Csillagok háborúja 7. szpojler

Sziasztok!

Még nem láttam a filmet, talán majd 5 nap múlva nézzük meg, de nem félek a szpojlerezéstől.
Mit láttatok, miről szól? Ki a gonosz, ki a jó, ki győz?

Akit nem érdekel, ne olvassa el a hozzászólásokat!

Hozzászólások

Én láttam. Tök jó volt, mert háborúztak benne a csillagok. Voltak benne mindenféle furcsa fazonok, akik rontották egy picit az élményt, de nem volt túl zavaró.(:D)

--
[ Falu.me | Tárhely | A Linux és én ]

kiderül, hogy Csubakka a saját apja!

Ja, meg felbukkan Han Solo tesója, Han Duo aki majd a következő részeket viszi a hátán.. Csubakka nem az Endor bolygón él.?.?
--
God bless you, Captain Hindsight..

Igen, az.
Ráadásul az egész után olyan befejezetlenség érzésem volt. Egy történet-szál itt, egy lehetséges spin-off ott, egy "ülj be a következőre, mert különben nem érted meg ennek a jelenetnek a végét" amott.

A Star Trek rajongóknak ilyen volt a JJ felé új Star Trek?
--
blogom

Gene Roddenberry forog a sírjában. A klasszik Star Trek-ben minden részben gondolatok voltak, filozófia, üzenet.
De ahogy a világból kihalnak ezek, a filmiparból úgyszintén. Azért arra végképp kíváncsi vagyok, hogy meddig lehet elhülyülni, mert már most látványos eredményeket tud az emberiség felmutatni.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Én eddig a pillanatig el tudtam nézni ennek az Abramsnek az akciózását, mert azt is szeretem, így az ST reboot első része tetszett, de messze nem hozza klasszikbol fontos elemeket.

Szoktak mondani, hogy az SW inkabb fantasy, ha ST-hez hasonlitjuk, ez most is lejott.

Az SW7 sok helyen agyon lett vagva, ok, hogy a 4,5,6 resz is porgos volt, es nem volt eppen pl. karakterfejlodessel teli, de hogy ujra leforgattak a 4. reszt, 0 sztorival es hozzateszem, baromi -ritmustalanra- is sikerult, az gaz.

Sajnos a Disney ilyen (penznyomda), mindig is ilyen volt, Pixar meg Marvel ide vagy oda. Szerintem ha a Lucasfilm a licensz melle ad valami kotelezo kanont ezeknek a szerencsetleneknek, akkor talan lehetett volna tortenete is.

Daisy vitte el az egész filmet nekem.

a VI. resz rendben lezarta az eposzt, mindket sith ment a levesbe, nem maradt elvarratlan szal - kulonben maga Lucas csinalt volna folytatast. Namost ha a disney kaszalni akar a leragott csonttal, akkor ennel valami komolyabbal kellett volna elojonnie. Komolyan mondom, a Mo-n is megjelent sw kalozkonyvek (abban az ertelemben, hogy Lucas eretneknek nyilvanitotta mindet) klasszissal jobb tortenetszalakat mutattak fel.

Ja, es amikor Han Solo talalkozik Leia hercegnovel, akkor nem tudtam nem arra gondolni, hogy Harrison Ford a 'csapo!' elott 3 sec-cel megkerdezi Carrie Fishert, hogy ugye mostal fogat? vo. undorito kutyajaval csokolozas (nem a kutya). Na meg amikor a kiscsaj lealazza a maszkos fogonoszt, akinek btw. a "kardmarkolatos" fenykardja is megalol.

Szoval nekem csalodas volt a film.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Namost ha a disney kaszalni akar a leragott csonttal, akkor ennel valami komolyabbal kellett volna elojonnie.

A Disney így is kaszál. A lényeg a Star Wars márkanév, semmi más. Ugyan ez volt az előzménytrilógia esetében, két félresikerült rész után, amelyek közül A klónok támadása egyenesen katasztrofális volt, A Sith-ek bosszúja simán rekordokat döntögetett.

"Ráadásul az egész után olyan befejezetlenség érzésem volt"

Ez vicc volt, ugye? :-)

4+ milliárd dollárért adta el Lucas a Star Wars jogait a Disney-nek, nyilván ki akarják termelni az árát. A múlt héten láttam star wars-os csirkefelvágottat a Lidl-ben...

A 7. rész szerintem nem volt rosszabb, mint a többi, csak gyerekkoromban még mások voltak az igényeim.

Ami viszont kicsit zavaró volt, az az állandó, szinte szünet nélküli akció.

