Chromecast audio

Sikerült szert tennem a címben írt kütyüre és pár hete használom nagy megelégedéssel. :) Ami jó benne, hogy szépen szól. No, nem mintha valami hiper szuper hangcuccal próbáltam volna ki, csak egy egyszerű Genius hangfalszettel. Jó még, ha mondjuk Deezer-en küldök át valamit a kütyüre, akkor a gépet akár ki is lehet kapcsolni, és a zene ugyanúgy megy tovább. (Ez az egész lényege.) Tökjó még, hogy egy toslink (optikai) csatlakozási lehetőséget is belezsúfoltak, így akár egy komolyabb hangrendszerrel is használható a cucc. És persze szerintem jól néz ki a kütyü. Olyan mint egy pici bakelit lemez. :)

Úgy tudom egyébként, hogy a Tidal is támogatni fogja hamarosan, vagyis remélem lehet majd CD minőségű zenét küldeni a kütyüre. :)

Link: https://www.google.com/chromecast/speakers/

Hozzászólások

A "régi" chromecast-en sajnos csak HDMI van :| Jó cucc amúgy, egyetlen bajom van, hogy tulajdonképpen lehetetlenség akadás nélkül droidos játékot kiküldeni. Viszont ami támogatja a google cast-et (helyi stream skipelésével, közvetlenül), azon tök jól működnek. Én Spotify -t, HBO GO -t és YouTube -t szoktam kitolni.

--
arch,debian,openelec,android

Hadd kérdezzem meg, hogyan sikerült Magyarországon beszerezned? Nekem is régóta fáj a fogam az új ChromeCastra, de közel lehetetlen előkeríteni itthon.

Zseniális ötlet a megpörgetett Beats logo, így az átlag suttyó azt hiszi, hogy köze van a Chromecastnak a Dr. Dre által felfuttatott és az Apple által megvett brandhez, mégse lehet a Googlet megtámadni hamisításra vagy megtévesztésre hivatkozva.

Igen, valószínű, de nekem akkor is a beats logo ugrott be, valószínűleg az "audio", "hangcucc", "zene" szavak hatására és lássuk be, azért nem lehetetlen benne meglátni. :)

Szerk.: Egyébként nagyon könnyű a Chrome logojához eljutni. Az IT Securityvel foglalkozó cégemnek próbáltam logót kitalálni és ilyesmi ábrákat próbáltam egyszerűsíteni, kör folyamatokként ábrázolni, de minél kevesebb lépést meghagyni, elővettem egy papírt és ceruzát és rajzoltam, a végén kiszíneztem és pont ilyet sikerült összehoznom kör formában.