itt a vitakultúra. Mintha Jehova tanúival vitatkoznál. :)

    Hali!

    Akárhogy keresem, nem találom, pedig egyszer tutira leírtam már itt valamelyik topicban... a lényeg röviden:

    A soproni biliárd klubban múlattuk az időt. 2 laptop volt az asztalunknál, haveromé és az enyém. Egyszer úgy este 10 környékén beesett ~10-12 NAV-os 2 rendőr kíséretében. Elkezdték ellenőrizni a helyet... nem is foglalkoztunk velük különösebben, minek is tettük volna. A pultban lesegették a zárjegyeket stb... közben persze körbenéztek a helyen is. Amikor elhaladtak az asztalunk mellett az egyik sasszem kiszúrta haver gépén a utorrent ikonját a tálcán. Azonnal jöttek is oda. Azt mondták mivel a hely nyilvános wifi kapcsolatán vagyunk, a hellyel együtt jogosultak ellenőrizni a gépeinket is... ekkor még csak mosolyogtam a dolgon. A gépeinken 1-1 böngésző futott pár tabbal.. kb akkor keresgéltünk utazási célpontot a nyárra, ajánlatokat és nyaralói véleményeket olvasgattunk. A haver gépén kezdték a "szakértést". Odaült a nav-os srác aztán a keresőbe beütötte: *.avi majd *.mp3. Talált ~8 filmet a haver gépén meg valamennyi youtube-ról leszedett mp3 cuccot. Én még ekkor sem aggódtam, használtam tovább a laposomat. Rám is szólt a nav-os, hogy nem most kellene törölgetni a cuccokat a gépről. Feléje fordítottam, hogy lássa a kijelzőt és közöltem, hogy böngészőből elég nehéz törölgetni és csak a travianon nyomtam be egy újabb búzamezőt, mert ott abból sosincs elég :-D Láthatóan nem vette a poént, de mindegy. Mivel a haver gépe "bukott" az ellenőrzésen, jött a másik ember és elkezdte felvenni a jegyzőkönyvet, az eredeti "ellenőrző közeg" odaült a gépem elé és elkezdte lerángatni a bal alsó sarokba az egeret és meglepve tapasztalta, hogy nem jelenik meg a start menü :-D Mondtam neki, hogy ez így nem fog menni, mert ez nem windows. Erre az éppen arra mászkáló kollégájától megkérdezte: Hé értesz te EHHEZ?? Amaz ránézett a kijelzőre és közölte, hogy nem. Ezután visszaültetett a gépem elé és diktálta a tennivalóimat: -Vegyen elő "valami keresőt" -Üsse be, hogy *.avi (nulla találat) -Üsse be, hogy *.mp3 (1 találat). Mindezt persze szúrós tekintettel követte, nehogy valamit "mókoljak a gépen" közben. (gondolj bele: mi lett volna, ha a dash-ban nincs kikapcsolva az az agyatlan "web-en is keresek azonnal" opció... kb mindkét keresésre hozott volna pár millió találatot :-D akkor nem, hogy elviszik a gépen, de ott helyben ki is végeznek :-D).

    Tehát ekkora qrva nagy bűnöket kell elkövetni ahhoz, hogy 2 hónapos laptopodból 1 éves vas legyen mire újra látod. A gép visszaszerzése egy 10 hónapos kálvária volt egy olyan embernek akinek erre ideje, energiája és elszántsága is volt. Ha az enyémet viszik el tutira sosem kaptam volna vissza, mert a reggeltől estig meló mellett még ma is tartana az utánajárás. Természetesen miközben zajlott az "ügy" folyamatosan változott a tényállás és illetékesség. Szombathelyen indult a móka.. ott elsőre azt licitálták, hogy a gépet majd visszakapja, a benne levő hdd-t nem, mert azon vannak a jogsértő tartalmak, később már a komplett gépet sem akarták volna visszaadni, hanem elárverezés is szóba került. Valamikor pár hónap után az ügy valamiért átkerült Győrbe... ott is 2-3 féle licit a dolgok lezárására... nem emlékszem már pontosan, de hasonlók mint Szombathelyen... a vége az lett, hogy 10 hónap szarakodás után a srác visszakapta a gépét... benne volt a "jogsértő tartalmakat tároló" hdd is. Valamit a bődületes mennyiségű "jogsértő tartalom" is ott volt a visszaadott gépen.

    Üdv:
    Feri

    semmiképp nem volt joguk átvizsgálni a géped, nagyon csúnyán jogot sértttek, s bűncselekményt követtek el!
    az ügyészségre ugye küldtél panaszt???

    valamint attól hogy van x .avi és x .mp3 file a gépen, még nem bizonyosodott be semmi. lehet jogszerű tartalom is, no meg magáncélú másolat is, valamint akár saját készítésű anyag is lehet.

    ez így nagyon nem stimmel!

    ez olyan mintha házkutatási parancs nélkül házkutatnának nálad.

    ráaádsul nincs is helye a gép lefoglalásának, hanem szakértő jelenlétében hiteles másolatot kell készíteni az adattárolóról. ha csak úgy lefoglalják, akkor későb bűncselekmény esetén sem sziklaszilárd bizonyíték, ugyanis nem igazolható, hogy nem a lefoglalás után került rá az adat. egyelőre még demokrácia van, vannak ilyen jogi garanciák.

    Hali!

    Nem az Én gépemet vitték el... honnan a rákból tudtuk volna, hogy nincs joguk átvizsgálni... teljesen hivatalos jegyzőkönyv született a lefoglalásról,ha ment volna panasz az ügyészségre, akkor nem vagyok benne biztos, hogy a mundér becsülete nem került volna előtérbe... mindezek felett az a ~8-10db avi amit találtak a gépen nem éppen aktuális mozi film volt, mert a haverom odavan a Bud Spencer /vagy hogy írják a nevét/ filmekért, így a fele kb. a " Kincs.ami.nincs.avi" kategóriába tartozott... valószínűleg nem véletlen, hogy büntetlenül "úszta meg" dolgot... baromi nagy értéke lehetett a gépen talált tartalomnak... csak az a 10 hónap ne telt volna el közben...

    Mindezt írom úgy, "nem arról az emberről beszélek aki valaha hallott már egy olyan valakiről akinek a szomszédja azt állítja, hogy tutira Sztálin rokona"

    Üdv:
    Feri

    > ez olyan mintha házkutatási parancs nélkül házkutatnának nálad.

    Pedig hazkutatasi parancs nelkul hazkutatnak. Kozeli ismerossel is igy tortent. Szerintem en is leirtam mar a sztorit.

    Csak az amerikai filmekben van az, hogy ott lobogtatjak.

    ---
    Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

    fogalom nelkul...

    Legalabb neznel utana: hazkutatasi engedelyt *utolag* is kerhetnek az ugyeszsegtol. A hazkutatas pillanataban, semmifele engedelyuk nincs a rendoroknek legtobbszor, mivel az kesleltetne a nyomozast.