A trailer után azt hittem, jó lesz
Régi részek nagy rajongójaként
A film óriási csalódás, a sokak szerint vállalhatatlan előzményfilmek fényévekkel jobbak voltak
Szerintem a Birodalom visszavág után a Revenge of the Sith a legjobb, Cristensen remekül eljátsza az érzelmi átalakulást Anakinból Vaderré
Star Trek-et nem láttam, de ezután már nem is érdekel
A filmet Rey, Daisy Ridley viszi a hátán, nélküle egy C kategóriás VHS mozi lenne
Han Solon látszik hogy unja a filmet
Ahogy az egyik hozzászóló írta, a film az Új remény reboot-ja
Hiányzik belőle az az atmoszfréra ami a Lucas féle filmeket jellemzte
A zene kritikán aluli, csak a régi filmek zenéi dobják fel a hangulatot, pedig ezeknek a filmeknek CSAK a zenével együtt volt hangulatuk
15 db mezei vadászgéppel nekimennek egy 10x akkora ellenségnek, mikor a ROT Jedi-ben még a kisebbikhez is nagy hajókkal mentek
A végén a fénykardos rész azért jó volt, de Daisy Ridley nélkül a film nézhetetlen lenne
A legvége, mikor Luke-ért megy, azért jó hangulatú
Reménykeltő hogy a következő részt már szerencsére más rendezi

> Cristensen remekül eljátsza az érzelmi átalakulást Anakinból Vaderré

Ahhhahaha, nem. Dehogy.

- Gyere át a sötét oldalra!
- Nem.
- Na, gyere már át a sötét oldalra!
- Nem. Te amúgy tényleg a sötét oldalon vagy?
- Nem mondom többször, gyere már át plz a sötét oldalra!
- Jó, ha ennyire akarod, nekem mindegy.

^swrots in a nutshell

Hát javaslom, nézd meg párszor még a Revenge of the Suth-et
Ég és föld a különbség Cristensen játéka és Driver játéka közt
Főleg mikor vívódik majd levágja a Windu kezét, és nem azért mert Palpatine-t védi, hanem mert Palpatine el tudja vele hitetni hogy csak ő mentheti meg a szerelmét
teljesen érthető érzelmi döntés, mégis hogy összeomlik, mikor szembesül hogy az Uralkodó kidobja Windut az ablakon
Az arcjátéka nagyon jó
És a végén is, mikor magyarázza Padménak, mit miért tett, meg Obi Wan-nak
Ehhez képest Driver csak néz ki a buta fejéből, sehol semmilyen színészi játék

Ne bántsd a Star Trek-et!

Láthattad, Mr. Spock átállt a sötét oldalra! (Legalábbis az agyegyesítés eddig csak a Spockék tudták.) :-)

Most néztem meg, de megerősítette bennem, hogy bármennyire 9 részesnek(!) (Alfa újság) álmodta meg Lucas a Star Wars-t egy kigazi rajongó csak a 4-5-6 részt ismeri el.

Én nem vagyok Star Trek/Wars rajongó, de a JJ féle ST filmek jobban bejöttek mint a VII. rész..

Őszintén... nem nagyon lehet belőle spoilerezni, mert annyira lapos. Semmi meghökkentő, meglepő fordulat nincs benne. Az egészet arra építve adják el, hogy szerepel benne Csubi, r2d2, c3po meg Leia, Han, Luke... Egy nagyon bugyuta, látványos akciófilm, ötletek nélkül. A nagy "ne spoilerezzen senki" meg arról szól, hogy ne tudd meg milyen szar is valójában, csak ha láttad.

És a vicces jelenetek, tele van poénokkal, amelyektől olyan érzésem volt néha mintha a rendőrakadémia 7-et látnám...

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Nem, nem hiszem el. Mindenki részeg ma reggel, vagy a Grincs helyett a Troll jött el a HUP-ra?

Következetlenségek vannak, következetlenségek hátán:

Kylo-t beállítják, mint dark force power-user-t, legalább is az első jelenetben ledöbbentő ereje volt. A film végére ezt teljesen le is rombolják.
Rey-el pont az ellenkezője történik, de nem akarok túl sok mindent írni.

A történet lényegi szála, az meg kicsit vicces. Ha kell nekik az infó, az egész hacacáré nélkül megszerethették volna.

A J.J. filmvezetés rendkívül jól eltalált, viszont olyan, "ezeket a jeleneteket már láttam más filmben is"

A végső babazsúr meg.... .

fuuuuuuu na akkor valoban spoiler alert, ne olvassa aki nem akarja, de te kerted:

Egy mondatban osszefoglalva:

"The stupid is strong in this one"

Kezdjuk rogton a nyilvanvaloval... a Film a new hope rebootja... komolyan... Cska sokkal tobb okorseg van benne. Nezzuk a storyt:

A lazadok ellenallas urhajojat taborat tamadas eri a gonosz birodalom First Order (bocs angolul lattam nemtudom hogy forditottak magyarra... elso rend? :) ) reszerol a sith ur Darth Vader Kaylo Ren vezetesevel. Az utolso pillanatban a lazadok ellenallas egyik kulcsfiguraja, Leia hercegno a sztarpilota (meg a nevere sem emlekszem annyira jellegtelen volt) a halacsillag terveit Luke holletet rejto terkepet egy droidba, R2D2-be BB8-ba rejti mielott elfogjak. Kesobb BB8 a sivatagi farmer srachoz scavenger lanyhoz (szinten nemtudom hogy forditottak) kerul - aki mellesleg remek pilota es az ero is eros benne - aki ezutan menekulesre kenyszerul a millenium falcon fedelzeten a sivatagos Tatooine Jakku bolygorol...