    ---
    Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

    Annyira aranyos amikor megpróbáltok jogászkodni fogalom nélkül, és ezek után még fogalom nélküliségről hadoválsz.
    Fordítva ez olyasmi mint amikor egy jogász, beszélő vírust talál az alaplapja BIOS-ában. :)

    http://www.portfolio.hu/gazdasag/ez_var_rank_ha_kihirdetik_ma_a_valsagh…

    Biztosithatlak róla, torrent miatt még a Fidesz hatalom sem fog válsághelyzetet kihirdetni. :)

    Nem szeretném veled előlről kezdeni.
    Fentebb két ember már a személyeskedésik vitte a dolgot, légyszi' ne jussunk ide megint!

    A magáncélú letöltés (audiovizuális tartalmak esetében!) legális, ez TÉNY, a Btk egyértelműen kimondja.
    A torrent is, mivel technológiai adottsága miatt történik közben feltöltés is, nem pedig azért mert te osztottad meg a tartalmat.
    Ez csak audiovizuális tartalmakra vonatkozik, szofverekre nem!

    Nem fogja sneki elvinni a géped olyan cselekményért, ami nem bűncselekmény, s amirőla Btk egyértelműen kimondja, hogy nem bűncselekmény, nem szerzői jogsértés.

    "Én amúgy nem akarok senkit ijesztgetni, félreértés ne essék, csak szeretnék rámutatni arra, hogy ez az "itthon szabad a torrent" típusú történet a gyakorlatban azért nem ennyire rózsaszín."
    Dehogynem, audiovizuális tartalmak esetében ennyire rózsaszínű.

    "btk, 385. paragrafus 5. bekezdés:
    “Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja.”"

    Nem szeretnéd elölről kezdeni (de azért leírod a ugyanazt).

    Bár igazából először se kellett volna elkezdeni, sajnos a topic 3/4-e arról szól, hogy te meg a timi nick köpköditek a netflix-et és/vagy éltetitek a torrentet, mások pedig reagálnak rátok.

    A BTK értelmezése előtt pedig olvasd már el azt a nyomorult 385-ös paragrafust kérlek.
    Az 5. bekezdés csak az 1. paragrafust üti ki, ami az alapeset.
    A 3. bekezdés a nagyobb vagyoni hátrányt okozó, a 4.-es pedig a jelentős, különösen nagy és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó jogsértést írja le.

    Szóval _ezekre_ nem vonatkozik az 5. bekezdés.
    A nagyobb vagyoni hátrány pedig fél milliótól indul, ezt kérlek számítsd át te letorrentezett BD rip-re.

    Hát ennyike.

    Már ne haragudj (másodszor), de a topik Netflixről szól, méghozzá Magyarországon. Ha egyszer azt tapasztaltam, hogy még az USA Netflix szolgáltatás is gyenge minőségű, a HD filmek is legfeljebb yifi minőséget hozzák, mégis miről kellene írnom?! A feliratos filmeknek egyébként sincs piaca Magyarországon. Az USA filmkínálat 12%-a érhető el a magyar Netflixen.
    Te például miért próbálsz jogászkodni informatikusként?
    Ez nem a fun rovat!

    Nincs azzal bajom, hogy egy alternatív valóságban él a tudatod. De ne várd el, hogy komolyan vegyenek amikor ilyen badarságokat írsz le. Már írtam, hogy több mint 700 ezer tagja van az egyik nagy magyar torrentportálnak. Bárki megnézheti ott (vagy máshol) a statisztikát ha van oda accountja.

    Amit itt bemutatsz, na az az értelmi fogyatékosság határa, sőt.

    Nézzük a törvény szövegét:

    385. §
    (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértését nagyobb vagyoni hátrányt okozva követik el.
    (4) Ha a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértését
    a) jelentős vagyoni hátrányt okozva követik el, a büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig,
    b) különösen nagy vagyoni hátrányt okozva követik el, a büntetés két évtől nyolc évig,
    c) különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva követik el, a büntetés öt évtől tíz évig
    terjedő szabadságvesztés.
    (5) Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja.

    És nézzük csak az 5. pontot, itt lemegyek általános iskolás szintre a kedvedért, hátha így megérted.
    Mit nem valósít meg az, aki...?
    Nos, ott van feketén fehéren, "az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt".
    Ami a szerzői jogsértés alapesete. (Már mint bcs, mert 50k alatt szabálysértés.)

    Ennek a minősített esetei vannak a 3. és 4. bekezdésben, de ezeket nem érvényteleníti az 5. bekezdés, csak az 1. bekezdést, le van írva egyértelműen.

    Tehát a jelenleg hatályos BTK-ban az 5. bekezdés nem érvényteleníti a
    - nagyobb vagyoni hátrányt okozva
    - jelentős vagyoni hátrányt okozva
    - különösen nagy vagyoni hátrányt okozva
    - különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva
    elkövetett szerzői jogsértést.

    A "nagyobb vagyoni hátrány" alsó határa fél milla. A többi nagyobb.
    Szóval ha a té szakértő szerint az általad megvalósított jogsértés által okozott fél milla fölötti, akkor az 5-ös pontot a hajadra kenheted.

    És a fél milla nagynak tűnik az átlagmagyar szemszögéből, de ha elkezded beárazni a BDrip-ek és HDrip-ek darabját 10 ezresével, a DVDripeket és zenei albumokat 5 ezresével, akkor máris nem tűnik olyan elérhetetlennek, sőt.
    Egy komolyabb, 20 albumot kiadott zenekar "FLAC discography"-ban máris 300e. Egy HD Matrix trilógia 30e. És ilyenek.

    Szóval akkor ki is beszél itt hülyeséget, szakértő úr?

    Nem, nem érted.
    Ezek az esetek vannak:
    Szerzői jog megsértése vagyoni hátrány okozásával (1-es opont). Ennek van egy értékhatára és büntetési tétele
    Szerzői jog megsértése nagyobb vagyoni hátrány okozásával,ennek is van értékhatára és büntetési tétele
    Szerzői jog megsértése jelentős vagyoni hátrányt okozásával, ennek is van értékhatára és büntetési tétele
    Szerzői jog megsértése különösen nagy vagyoni hátrány okozásával. Ennek is vna értékhatára és büntetési tétele.
    Szerzői jog megsértése különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva, ennek is van értékhatára és büntetési tétele.

    A törvény arról szól, hogy magáncélú másolással az elsőt nem tudod megvalósítani. Azaz ha az értékhatáron belül vagy, akkor sem kapsz érte két évet.
    De ha a bűncselekményed valamelyik alesetbe tartozik, akkor kaphatsz érte sokat.
    Hogy értsd: nem "szerzői jogsértés" a bűntett neve, hanem "szerzői jogsértés vagyon hátrány okozásával".

    Ha nem okozol vagyoni hátrányt, megsértheted a szerzői jogot, erre nem tér ki a BTK. Csak arra, ha a jogtulajdonosnak vagyoni hátránya keletkezik abból, ha megsérted a jogait.
    És ez csak a BTK.
    Polgári peres eljárást indíthat ellened a szerzői jogsértésed miatt, ott a büntetés lehet pénzbüntetés, lehet kényszerintézkedés a jogsértés megszüntetésére, stb. De erre nem tér ki a BTK.
    Polgári pert indíthatsz bármilyen jogvitában. A BTK vonatkozott passusa meg csak a vagyoni hátrányt okozó szerzői jogsértésre tér ki.
    Lásd: szerzői jogi törvény, 94.§, Polgári jogi jogkövetkezmények.
    Letöltés továbbra is sért szerzői jogot, de ha a vagyon hátrány, amit okoztál vele, nem nagy, akkor büntetőeljárást nem indíthatnak ellened.

    Te nem értesz hozzá, de sebaj. Ugyanis még mindig nem tudod elfogadni, hogy a p2p hálózatok nem csak letöltésre szolgálnak, épp ezért nem letöltésről van ott szó, hanem megosztásról. Letölteni annyit töltesz le, amennyit akarsz, de a torrentezés az szerzőijog-sértés, és bűncselekmény, amennyiben meghaladja az 500E forintos értékhatárt.
    Itt egy elemzés:
    http://itcafe.hu/hir/bunteto_torvenykonyv_btk_fajlcsere_torrent_p2p.html

    Tényleg hidd már el, hogy meg kell különböztetni a letöltést (ami magáncélú másolás), meg a filecserét (ami nem magáncélú másolás, és így szerzőijog-sértés).

    Én például nem követnék el szerzőijog-sértést, ha kivennék egy videotékából egy DVD-t vagy Bluray lemezt, és lemásolnám magamnak. De ha p2p hálózaton töltök le, az bűncselekmény, amennyiben a keletkező vagyoni hátrány 500E ft-ot halad meg.
    Na és akkor most nézzük meg az uploadodat ebben a hónapban.

    Akkor ne vitatkozz magaddal, nem fogod szeretni.

    Ott a BTK feketén-fehéren. Le van írva, hogy az 1-es pontot nem valósítja meg, bizonyos körülmények esetén. (Tehát a 3-as és 4-es pontokra ez nem vonatkozik.)

    És nem, nem azért, hogy legalizálják a torrentezésedet (ami tök mindegy hogy miért, de meg is oszt, _tehát_ megvalósítja a bűncselekményt), hanem azért, hogy a "piszlicsáré" ügyeket ki lehessen dobálni a rendszerből, hogy ezekkel ne terheljék az ügészséget és a bíróságot, kicsit tágabban nézve a költségvetést.

    És igazából kurvára mindegy ki mit linkel, én pl. egy jogi blogot linkeltem ahol egy végzett jogász látja ugyanúgy, mint ahogy az itcafe írója, persicsb vagy épp én.

    Na de itt vagy te, fénylő csillagunk az éjszakában. Szóval biztosan te vagy az okos, és szerzői joggal származó szakjogászok a hülyék.

    Csak nyugodtan :)
    De előtte azért áruld már el, hogy mégis mi olyan vicces?

    Mert van egy 5 bekezdéses jogszabály, eléggé egyértelműen megfogalmazva. És ezt kb. mindenki ugyanúgy értelmezni, jogászok is.
    Leszámítva az egyik helyi trollunkat, aki nem képes felfogni, hogy az 5. bekezdés _csak_ az elsőt üti ki (bizonyos esetekben), ami az alapeset.
    A minősített esetek pedig a 3. és 4. bekezdésben vannak.

    És ha igaz az, amit a NAV szóvivője az itcafe-nak mondott, vagyis hogy a filmeket darabonként 800 (nyolcszáz) dollárral számolják el, akkor az a mai árfolyamon számolva 229e HUF filmenként.
    Így nézve 3 film "le" torrentezésével máris megvan az a félmilliós értékhatár, ami a 3. bekezdésben említett nagyobb vagyoni hátrányt okozó jogsértéshez kell.
    De a jelentős vagyoni hátrány 5 milliós értékhatárához is elég 22 (huszonkettő) film, a különösen nagy vagyoni hátrány 50 milliós limitjét pedig 219 filmmel már el lehet érni.
    Így ezek már nem az 1. bekezdésben írt alapesetek, tehát ezekre nem vonatkozik az 5. bekezdésben írt dekriminalizálás

    Szóval ha ez igaz, akkor a kedves torrenthuszár meséje a BTK 385. § (5) bekezdéséről az 2 filmre szól. Nem két párhuzamosan torrentezett filmre, nem naponta 2 torrentezett filmre, hanem összesen 2 torrentezett filmre egészen addig, amíg a 2 fimből a korábbi "leszedésével" megvalósított bcs. el nem évül.

    Ugyan szándékaid ellenére de pont fején találtad a szöggel a taxisok nagynénjeit!
    Pontosan erről van szó. Ott ül a monitorok mögött egy képzett, okos, agilis team az Uber-nél, akik egy nap alatt többet keresnek mint amennyit a pesti taxishiénák egy év alatt összeharácsolnak az áldozataik... akarom mondani utasaiktól. Most viszonyt onnan távolról, egy másik galaxisból a monitorok mögül belekavartak a langymeleg pesti taxis mocsárba. Az ostoba taxisok rázzák az öklüket: Tilccsák be a mobilszolgáltatók a zübert oszt kész! Olgyák meg!
    Fel sem fogják korlátolt elméjükkel azt a számukra elérhetetlen és elképzelhetetlen világot, ott a monitorok mögött. Az ő szellemi szintjükről az már az istenek világa.
    Azt sem értik a taxisok, hogy ezzel hatalmas ingyenreklámot csinálnak pont az Ubernek. Ráadásul a taxisok útlezárásai miatt feldühített pestiek, csakazértis Uber kocsit fognak választani legközelebb helyettük. A vége pedig az lesz, hogy ők mint az intellektuális evolúcióban visszamaradt véglények már évekkel ezelőtt vesztettek. Vagy megszokják az új taxis szabályokat amiket onnan a monitorok mögül irányítanak, vagy végleg kihalnak.
    A monitor mögötti Uber(-menstch)eknek arra is volt már évekkel ezelőtt agyuk, hogy interneten megkeressék a megfelelő ügyvédi irodákat és busás megbízást adjanak jogi képviseletükre. A jó politikai kapcsolatokkal rendelkező ügyvédek pedig végzik a dolgukat. Az Uberesek nem kicsinyesek, az Pesten termelt nyereség tekintélyes részét adják jogaik és érdekeik helyi képviseletére.

    Személyedben egyébként egy OKJ szakjogászt tisztelhetünk? A zugjogászok sem hordanak össze annyi sületlenséget amit neked ennél a topicnál sikerült.

    Taxi/Uber témában igazad van.

    Jogi témában pedig nyilván te is a timcsike/nvik szintű fogalmatlanok közé tartozol, bár te vitatkozni se próbálsz, egyből a személyeskedéssel indítasz. (És lehet szerencsésebb ez így, lásd ugye a hülyébbik másodnick-et, aki a nagy jogi szakértés közben azzal se volt tisztában, hogy ezekben szerzői jogi témákban a nav az illetékes.)
    Mindenesetre ha megpróbálsz érdemben érvelni akkor majd válaszolni fogok rá. Addig nincs mire, nem megyek le a szintedre.