Meg folytathatnam de ezutan egy csomo mas okorseg jon, megint jon a menekulos falconos harcjelenet hogy leszedjunk par tie fightert, aztan jon Han Solo aki megint a behajtok elol menekul, de mostmar 2 behajto kellett mert az jobb mint az egy Jabba. Aztan hasonlo merteku hulyesegekkel folytatodik mint peldaul megint jon a halalcsillag... (for the 3rd f***ing time) ami ezuttal nem egy kozponti reaktorbol hanem a napbol meriti az erejet es egy normal bolygobol lett "atalkitva", es miutan ket loves utan leszivja a napot teljesen igy valszeg utanna totalisan hasznalhatatlanna is valna mivel nincs energiaforras, tehat biztosan megerte ez a befektetes ket loveshez, de nem gond mert ugyis elpusztijak majd gondolhatta J J Abrams, tehat 2 lovesre kell csak tervezni a dolgot.
De varjunk csak megint kell egy kommandos akcio hogy kikapcosljunk valami pajzsot ami vedi, ugyhogy mivel multkor Lucas bekuldott egy egesz alakulatott, kuldjunk most csak a 70 eves Solot egyedul Chewi-val meg a frissen a rohamosztogsoktol atallt Finn-el, aki biztosan nem beepitett ember szoval bizzunk meg benne az elso perctol fogva teljesen, es mivel nincs tobb hely a falconon es egyedul kellett hogy menjen erre a fontos kuldetesre tok logikusan, ne kuldjunk veluk senkit... biztos megoldjak, vegulis csak az egesz offenziva ettol fugg. Mert hat csak ugy lehet atjutni a vedopajzson hogy fenysebesseggel "atugratunk rajta", mert akkor atjarohaz lesz, hiszen a star wars univerzumban a fegyverek nem feny alapuak ami eleve fenysebesseggel menne tehat ugy nez ki a pajzs total hasztalan barmi fele fegyver ellen dehat ilyenek ezek az uj pajzsok... hallatlan (bar it mar majdnem bealudtam olyan uncsi volt a dolog szoval lehet volt valami mas csavar is benne de akkor is baromsag) .... es mindezek utan rogtnozzunk egy tervet ha mar ott vagyunk, raboljuk el az osztagparancsnokot es kenyszeritsuk arra hogy kikapcslja a pajzsot amin epp most ugrattunk at, merthat a pajzs vezerlokozpont tok ures es ugysem vedi senki szoval csak be lehet setalni siman, majd miutan pont 20 perce ecseteltek hogy ez az uj halalcsillag vagy 10x akkora mint a regi, tok veletlenul fussunk ossze a csajjal aki epp most szokott meg annak koszonhetoen hogy ontanulo modszerrel 5 perc alatt rajott hogy mukodik az ero benne, egy bolygo meretu helyen nyilvan csak ugy veletlenul pont ott szalltunk le ahol o megszokott.
De meg nincs vege, ezekutan a kis nyikhaj hisztis fogonosz olje meg az SW legjobb karakteret, majd utanna veszitse el a parbajt a csaj ellen aki 5 perce meg azt se tudta mi az a lightsaber, vegul fejtsuk meg a terkepet amit Luke hagyott hatra(?) mikor elhuzot a halal f*szaba hogy utanna a kovetkezo 30 evben ott alljon a sziklaszirten arra varva hogy a csaj visszavihesse neki a regi fenykardjat...

Roll credits...

Koszonjuk J J Abramsnek hogy tonkretett meg1 univerzumot a star trek utan.... A fickot nem szabadna mar kiepitett franchiseok kozelebe engedni, jo filmeket szokott gyartani onmagukban, mult nelkul, de megol minden mar letezot, egyszeruen kioli beloluk azt amitol egyedi volt, es gyart egy tucatfilmet belole amit telepakol regi/korabbi szereplokkel, csak sajnos ettol meg nem lesz a dolog ugyanaz

(Igen tudom, ferditettem kicsit a taborral az elejen, de kb ez volt az egyetlen ferdites benne)

++ :)
... pontoasn ahogy írod ...
nekem három betű ugrott be :
... fos ...
... recirk SW legendagyilok ... :(
//a lázadós a gyerekrajzfilm sorozat 5letesebb//
a film 1etlen erénye, hogy nem tartalmaz dzsárdzsárbingszet ...
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Varjal en mar most espoilerezem a kovetkezo reszt is am, figyeld:

Az onkentes szamuzetesben elo legendas Jedi mester, Yoda Luke a szanyai ala veszi az ellenallas utolso remenyet, a fiatal Luke-ot Rey-t hogy kitanitsa az ero rejtelmeiben es felkeszitse arra hogy megkuzdjon a gonosz Darth Vaderrel Kylo Ren-nel. Majd Luke Rey elindul hogy megmentse baratit a gonoszok karmaibol, es megkuzdjon Vaderrel Ren-nel aki elarulja neki hogy o valojaban az apja testvere/unokatestvere/valamilyen rokona, es meg akarja gyozni rola hogy ketten legyozhetik a gonosz utralkodot

:))

Az egyetlen kerdes csak az milyet fogjak levagni :)

hehe ...
nekem van 1 5éves gimpes firkám az aranyszínű béna robotról, ahogy tökfeketében vörös lézerkardot markolász ...
a felirat: Darth 3PO
//a gép érzelemmentesen követi a teremtőjét, és uralma alá hajtja a galaxist :):):)//
most ez van a céges desktopomon
:):):)