    Az egész HUP-ot valamennyi hozzászólásával összesen három ember írja. Mindenki más az ő másodnickjük. És itt vagy te, az egyetlen igazmondó bölcs, világítótorony ebben a sötét másodnick-erdőben. Nyilvánvalóan tévedhetetlen vagy, legyen szó informatikai, jogi vagy atomfizikai témakörről.

    Látom már, te vagy timcsike butábbik másodnickje.

    Leírtam már neked, próbáld értelmezni

    A NAV pedig elég sok köze van a BTK-hoz, legalábbis NAV bűnügyi szakterületének hatáskörébe tartozó bűncselekmények esetében.
    Vajon szerepel-e ott a kedvenc paragrafusod?

    Na, hát így jön ide nav, trollocska.

    "ráadásul magyaroroszágon a magáncélú letöltés legális"

    Magyarországon a közpénz magánpénzzé alakítása is legális... mert 700 ezer torrentező család országa vagyunk, ahol a magántulajdon nem számít, amíg nem a saját magántulajdonról van szó. Aztán ezek után persze mindig csodálkozunk, hogy egyre és egyre messzebb van minden, ami után persze vágyakozunk.

    Ez messzire vezető gondolatmenet. Itt van ez a Gloden Globe díjas és Oscar várományos magyar film. Készítése költségeinek nagy részét a Magyar Nemzeti Filmalap állta az adófizetők pénzéből. A magyar filmtörvény szerint az így juttatott támogatást nem kell visszafizetni, sőt a bevétel nagy részét megtarthatják a filmesek.
    Akkor egy magyar adófizetőt miért kellene _kényszeríti_ arra, hogy csakis moziban vagy valamilyen fizetős szolgáltatás részeként nézze meg a filmet?!
    1. Eleve hozzájárult adóforintjaival a film elkészítéséhez.
    2. Valószínűleg úgyis van kábel- vagy műholdas-tv előfizetése, amiben havonta rengeteg film jogdíját megfizeti.
    3. Mobiltelefon, merevlemez, usb pendrive, tablet, notebook vásárlásakor is fizet jogdíjat az Artisjus-nak az üres adathordozó után.
    Azért van kivetve ez az Artisjus maszek-sarc, mert legális Magyarországon a magáncélú film és zeneletöltés.

    Hát igen, aki fizet TB-t, az többet fizet és nem a használattal arányosan, mert sok a nem vagy alig fizető potyautas, akik szerint nekik ingyen vagy olcsón jár az egészségügy... honnan is ismerős ez a mentalitás? Nem is értem, mi a problémád, ó, hogy ez esetben ez a gondolkodás negatívan érint, ezért tiltsákbe-változtassákmeg-oldjákmegéskész? Aha...

    Mostanság millió-számra érkeznek Európába olyan potyautasok akik menekülteknek hazudják magukat. Dzsihádon kívül, ami konkrétan zsebdzsihádtól, értsd mobiltelefonod zsebedből kilopásától, nemi erőszakon át súlyos terrorcselekményekig terjed, szóval ezeken kívül semmi máshoz nem értenek.
    Jó eséllyel egész életüket az európai szociális rendszeren élősködve élik majd le. Közben sharia-negyedeket alapítanak szerte Európában ahova be sem léphetsz.
    Ha már így az egészségügy szóba került érintőlegesen, olyan betegségeket hurcolnak be Európába amelyeknek már az emlékét is elfelejtettük. Malária Magyarországon is létezett az 1950-es évekig. Csak a szervezett és fegyelmezett egészségügynek köszönhetően kikezelték az összes beteget. Így a már ma már nincsenek forrásai a maláriának ahonnan a szúnyogok terjesztenék a kórt. Legalábbis addig így volt még nem áramlottak számolatlanul a migránsok.

    Ilyen körülmények között engem személy szerint cseppet sem zavarnak a TB (nem migráns) potyautasai. A torrentezés sem üti meg az ingerküszöbömet, de még a zsebre dolgozó politikusok sem ha közben legalább Európának azt a kis szegletét ahol lakok megvédik ezektől a hódító muszlim hordáktól.

    Az egész EU-ba kevesebb menekült és migráns érkezett, mint amennyi járulékvadász potyautas van csak Magyarországon...

    "megvédik ezektől a hódító muszlim hordáktól"

    Voltak már erre törökök képében... :)

    ...egyébként a nagy többségük szimpla átlagember, de nagyjából ugyanannyi nacionalista balfasz van közöttük is, mint amennyi errefelé akad és ugyanannyira nagy a hangjuk, mint a mi nacionalista balfaszainknak.

    Muszlimok, azon belül arabok között nem találsz sok nacionalistát. A fogalmat sem ismerik.

    "Voltak már erre törökök képében... :)"

    Gyönyörű korszaka volt az az ország történelmének!

    A muszlim migráció egyébként nem ma kezdődött. Az EU nyugati felében ma több muszlim migráns él mint Magyarország teljes népessége. A másod, harmadgenerációs migránsok pedig rosszabbak mint bevándorló elődeik voltak. Hivatalosan a neoliberális kánon nem is tekinti migrásnak őket, "hiszen Európában születtek". De minden józan gondolkodó belátja, hogy franciának, belgának, sőt európainak sem lehet tekinteni őket. Ők sem tartják annak magukat.

    "Muszlimok, azon belül arabok között nem találsz sok nacionalistát. A fogalmat sem ismerik."

    Ó, dehogynem.

    "Gyönyörű korszaka volt az az ország történelmének!"

    Ahja, mint minden hódítás, amiben akkoriban a magyarok is jeleskedtek és terjesztették az igét...

    "De minden józan gondolkodó belátja, hogy franciának, belgának, sőt európainak sem lehet tekinteni őket. Ők sem tartják annak magukat."

    Kezdem azt látni, hogy a magyarok se igazán európaiak...

    Akkor te még nem láttál valódi arabot. Nincs olyan, hogy szír vagy jordán nemzettudat. Ők arabok, de ami ennél is fontosabb számukra a muszlim vallásuk.

    "Ahja, mint minden hódítás, amiben akkoriban a magyarok is jeleskedtek és terjesztették az igét..."

    Úgy fél évezredet tévedtél csak. És nem erőszakolták rá a sámánizmus igéjét a kárpát medencében élőkre hanem a magyarok vették fel a kereszténységet.

    "Kezdem azt látni, hogy a magyarok se igazán európaiak..."

    A magyarok pont a valódi európaiak. Most nem a magyarok igazodnak más országokhoz, hanem pont a csehek, szlovákok, lengyelek, britek, dánok... állnak be a magyarok mögé migráns politikában. Pár hónapja ezt kevesen tudták egyáltalán elképzelni, de ma úgy áll a helyzet, hogy a 4. reichet, akarom mondani Európai Egyesült Államokat építgető Németországot fogja elkalapálni az európai nemzetek többsége... újra. Korábban a német nácizmus Európára erőszakolása miatt, most a liberálnácizmus Európára erőszakolása miatt.

    Még a török politikusok is ordítanak a német politikusokkal vagy brüsszeli bürokratákkal. A magyar politikusokkal azonban tisztelettel beszélnek a törökök.

    "Akkor te még nem láttál valódi arabot. Nincs olyan, hogy szír vagy jordán nemzettudat. Ők arabok, de ami ennél is fontosabb számukra a muszlim vallásuk."

    Szerintem Te nem láttál még arabot, csak olvastál valamit, hány arab ismerősöd van? :)

    "A magyarok pont a valódi európaiak."

    Persze-persze... meg a kiválasztott nép is... :)

    "most a liberálnácizmus Európára erőszakolása miatt"

    Te még nem éltél egy percet sem nem liberális világban... és vedd hozzá, hogy a konzervatívok mindig is azt a világot védték, amit a saját korukhoz képest 100 évvel korábban a liberálisok kivívtak. Mindig.

    +1

    És valóban, manapság a "torrent" az egyetlen olyan forrás, ahonnan a legszélesebb rétegigényeknek megfelelő, filmeket is meg lehet találni. Mert a "torrent" egy demokratikus elosztásforma, a visszaosztásokon keresztül a világon mindenhova eljuthatnak a ritkán marketingezett, nem hypolt filmek is. (A közösség még ingyenesen lokalizálja-feliratozza is, ha kell.)

    Mint olyan, nem harcolni kellene ellene, hanem megteremteni, a mai formájában idejétmúlt szerzői jogdíjas rendszer megfelelő ellentételezését. A "torrent"-es filmes, vagy zeneletöltések kiírtásával, az alternatív, kis pénzből létrehozható alkotások szerzői eltünnének a sülyesztőben. Már pedig az értékteremtő alkotásokat nem csak a 100 milliós reklámbüdzsé szokta jellemezni. A "torrent-es disztribució" fennmaradása az emberiség fontos kulturális "hozzáférési" lehetősége, amely nem függ nagy kiadócégek, "átgondolt" értékesítési maximalizálással összefüggő, disztribúciós stratégiájától.

    A letöltéseknél nem lopást kell emlegetni, hanem foglalkozni kéne a legalizálásával, - természetesen a tartalmak mind szélesebb körben történő elérhetőségének, azaz lényegi sajátosságának megtartásával. (A szerzőknek-filmgyártóknak örülni kéne, hogy alulról jövő kezdeményezéssel, kialakult a technológia, az elosztásmodell, "benne" vannak a kultúrális fogyasztásra ugrásra készen álló, potenciális vevők a világon mindenütt, anélkül hogy mindez nekik pénzbe kerülne.)

    Ha egyszer egy művészeti alkotás, - (film rockzenei album, stb.) - kilépett a szélesebb közönség elé, akkor onnantól önálló éltre kelt, nincs semmilyen indok az "eltüntetésére". Az emberiség kultúrájának részévé válik. Így ahhoz minden embernek biztosítani kellene a hozzáférést. (És persze, ezzel nem azt mondtam, hogy feltétlenül ingyenesen, bár lehetnek érvek és kidolgozott megtérülési rendszerek, ehhez az elosztásmodellhez is, biztosan.)

    A kiadói protekcionizmus, lehet gyors megtérülést biztosító üzleti modell, de szerintem sokkal rosszabb hatásfokú pénzkeresést biztosít, a film moziból való "kinövése" után, - az utólagos értékesítéseknél, - mint ha legálisan útjára bocsátanák a "torrent"-technológia felhasználásával és szinte egyszerre lehet vevő rá, több milliárd ember. (A letöltésszámokon keresztül és a tömörítési modell megfelelő megválasztásával, simán lehetne biztosítani hozzá kontrollt és értékesítési modellt is. - (A szempontoknak nem megfelelő, nem hivatalos csomagolások, meg mehetnének a "levesbe". Film és zeneipar, a valóságos lehetőségeket észre kéne venni és felébredni végre.)

    Porog a probahonapom, de valoszinuleg nem hosszabbitom meg. Ha tudna azt, amit a google movies, vagy epp spotify, hogy preloadolni lehet meg ha csak egy-ket reszt is, akkor a szegenyes valasztek ellenere lehet megtartanam, de addig addig visszalepes, okosteve nelkul meg egyenesen hatalmas egy kodi+torrent paroshoz kepest. Pedig arra rendesen raizgultam, hogy amit otthagyok pc-n azt tableten folytatom onnet es forditva, de az emlitett limitaciokkal nekem nem eletkepelen. Nem is a gigabyteok miatt, csak amikor 2-3 hetente vonatozok, akkor egy weboldal nem jon be mobilneten, nem hogy hd streameljen. Most max azt tudom elkepzelni, hogy evente egyszer egy honapra elofizetek, es ledaralom a sajat tartalmaik aktualis evadjait..

    Netflix is a surveillance system: it demands customers identify themselves to pay, and thus records what each person watches. Don't stand for this!

    Netflix makes customers sign a restrictive contract that denies them the rights that they would have under copyright law.

    Netflix commits all of the three usual injustices of digital publishing: Digital Restrictions Management (DRM), End User License Agreements that restrict the customer beyond the restrictions of copyright law, and identifying and tracking the customers.

    To tolerate any of these predatious practices is to surrender our rights without a fight. I will never buy from a publisher that does even one of these things.

    Sokan előjöttetek a torrenttel, pontosabban a nem hivatalosan beszerzett tartalmakkal. Egy apróság jut erről eszembe: A filmekbe be lehet tenni mindenféle ártó kódot is, feltéve, hogy a dekódoló tartalmaz hibákat (ami mindig igaz). Pl:

    http://news.softpedia.com/news/zero-day-ffmpeg-vulnerability-lets-anyon…

    Természetesen ez igaz lehet akár a hivatalos tartalmakra is (Netflix, YouTube, ...), csupán kevésbé valószínű. Mindenesetre én minimum egy jól összerakott konténerben futtatnám a lejátszókat és konvertálókat is. Fene ezekbe a disztró készítőkbe, hogy nem tolják ezeket a fenekünk alá!

    Ne FUD-olj! :)
    Akkor a Netflix szolgáltatása sokkal gázosabb, a mindenkit megfigyelő NSA pont netflix videóstrembe fog injektálni kódot, amit el sem lehet kerülni ha épp nézed.

    The vulnerability was discovered on January 12, 2016, by Russian programmer Maxim Andreev in the current stable builds of the FFmpeg software ... Update: Today, January 15, 2016, the FFmpeg developers have released FFmpeg 2.8.5, patching the security issue mentioned in this article.

    Szóval volt 3 nap arra, hogy gyorsan valamilyen értelmes malwaret fejlesszenek és el is terjesszék az alatt a három nap alatt. :) A korábban letöltött videókat ez ugye nem érinti, akkor sem ha újranézed őket. Frissítés után pedig már hiába jön buherált videó. Nem fog célt érni.

    Ennél a stagefright hiba is komolyabb volt, de azt is pár kattintással ki lehet iktatni

    Jó, de innentől a feltételezések és konteók ingoványos talajára érkeztünk. Elég sok video-audio codec lib van. Ezért sem lehet hatékonyan itt támadni. Akkor már egyszerűbb böngészőmotornál támadni. Abból eleve kevesebb van és a WebKit (blink) ezek között is domináns helyzetben van.
    Tudsz akár egyetlen publikált esetet arról, hogy utólag malwaret találtak volna valamelyik torrenten terjesztett videóban? Torrenten nem lehet frissítéssel eltüntetni a nyomokat. Ha évekkel vagy csak hónapokkal korábban Maxim bejelentése előtt sikeres támadásra használtak volna videókat, annak nyomai megmaradtak volna és utólag megtalálták volna az érintett videofájlokat.