én a 80-as évek végén tényjeg jedi csillagharcosként jöttem ki a moziból ... mostmeg ... mintha az aluljárós cigányasszonytól vettem volna tartóselemet ... oszt némá ... lemerült ...
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

lol, lehet :)

plusz: csak nekem volt olyan erzesem hogy gyakorlatilag fogtak Luke-ot es 3 fele vagtak:
lett belole:
- feher srac -> vadaszpilota
- feher csaj -> jedi
- fekete srac -> joszivu, erzesei vezerelte srac

szoval lenyegben hogy "a kisebbsegi aktivistak es a feministak is befoghassak a pofajukat mostmar" cellal

Igen, és miután minden szélsőliberális formára van karakter, akkor egy ősi jedi varázslat segítségével egyetlen karakterbe kellene tumkolni mindet valami durva dramaturgiai trükkel, kezébe adni egy lézerkardot meg a rózsaszín Halálcsillagot Csubakka albínó transznemű húgával...
Na ez lenne egy filmtörténeti áttörés.

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

hat nemtudom, en beszeltem egy ket igazi star wars fan baratommal azok kozul akik mar lattak, es nekik nemhogy a sok baromsag nem tunt fel de azt se vettek eszre hogy a film a new hope masolata. Nemtudom ez hogy lehetseges, ilyeneket valaszoltak mikor mondtam hogy: "dehogyis, najo talan a halalcsillag dolog egy kicsit de egyebkent teljesen mas" .... en nemtudom ha ez nem tunik fel az embereknek akkor lehet hogy azt hiszik hogy ez igy egy jo film, lehet en is jobbnak ertekelnem ha soha nem lattam volna a 4. reszt, vagy valahogy nem tunne fel hogy a ketto ugyanaz.

A legviccesebb az volt hogy kezdtem nekik sorolni a fentebb emlitetteket es a legjobb az volt hogy probaltak megmagyarazni de a magyarazat megnevetsegesebb volt. Ilyen magyarazatok jottek pl arra hogy miert nem vittek magukkal tobb embert a pajzs kikapcsolasara: "jajj hat az ellenallok mindig nagyon kevesen vannak, es biztos nem volt tobb ember" - lol. vagy hogy "jaj hat nem kell mindenkinek menni, mint ahogy az usa is kuldhetne 400 ezer katonat a kozelkeletre hiszen van katonajuk eleg de megis csak 50 ezeret kuldenek" - lol mintha ez ugyanaz az analogia lenne hogy kuldjunk 3-mat, egy nagypapat, egy sracot akit 2 oraja ismerunk, es egy wookiet :)))

Az egeszrol az sut hogy mikor osszealltak a forgatokonyvirok beleertve JJ Abramset is akkor igy ment a forgatokonyviras:
Csinaltak egy listat hogy mit akarnak a filmben, milyen kulcsjeleneteknek kell lejatszodnia. Pl: "kell egy millenium falcon uldozesi jelenet, uteg lovoldozessel mert kell a fan service", kovetkezo "kell egy jelenet ahol Han Solot megoli a fia, de valahogy ugy hogy szivhez szolo legyen", kovetkezo: "kell egy lezerkard jelenet Rey es Ren kozott" es igy tovabb... Es utolag probaltak osszekotni ezeket a fix pontokat es lathatoan baromira szenvedtek vele... egyszeruen nem tudtak hogy csavarjak a storyt hogy ezek a jelenetek meglegyenek es legyen is ertelmuk... hat nem is volt...
Az ilyen fajta forgatokonyviras legnagyobb hibaja altalaban ez a sok logikatlansag, mert nem az a gondolatmenet hogy az adott karakter mit csinalna az adott helyzetben hanem mar meg van irva hogy ez a karakter milyen "jelentben" lesz legkozelebb, szoval talaljunk ki valamit hogy eljusson oda.

Annál azért két valószínűbb eshetőség is van. Az egyik, hogy Luke lánya, és a Rouge One mutatja be az anyját, a másik, hogy Obi Wan unokája. Több brit színész is játszik a sorozatban, mégis csak Rey tartotta meg a brit akcentusát, a jedi elmetrükk Kenobi specialitása volt, és amikor a fénypallostól halucinál, a hang amit hall Ewan McGregoré. Igen, utóbbiak kissé erőltetettek, de Luke túl nyílvánvaló, ha viszont Leia meg Han lánya lenne, akkor azon háborogna a net, hogy az első részben hogy nem említették, csak a fiukon keseregtek.

note: Kenobi nagy szerelme meghalt a star wars clone wars cartoon series-ben. De par opcio:

a) az ero segitsegevel visszaforditotta az oregedest
b) ot is hibernaltak egy idore, mint Han Solot
c) japan algat es nonit evett

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Amúgy ez már Han és Leila fiánál is el van basszantva: a srác olyan 20-as éveiben járhat a filmben. Leila kb. 18 -20 volt a New Hope-ban, a Jedi-ben mondjuk legyen 25. Aztán összejönnek Hannal, jön a gyerek. Szüljön 30 éves korában, akkor is Rennek kb. 30-nak kellene lenni, vagy inkább öregebbnek. Carrie Fisher inkább tűnik 65-nek az új részben - a drogok, az alkohol, és a plasztikai sebészet "jótékony hatásának" köszönhetően -.

Ne már.., "Dzsárdzsárbingsz" az egész SW legjobb karaktere volt. :) - Még ennyi idő után is időnként, séta közben rám tör és, - csak úgy zsigerből, - utánozni kezdem a járását... (Kap is a nejem a szembe jövőktől elég sajnálkozó pillantást.)

A 3D szerintem nevetséges "jöt-ment" figurává "alázta" ezt az egykoron félelmetesnél is félelmetesebb "Darth Vadert". - JJ. ismét "katasztrófa-filmet" rendezett. - Újfent jöhet pár év "mozipihentetés".

Én úgy gondolom, megnézték a világon a statisztikákat, milyen jeleneteket szerettek legjobban az első SW-ben, és azok bekerültek. (pl. lásd "űrkocsma") Mivel eltelt 30 év, ezért a "reboot" mindenkinek örömére fog szolgálni.., és így is lett, a bevételen mutatkozik, hogy jól gondolták. Más kérdés, én ezt a "tech.-akciós" JJ.-t, a Disney közelébe nem engedtem volna. Mesegyilkos illuzionista.

Ne már.., "Dzsárdzsárbingsz" az egész SW legjobb karaktere volt. :)

-1, jar-jar karaktere full gagyi a kobon

utánozni kezdem a járását... (Kap is a nejem a szembe jövőktől elég sajnálkozó pillantást.)

reszvetem az asszonynak...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Pedig, amire Te "gagyiként" tekintessz, az nekem "megmosolyogtató esetlenség", és ilyen karakter egy mesében, kifejezetten "feldobja" az aktuális "snit" hangulatát. (Ha arra gondolunk, hogy a jövő évezredben, a világban minden tökéletlenség "elmúlik", az számomra inkább félelmetes és abszurd gondolat. - A filmkészítésben elkövetett ilyen "hibák", - ha mosolyt fakasztanak, - számomra a mozi-"varázs" részei.)

Sajnos, a többiekhez képest, Abrams rendezőnek, abszolut "akció-profi", és az általa rendezett bármelyik tömény "akciózuhatag", - ha tökéletesen is van kivitelezve, - a film megtekintése után, a moziból hazafele menet, már "kiüresedett", sivár érzést kelt az emberben.

Na en most neztem meg a filmet, a kommented milyen licences, lehet kiegeszitem par aprosaggal es kinyomtatom az irodaba a falamra (sok erdekesseg van mar ott ASCI tablatol kezdve 9gag posztokon at, ceges aranykopesekig.)

Ami szerintem kimaradt.

A Millenium Falcon-t megint lesajnalja mindenki ,aztan persze, a film vegeig allvahagy barmit, letarolja egy destroyer besejet, es egy fel erdot, hogy aztan becsapodjon leszalljon epp egy szikla peremere.
A Halalcsillag 3.0 amolyan igazi update, nagyobb szinesebb szagosabb, de az elozo verzio hibait persze nem javitottak ki (Es ezek tenyleg igy akarnak haboruzni, hogy a sajat hibaikbol sem tanulnak?). Nincs ezeknek egy olvadobiztositek keznel ilyen esetekre?
Amugy ezt a fenysebessegrol a pajzs mogott lepunk ki, es kilojjuk a hutest, a Stargate SG-1 mar eljatszotta, de ez latom neked is feltunt :D.

Ebbe a filmbe is kelett egy izemicsoda ami embereket eszik, csak most eppen egy urhajon mint deus ex machina. (mert veletlenul eleg egy gombot megnyomni, hogy kiengedjuk a gyilkos izemicsodakat... Azt mar csak halkan emlitem meg h egyedul a negert akarta megenni a foszereplok kozul :D)

Meg kene meg vagy 2x nezni, mert ugy erzem egy csomo hulyeseg folott meg elsiklottunk :D

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

"ami ezuttal nem egy kozponti reaktorbol hanem a napbol meriti az erejet es egy normal bolygobol lett "atalkitva", es miutan ket loves utan leszivja a napot teljesen igy valszeg utanna totalisan hasznalhatatlanna is valna mivel nincs energiaforras"

Ez én sem értettem. Szóval nap nélkül nem tud tüzelni. Akkor ha a nap lemerült, el kell vontatni egy másik naphoz? Vagy nap nélkül "kilő" a bolygó a francba, és így "céloznak meg" másik naprendszert?

Elméleti szempontból, elvonatkoztatva a konkrét filmtől:

Már a két lövés is felesleges. Ugyanis ha már egy lövéssel teljesen leszívná a napot, akkor az élet szempontjából annak naprendszernek már lőttek. :-) Elegendő, ha tud egyet lőni, és marad annyi energiája, hogy a következő megsemmisítendő bolygó naprendszeréig eljusson.