    Ezen a gondolatmeneten elindulva a Netflix-NSA együttműködés sokkal veszélyesebb. Eleve személyre szabhatóak a videostreamek. Így megoldható, hogy csak a kiszemelt célpontokat fertőzzék meg Netflix videókkal. A filmnézési szokásokból pedig lehet következteni például terrorgyanúra. Túl sok kémfilmet nézel, mellé sok iszlámmal foglalkozó tartalmat fogyasztasz, netán dokumentumfilmet nézel a tails disztribről, egyből terrorgyanús leszel az NSA szemében. Netflixen keresztül pedig már megy is a kémprogram a gépedre, mobilodra. ;)

    Emlékszel, hogy amikor 2001-ben kiadták az XP-t akkor annak nem volt rendes tűzfala? Az emberek milliói használták éveken át anélkül, hogy bármi problémájuk lett volna belőle. A 2004-ben kiadott SP2-ben lett rendes tűzfal. A hozzáértők persze tolták a Kerio-t, ZoneAlarm-ot és társait addig is, de a többség nem. Aztán hirtelen megváltozott a helyzet.

    Vehetünk más területeket is, pl. ma már alap a W^X, ASLR, SELinux/AppArmor, gcc -fstack-protector-xxx. A seccomp még nem eléggé. A konténer megoldások jelenleg nem túl biztonságosak egy VM-hez képest, de könnyű használni, nem kell seccomppal felvértezni az alkalmazást, olcsó és nagyjából disztró független. Ha azt mondom, hogy egy konténernek nincs netje, volume-ot csak olvashat, kivéve a saját konfig fájlait, akkor az mégis csak valami.

    A Netflix attól még "kémkedik", avagy a felhasználói élmény fokozásából akár személyes adatokat is gyűjthet. Mint minden felhő alkalmazás. Bele értve a bankolást is, amit egy kis kártyával érsz el. Ha nem tetszik, ne használd, okosabbat nem tudok mondani. Miért, mit gondolsz, a falu egyetlen boltjában Terike talán nem gyűjtött adatokat a kócos fejében mindenkiről? Ismerve a vevőit esetleg nem ajánlott nekik személyre szólóan valami remek új terméket?

    "Emlékszel, hogy amikor 2001-ben kiadták az XP-t akkor annak nem volt rendes tűzfala? Az emberek milliói használták éveken át anélkül, hogy bármi problémájuk lett volna belőle."

    Lehet, hogy voltak olyan vakmerő emberek akik évekig tűzfal nélkül használták a Windowst, de hogy problémák nélkül, ráadásul évekig?! ez barokkos túlzás.

    Személyes dokumentumokat küldözget a féregvírus
    VOMIT 2001.07.23. 16:19

    Napok óta egy új féregvírust küldözgetnek egymásnak a gyanútlan felhasználók. A W32.Sircam nem feltétlenül veszélyesebb korábbi kollégáinál, de egy különleges szokása révén sokkal nagyobb kárt okozhat. A féregvírus a megtámadott számítógépről válogatás nélkül továbbít dokumentumfájlokat, vagyis ezen az úton bizalmas információk is nyilvánosságra kerülhetnek.
    Az e-mail útján érkezett csatolt fájlok esetében javasolt az óvatosság. Ezt jóformán már minden felhasználó naponta hallja, olvassa vagy tapasztalja. A gyakorlat mégis azt mutatja, hogy a kíváncsiság vagy a figyelmetlenség miatt vígan terjedhetnek a Kurnyikova és Naked Wife típusú e-mail vírusok.
    A gyanútlan felhasználók az ismeretlenektől érkező levelekkel vagy a soha angolul nem író ismerősök angolul fogalmazott irományával befutó fájlokat is kinyitogatják. Ezzel rászabadítanak egy programkódot a gépükre, változatos károkat okozva.
    A továbbterjedés fenn vázolt útját választja a W32.Sircam féregvírus is, mely múlt héten kedden jelentkezett először. A fertőzött levelek tárgy sorában (subject) a csatolt (és megfertőzött) fájl neve díszeleg.

    http://index.hu/tech/szoftver/sircam/

    Újra támad a Nimda-féreg
    RÁDI GÁBOR 2001.10.31. 15:29

    Védekezés a Nimda-féreg ellen
    A Nimda-féregvírus új variánsai indultak világkörüli útra hétfőn, amelyek kedden már magyar vállalatoknál is feltűntek. Az egyik változat csak belassítja a rendszert, míg a másik az összes könyvtárba bemásolja magát.
    Az Ázsiából indult Nimda.E féregvírus Windows-rendszerfájloknak álcázza magát, és négyféle módon képes megfertőzni egy gépet. Az új variáns leggyakrabban a klasszikus módszerrel, levelezőszoftverrekkel terjed, de keresi a biztonsági réseket a Microsoft Internet Information Server szoftverein, ezenfelül megosztott merevlemezeken és megtévesztett böngészőkkel is továbbíthatja magát.
    A Nimda és a Nimda.E bármilyen Messaging Application Programming Interface-t (MAPI) támogató levelezőszoftverből - mint a Microsoft Outlook és Outlook Express - képes kigyűjteni a beérkezett levelek feladóinak címét, és szétküldi magát. A vírus ezenfelül képes a böngésző ideiglenes háttértárjában pihenő honlapokon szereplő címeket is felhasználni.

    http://index.hu/tech/szoftver/nimdae/

    A Pentagon lezárta honlapjait
    MTI 2001.07.24. 20:46

    Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma átmenetileg lezárta honlapjait, hogy így kerülje el a Code Red-vírusfertőzést. A Vörös Kód névre keresztelt vírus a a hálózati szerverek log-fájljainak a másolásával és más szerverekre való elküldésével terjed, néha teljes összeomlást idézve elő. A Pentagon alkalmazottai továbbra is beléphetnek a minisztérium honlapjaira, a hozzáférést most a külső böngészők számára tiltották le a néhány .mil kiterjesztésű, bárki által látogatható oldal esetében. Az eEye Digital Security programbiztonsági cég munkatársa szerint az alig követhető sebességgel szaporodó vírus már mintegy 300 ezer honlapra fészkelte be magát, köztük a kormány és a védelmi minisztérium honlapjaira. A vírusra a Microsoft Windows NT 4.0 és a Windows 2000 alapú operációs rendszerrel futó szerverek érzékenyek.
    http://index.hu/tech/hirek/60695/

    "Miért, mit gondolsz, a falu egyetlen boltjában Terike talán nem gyűjtött adatokat a kócos fejében mindenkiről? Ismerve a vevőit esetleg nem ajánlott nekik személyre szólóan valami remek új terméket?"