Másrészt: A mostani ismereteink szerint a nap körüli élhető zóna mérete elég kicsi, így egy naprendszerben a két lövés legtöbbször még akkor is elég, ha a lázadóknak van egy univerzális töltőjük (USN: Universal Sun Charger), amivel fel tudják tölteni a lemerült napot. :-D

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Hónapról hónapra nő a lakásodban felhasznált energia mennyisége (amit a villanyóra mér), mégsem nő a lakásod tömege. :-)

További „érdekesség”: A villamosítás kezdetén egy magyar (talán mérnök) nem akart fizetni az áramszolgáltatótnak, mondván pontosan ugyanannyi áram folyik ki a lakásból az egyik vezetéken, mint amennyi a másikon befolyik. Így aztán nincs miért fizetnie. Sajnos elvesztette a pert. :-(

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Ha a Rey vs. rohamosztagos erőébredéses jelenet korábban van és Daniel Craig leveszi a sisakját, egész jó James Bond-film lehetett volna...

Megnéztem kamerás 360p-ben...... ennyit is ért.
A történet dióhéjban: egy sivatagos bolygón egy fiatal talál egy robotot ami kisugároz neki egy üzenetet ami eredetileg nem neki szól. Utána beáll a felkelőkhöz és a végén felrobbantják az új halálcsillagot...ismerős ?

Pocsek, meggyalaztak az egesz Erot, Luke karakteret, a sotet ero termszetet, a lezerkard harcot, mint jedi privilegiumot, es egy karakter se volt a jo oldalon, aki tudta hasznalni es szerepelt a filmben. Nem akciofilmet akartam nezni, hanem egy ujabb Star Wars reszt. Es nem Star Wars-ra jellemzo huzas hogy mar a film elejen tudod a problemat, amit a vegere megoldanak (hol van Luke? Az nagyon nem Star Wars-os, hogy a vegere lesz meg)

A 8-at 9-et meg megnezem, de mar az a jovore kijovos Rogue baszakodas se fog erdekelni.

Nem ertem miert lett divat fikazni Lucas-t. Nelkule nem jott volna letre a mindent elindito "new hope" sem, meg a vilagszenzacio forgatokonyvek is tobbnyire az o muvei. Es tudjatok mit? Szerintem az elozmenytrilogia is kurvajo volt, de a 7. resz nem. Oke, a klonok tamadasaban elegge poorly designed a szerelmi szal, de A baljos arnyakban pl. igen nagy mondanivaloval rendelkezik Qui-Gon karaktere: jo oldalon harcol, de padawanjaval ellentetben ketelkedik a Jedi tanacsban, remek mestere lett volna Anakinnak.

Pont azoknak nem tetszett az előzménytrilógia, akik az eredetin nőttek fel. Persze láttam őket én is, többször is, de sose lettem rajongó. Épp ezért nem voltak olyan irreális elvárásaim, hogy a köztársaság bukását ugyan olyan ütött kopott környezetben, ugyan olyan "csavargó", romantikus hősök meséljék el, mint a peremvidéken, a köztársaság bukása után, tehát okkal ütött-kopott környezetben játszódó trilógiában.

Mondjuk nekem a trónok harca se a kardozás meg mágia miatt tetszik (utóbbit egyenesen rühellem), hanem mert egy középkori Elnök emberei.

Megér ez 1 mozijegyet?

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

Csak azért kérdem, mert nekem 4 besorolásba tartozik egy film.

1. Elolvasom a könyvet is (pl. Shakespeare, Hemingway stb.) és az adathordozóját is, ha a rendező is kitett magáért

2. Megveszem valami adathordozón is

3. Megnézem moziban és annyi

4. Megnézem valakinél, vagy letöltöm, mert többet nem ér

Szóval a Star Wars nekem Star Warez lesz?

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

Ha elvonatkoztatsz attol hogy ez egy reboot/remake vagy b verzios forgatokonyv alapjan megcsinalt new hope vagy ha nem lattad az eredetit akkor meg azt is mondhatnam hogy jo film.

SW szemmel nezve egy penzntomda termek abbol is a legvacakabb fajta kb mint a die hard utolso resze...

Gázok vagytok...

Úgy értem, meg lehet nézni a Star Wars VII-t azzal a céllal, hogy "akkor most lefikazom az egeszet, csak azert, hogy bebizonyitsam, egyéniség vagyok" de minek?
A film pontosan ugyanaz a piff-puff tinglitangli volt, mint bármelyik régebbi, csak ez szerencsére hű volt a eredeti trilógiához.
Ennyi. Aki scifit akar, az nézze meg a 2001 Urodusszeiat, aki meg szorakozni akar, az nezze meg ezt.

Ez egy ötlettelen pénzbeszedés volt, nem film. Még most sem értem, hogy hogyan lehetett ezt elsütni. Ilyen költségvetésből miért nem telik arra, hogy egy értelmes sztorit írjanak, vagy a meglévő könyvek közül valamelyiket feldolgozzák? A színészek egy-két kivételtől eltekintve jól játszanak, látványos az egész, de a lényeg nulla. A picsogós sith meg kifejezetten irritált.

Az eredeti trilógiához való hűség nem azt jelenti, hogy elkészítjük a látványosabb mégis bénább remake-jét.

+1

ha ez lenne a szeriabol az 1. resz, tehat ha ezzel a resszel indulna az sw franchise, akkor nem lenne rossz. De igy nem sokkal jobb a jar-jar-os, kritikan aluli (kronologialiag) 1. resznel...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

ehh... imho ez eddig mélyen a legrosszabb rész volt... Ennyire nulla SW érzésem még soha nem volt. A fentebb szídott jar-jar-os első rész simán milliószor jobb volt, mint ez.
A sztoryról már láthattunk fejlebb, de itt a látvány sem volt sehol se... a csaj jól néz ki... A vivás nulla volt, a napszívó halálcsillag úgy volt szar, ahogy volt, az űrcsata nevetségesen suta volt... Részemről a következőt kizárólag torrentről.

FathoM

Én nyitott elmével ültem le megnézni. Úgy ütősebb ...
Nagyon vártam, nagyon pozitívan állok a dolgokhoz általában, nem szeretek fanyalogni. Na de mindennek van határa, kérem.

---- Innentől élményrontó bejegyzés következik

Szóval Han Solo egy lúzer. 30 év alatt nem tudta lehúzni a Lázadókat valami jobban fizetett melőra. Öreg korára is szivatja magát a csempész kollégákkal, ráadásul ugyanolyan bénán, mint pár évtizeddel ezelőtt. Értem én, hogy összeomlik a nyugdíjrendszer és akkor is meg kell keresni valamivel a betevőre a pénzt, de 30 év alatt vagy kiokosodik az ember a szakmájában vagy éhenhal.

Nagyszerű, hogy az emberek még mindig olyanok a SW világában, mint itthon: ész nélkül nyomkodják a gombokat, és amikor elszabadul az alien a hajón, akkor olyan BritniSzpirszesen benyögik, hogy Opsz, áj did it egéjn.
Meg a mittudomén milyen bizgentyű elszeparálása a hajó rendszerében simán megoldható azzal, hogy kitépjük az alkatrészt a falból. Ja tényleg, ezek szerint még az orosz technológia a divat, nem esik szét semmi, mert van benne anyag - mikroelektronika meg sehol. Jó, a Star Track se piskóta ebből a nézetből.

Leia meg Han ugye annyira összemelegedtek, hogy összehoztak egy gyereket. Oké, Han lelépett, de amikor megint összefutnak, nagyjából annyi érzelmi töltet látszik köztük fellobbanni, mintha a legnagyobb közös élményük a be nem fizetett tartásdíj lenne. Nem azt mondom, hogy odavagyok a romatikáért, de érzelmi megnyilvánulás nélkül kicsit hiteltelenek. Bezzeg Luke láthatóan kiborult a nevelőszülei halálakor, lehetett sajnálni meg izgulni érte a későbbiekben.

Az öreg Luke eltűnik. Hú, micsoda alapprobléma! Üti egymást a galaxis két hatalma, erre egy öreg Jedi elvonulása a központi kérdés. Ha annyira kiváncsi rá valaki, akkor menjen és olyan Utopia stílusban tegye fel a kérdést minden szembejövőnek: Where is Jessica Hyde? Oszt ha megmondja jó, ha nem, akkor golyó a fejbe és léphetünk tovább. Na de kérem, micsoda nárcisztikus körmönfontoltság az, hogy öreg Jedink elvonul, de azért hagy maga mögött két térképet, hogy ha valaki azért meg akarja találni, megtalálja. Bakter, minek? Miért fontos nekünk Luke? Miért fontos bárkinek? (Oké, biztos fontos, de akkor lett volna jó a film ezen része, ha ez kiderült volna - így csak olyan önmagának való dolog).

A sisakfetiszista gonosz fickó: még ő a legnormálisabban kidolgozott karakter. Érthető motivációk, indítékok és félelmek, vívódások (értitek, vívódások, haha. Ha.), szóval remélem, hogy volt annyi lehetősége, hogy nem maradt ott az erdő közepén barátkozni a medvékkel.

Az első rend. Ja, meg a harmadik birodalom. Gyerekek, nem lehetne kihagyni végre egy univerzumból ezeket a n*cikat? Azért annyira nem voltak szépek, okasak és megnyerők, hogy mindenhol ezekkel riogassanak. Plusz a nagyjelenet, amikor a lázadók bolygóját akarják kilőni, a nagyvezér szép beszédet mond a katonáknak. Azt is minek? A rohamosztagos egyszerű katona, az a dolga hogy lövöldözze az ellenséget, nekik nem kell a műsor - főleg úgy, hogy egy gép intézi el helyettük a piszkos munkát. Értelmesebb lett volna a birodalmi civil lakosságnak, erődemonstrációként. Ja, hogy olyanok nincsenek a történetben? Akkor kik dolgoznak a birodalmi hadiiparban?

A legfőbb vezér: hát, ilyet már láttunk, de ilyen kinézettel és ésszel neki sem szavazok nagy sikereket ebben a galaxisban. Mégis hogy képzelte, hogy megépít egy bolygó méretű fegyvert, ami korlátozottan használható (az ugye mindenkinek rémlik, hogy a bolygók, naprendszerek, csillagködök eltakarhatják egymást, így ha a lázadók rendszere a galaxis másik oldalán helyezkedne el, akkor előbb a galaxismagot kellene kilőni - ennél már az eredeti Halálcsillag is jobb ötlet volt. Mindez persze tök butaság, minek pusztítsunk el teljes bolygókat? Nyersanyagok, bioszféra jól jön, csak a lakosságot kell odébb tenni - erre meg már manapság is "remek" megoldásokat alkalmaznak).