    Oroszországban is rendeztek zsidófuttatást a falusiak, még erőszakos progromokra is sok példa volt. Ez nem volt rendben, csúnya dolog volt. Mégsem lehet egy lapon említeni a Német Reich által ipari szintre emelt holocausttal. Amíg faluban Terike adatokat gyűjt abból nem lesz globális katasztrófa. Akkor sem ha sok Terike gyűjt kétes módszerekkel személyes adatokat sok faluban. De ha a személyes adatok gyűjtése egy központi kézben összpontosul, globálisan, ipari mértékben működik, roppant méretű adatközpontokkal a háttérben az már egy másik dimenzió.

    > problémák nélkül, ráadásul évekig?! ez barokkos túlzás.

    Én a saját környezetemben ezt tapasztaltam. Az idézett cikkek alapján nem is meglepő. A W32.Sircam, ha jól értem, nem magától fut, hanem a felhasználónak kell elindítania. A Nimda-hoz sem volt szerencsénk. IIS-t meg nem futtattunk.

    A falu és Teri néni nem olyan egyszerű kérdés, mivel 150 éve nem ugrottál be a kocsidba, hogy átugorj a Tescoba, hanem nagyrészt egy aprócska mini-univerzumban mozogtak az emberek. (Persze a piacokat leszámítva.) El lehetett költözni, tanyástul vagy legalább baromfi udvarostul, de nehezebben, mint Netflixből Amazon Prime-ba, onnan UPC Videótárba, Telekom Videótékába, esetleg új accounttal, VPN-nel, stb.

    Az viszont tény, hogy távolról tudnak adatokat gyűjteni az emberiség jelentős részéről (az otthonukból), esetleg célzottan kémprogramot bejuttatni. Tehát igen, van igazság abban, amit írsz. Elég pocsék hely is volna a HUP, ha nem lenne igazság abban, amit a másik ír.

    Bő 10 éve tudjuk, hogy az USA azt hallgat le a világon, akihez csak kedve szottyan, a cikk csupán 1 technikai megoldást mutat be, a felhő megoldások csupán kényelmesebbé tehetik mindezt.

    Nem mindegy, hogy azért kémkedik a Netflix, hogy releváns reklámokkal vagy filmajánlatokkal személyre szabottan célozza meg a felhasználóit, vagy NSA együttműködésben gyűjt be annyi privát adatot amennyit csak elér. De te kezdtél itt FUD-ba olyan állításokkal amiknek nincs valós alapja. _Elméletben_ lehetséges torrentes filmeken keresztül támadni de erre még nem volt ismert példa. Erre reagálva írtam, hogy Netflix ebből a szempontból sokkal veszélyesebb, ráadásul ott személyre szabhatóan lehet támadni Netflix irányából. A célpontokról pedig eleve sok információt begyűjt a Netflix.

    > amiknek nincs valós alapja.

    Amikor az XP-nek nem volt rendes tűzfala, mert nem volt rá "valós alap", akkor sem volt feltétlenül az úgy jól. Ez nem FUD kategória, nem üvöltözök a Blahán, hogy itt a világ vége, csupán egy szakmai megjegyzést tettem, hogy lehetnek itt gondok. ToDo.

    Nemcsak 'nem volt úgy jól', hanem rövid időn belül volt XP-re valós malware. Akkoriban még nem voltak elterjedve SOHO routerek és modemmel vagy ADSL-lel csatlakoztak nem natolt ip címmel a pc-k. Windows XP telepítés (vagy újratelepítés) után egy óra sem telt el és máris használhatatlanná vált az XP az akkoriban terjedő wormök miatt ha csatlakozott az internetre. Például Sasser és variánsai user interakció nélkül vágták tönkre a Windows XP-ket.

    Blaster egy másik káros worm abból a korból. Ha neked nem szedte szét a Windowst tűzfal nélkül, akkor hatalmas szerencséd volt de ez cseppet sem volt általános. A ffmpeg három nap alatt javítva lett, ez tekinthető védekezésnek is szerintem.
    De a legjobb védekezés, hogy netflix helyett torrentről nézünk filmeket. :p

    Én is beneveztem az egy hónapos próbaidőre. Nekem megérte, hogy megnézhettem a Better call Saul-t – és remélem, hamarosan megérkezik belőle a 2. évad. :-)

    Up a jó kis topicnak. Gondolom 4K-val nem is érdemes foglalkozni btw. Azóta javult a helyzet FHD minőség terén? Elég sok internet szolgáltató ad már (legalábbis lefelé) elég sávszélt.
    ____________________
    echo crash > /dev/kmem

    Nagyon spéci körülmények között megy a 4k (alkalmas smartTV, vagy sima 4k TV + ChromeCast Ultra, elég sávszél és 12EUR-os előfizu).
    Szerintem egy 40 inches tévén átlagos nézőtávolságból jó a minőség, nincs vele probléma. Persze ez a pillanatnyi sávszéltől függhet, de ha megvan a 10-20 MBit, akkor megy szépen.

    Ha már felmerült a téma újra. A kínálat továbbra is furcsa. Néhány sorozat egy egész évaddal le van maradva, erről nem tudom miért nem lehet leszokni.

    Másik fura (vicces?) jelenség: Egy anime egyik epizódja nem volt elérhető, csak US proxyval. Fene se gondolta volna, hogy epizód szinten vannak ilyen korlátozások.

    A nagyobb probléma, amikor egy magyar feliratos sorozat közepén derül ki, hogy egyes részekhez nincs felirat, hogy a keresőben magyar feliratosként jelölthöz román felirat van (keverik Magyarországot Romániával), hogy a kids szekcióban egy deka magyar szinkronos mese, rajz, animációs, vagy ifjúsági film sincs, hogy a felirat fordítások minősége ingadozó, hogy nem törölhető az előzmények, így minden szar amit csak elindítok ott gyűlik a profilom által (már pedig el kell indítsam, hogy megnéztem, van-e hozzá magyar felirat, mert máshol nem jelzi, csak a subtitle-menuben)...

    --
    "Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
    Népi bölcsesség

    Az előzményeket ki lehet törölni a fiókbeállításoknál, mármint nem csak gombnyomásra az egészet, hanem megnézett tartalmanként is. Magyarul nincs sok minden fent, de magyarul nem nézek semmit, szóval nem zavar kezdetektől fogva. Persze aki csak szinkronosan hajlandó bármit is nézni, az tényleg felejtse el a Netflixet, nem csak most, hanem évek múlva is. A megjelenésük óta alig bővült a magyar kínálat.

    Sokkal inkább méreg, hogy jó néhány tartalom csak az USÁ-ban érhető el, azaz nem csak magyarul vagy M.o.-n nem elérhető, hanem Angliában sem angolul, ami elég durván Darwin-díjas.

    A másik, ami enyhén szólva idegesítő, hogy nem csak induláskor indít rossz minőségben, amit menet közben feljavít, hanem ha beletekerek a videóba, akkor is. Sokszor hülyeséget ajánl, meg nehezen találok vissza azokhoz a néznivalókhoz, amiket félbehagytam, mivel telepakolja az indítóoldalt és a kedvencek oldalt hülye ajánlókkal.

    A legfelháborítóbb mégis az, hogy egy csomó platformon nem támogatják az 1080p-t, pl. Linuxon sem. Mert csak. Egyes androidos eszközök és okostévék, meg Windows meg Mac támogatja, aztán kifújt. Pedig a Netflix opensource/BSD alapokon tolja a szerverein, nem értem miért kell akkor csak bizonyos zárt kódú platformokat támogatni.

    „Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

    Engem nem különösebben zavar, általában angol felirattal nézem a filmeket (hallás alapján nem mindent értek tisztán és jó mankó a felirat), viszont a család többi tagja kb. sehogy, így eléggé magányos szórakozás otthon a netflix.
    Értem én, hogy lófütty piac a magyar, de 2017-ben ezzel a hiányos szolgáltatás kínálattal ennyi pénzért itthon labdába se rúghat. Nekem nagyon ritkán indul csökkentett felbontással (tekerésnél meg kb. soha), jó a wifim/netem itthon.

    --
    "Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
    Népi bölcsesség

    Egyelőre ez van, reménykedni kell abban, hogy idővel bővül a kínálat, illetve bővül a kínálat szinkronokkal, feliratokkal ellátottsága.

    Az se lenne jobb, ha nem látszana semmi a netflixen, amíg nincs meg szinkronnal/felirattal. Azzal csak azok lennének szivatva, akik egyébként elvannak az angol verzióval is.

    Nem túl ideális ami van, de jobb, mint a semmi. És örülök annak, hogy ennyi is van, és nem gondolták úgy pár hónapja, hogy magyar nyelvű tartalom híján inkább kapja be mindenki, nem használhatod itt.

    Eközben az internet tele van megfelelő srt feliratokkal a netflix kínálatának nagyrészéhez, és warez földön nem kell várni 1 napot, hogy legyen valamihez felirat, hacsak nem nagyon rétegcucc.

    Amire célozni akarok, hogy nagyon sok felzárkóznivaló van még ahhoz, hogy ideális legyen a helyzet azok számára is, akik warezen nevelkedtek (minden elérhető mindenhol, amint elérhető valahol, minden elérhető több nyelven legalább felirat szinten, stb)

    Nem is az a probléma, hogy a popcorntime reggel pushupol a telón, hogy már elérhető a game of thrones s07e01 magyar felirattal, (amikor a hazai hbo-n még csak este lesz majd látható), hanem hogy a hivatalos netflixen az egyébként nyilvánosan elérhető feliratformátumok egyikét sem lehet inzertálni a filmhez, amihez a netflix egyébként nem biztosít feliratot.

    --
    "Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
    Népi bölcsesség

    Rossz a peldad, a GoT-t hajnali 3-kor adtak eloszor, a nemzetkozi premierrel egyidoben, az esti ennek volt az ismetlese.

    A felirathoz: nyilvan a Netflix egy zart rendszert akar eladni neked szolgaltataskent, ebbe nem fer bele, hogy feliratokat adj hozza kulso forrasbol. Amugy van Chrome-ra mukodo megoldas.

    --
    L

    "a Netflix egy zart rendszert akar eladni neked szolgaltataskent"

    Milyen vicces, hogy akárhányan akarnak valamit eladni szolgáltatásként, az sokkal rosszabb, mint a független warez párja. Elég csak megnézni a netflix lejátszóját, és összehasonlítani akármelyik tipikus lejátszóval, teszem azt egy Kodival, de akár egy Windows media playerrel is.

    Nem értem miért jó az, hogy amellett, hogy eladnak egy szolgáltatást, mindannak a korlátait is viselned kell, pl használhatatlan, kényelmetlen videolejátszó, feliratok hiánya, stb.

    Ez a kifogás kezd unalmas lenni. Van valami amit tömegek használnak és tömegeknek van igényük jobbra. Lásd a tonnányi klienst a tonnányi szolgáltatásra, ahol a hivatalos nem tud ezt-azt.

    Az pedig, hogy neked ennél több nem kell, derék. Én igényelném hogy tudjak 5 másodpercet tekerni előre, hátra. Alap média funkciók. Ha az, aki nem ért, vagy nem akar érteni a médialejátszó készítéséhez nem médialejátszót, hanem szolgáltatást írna (ami használható volna 3rd party médialejátszókban) akkor nem lenne ezzel ilyen gond.

    Máshol érdekesmód ez működik. Lásd megannyi másik szolgáltatást, ami ad apit, ami engedi hogy ott játszd le, ahol neked kedvedre való. És persze, visszatérhetünk oda, hogy nem nekem való, csakhogy a szolgáltatás amit adnak, az igen is nekem való... Ahogy adják az nem annyira.

    És nem mondhatod, hogy az 5 mp beletekerés igénye olyan nagy kívánság lenne.

    > Van valami amit tömegek használnak és tömegeknek van igényük jobbra

    Hát azért a magyar hangsávra várók halmaza azért nem olyan nagy - valószínűleg pont ezért nincs. Az észak-amerikai pár milliós felhasználóbázist ez nem érdekli, gondolom nem éri meg foglalkozni a magyar felhasználókkal. Ez sajnos nem Netflix-specifikus. Nem azt mondom, hogy jól van így, de nincs benne semmi meglepő.

    > Én igényelném hogy tudjak 5 másodpercet tekerni előre, hátra.

    Ezt én is igénylem, bár nálam speciel tudja. Igaz, én nem PC-n szoktam filmeket nézni.

    Nem szükségszerűen a magyar hangsávra várók alatt értettem azt, hogy van igény jobbra, hanem konkrétan sokmindenre. Arra, hogy naprakész legyen a tartalom, ne legyenek évadokkal, akár epizódokkal se lemaradva a sorozatok. Ez nem múlik azon, hogy foglalkoznak-e a magyar felhasználókkal, vagy sem. Az sem, hogy a lejátszó ad-e lehetőséget szélesebb körű testreszabásra, vagy sem. Az előbbit még megértem ha jogi okok miatt macerás, utóbbi viszont igazán csak azon múlik, hogy akarnak-e pár sor kóddal berakni pár extra beállítást, vagy sem. Igény volna rá, lásd a megannyi netflix kiegészítőt, nem hivatalos Kodi integrációt, stb.

    Arra bezzeg volt idejük, hogy lefejlesszenek egy saját beviteli módot a név/jelszó beírására Android TV-n, ahelyett, hogy hagynák, hogy az ember az Android TV saját képernyő billentyűzetével, vagy akár igazi billentyűzettel begépeld a dolgokat. Nem, ők jobban tudják, és csináltak valamit, ami ha jól emlékszem nem támogat billentyűzet inputot, se ékezetes karaktereket.

    Este hajnal háromkor szoktál filmet nézni? Vagy ez most hogy jön ide? A zárt rendszer-elmélet ott borul, hogy a saját terjeszkedésének állít gátat, ami nem lehet célja egy piaci alapon működő szolgáltatásnak (pláne, ha egyébként a streaming mellett a letöltést is támogatja és a családon belüli login-átadást is.)

    --
    "Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
    Népi bölcsesség

    Nézd, én nem akarom lekicsinyelni a netflix érdemeit, tényleg örvendetes, hogy ilyen sok dolog elérhető rajta, ráadásul nekem nincs szükségem magyar hangra sem, feliratra sem. És örülök, hogy a magyar nyelvű kínálat ilyen mértékű szűkössége mellett is elérhető itt a szolgáltatás.