---------- Élményrontás vége

Nagyjából ezek voltak azok a részek, amik kizökkentettek a filmből. A többi legalább jó volt :-)

Nekem ez a film 10/6-os, star wars rajongóként hatalmas csalódás.

Az előzetes meg a nagy hype miatt egészen egyszerűen sokkal többet vártam. Úgy lett vége a filmnek, hogy hiányérzetem volt, hogy lehet vége? hiszen még nem is történt semmi sem!

Története szerint a legrosszabb star wars film, összeségében meg a jar-jaros 1. résszel van holtversenyben a legrosszabb sw film díjáért. A silány történetet az menti meg kicsit hogy nincs benne mesefigura főszereplő :/

A film legnagyobb problémája, hogy már van előtte 6 rész. Így ide már ez kevés, sokkal, de sokkal több infót kellett volna adni az embereknek, sokkal de sokkal jobb storyt.

Időben úgye ott járunk, hogy a sithek meg lettek ölve, nagy csapás a biridalomra, kialakult az új köztársaság, de még a galaktikus biridalom is játékban van azért, nyilván a vezér megölésével nem tűnt el hipp-hopp. A fő dolog nyilván az új köztársaság és a birodalom küzdelme, amelynek egy mellék ága a birodalom ellen saját területén partizánként tovább küzdő ellenállók, meg Luke eltűnése.

Oké, szóljon a film a mellékszállról, de ne úgy hogy a fővonalról egyáltalán nem tudunk meg semmit, még csak utalás sincs arra, hogy küzd, csatázik, háborúzik egymással az új közt, meg a birodalom. Az új közt csak úgy elvan, igazából csak azért hogy a fő bolygóját(vagy az egész új közt.öt? ez kiderül egyáltalán?) szétlőjék a duplalövetű halálcsillag-bolygóval...

Nem tudjuk meg, hogy miért is vonul száműzetésbe Luke, oké hogy azért mert Leila meg Han gyereke, ez a Kajla Réj padawan lerombolta amit addig felépített, de mit épített fel? Hány tanítványa volt? 1? 10? 100? Hol? Az új köztársaságon? Mivel rombolta le Kajla Réj? Megölte a tanítványokat, mint Anakin? Megölt valami új közt.ös vezetőt? Rátámadt Luke-ra, vagy mi? Hogy állt át a sötétoldalra? A sithek halottak, azokből pedig mindig csak 2 van, mester és tanítvány, de a 6. részben egyszerre haltak meg, nem volt idő új tanítványra. Ki csábította át a sötét oldalra? Egyáltalán mi ez a 1. rend? Ki a főgonosz, honnan jött? Hányan vannak? 2-en, mint a sithek? Nem hiszem mert azt sugalják, hogy ők valami más hierarchia szerint működnek, talán többen vannak?

Mikor végre eljutnak a lázadók titkos bázisára, és jött ez a "meg kell semmisíteni a halálcsillagot, mert ránk támad vele a birodalom, mondom a tervet: kikapcsoljuk a pajzsot, majd a vadászok szétlövik a gyengepontot és már vége is!" rész, végig azt hittem, hogy majd itt lesz a nagy fordulat, ezt nem lehet mégegyszer ugyanígy, majd lesz valami nagy meglepő izgis fordulat. Egészen a halálcsillag-bolygó felrobbanásáig vártam ezt a fordulatot...Nem jött...

Másik, elvileg a birodalom meggyengült, nem uralja már a galaxis egészét, de azért mindennél nagyobb halálcsillagot épített, ami ráadásul csak 2 lövetű és aztán kuka? Az Új Közt. haderejéről nincs szó, a lázadók meg egy zsák fing. Korábban egy komplett flottával vonultak a halálcsillag ellen, most meg 10 vadászgéppel? Korábban ha megtudta a birodalom a pozíciójukat, jó partizán módjára evakuáltak és arrébb álltak, most meg ott ülnek a bolygón, hogy jujj-jujj, mindjárt szétlőnek minket... de semmi baj mert már mindjárt ott az a 10 db vadászgépünk...

Luke eltűnése is... Arról volt szó hogy azért tűnt el, hogy megkeresse a Jedik régi elveszett templomát, azaz ő sem tudta hova megy, de azért hátra hagy egy térképet, hogy itt fogok majd kilyukadni... Vagy elküldte emailben, miután megtalálta? Ez a térkép baromság is... Az egész galaxis lakott, galaxis méretű civilizáció, és a térképrészlet alapján nem tudják belőni, hogy hol van, csak ha beillesztik az egész galaxis térképbe. Jó hülye civilizáció lehet, majd egy quadránsról nem tudnak semmit?

A sivatag bolygón voltak birodalmi roncsok, romboló, lépegető. Hogy kerültek oda, volt ott valami nagy csata?

Annyira infószegény és egysíkú, katarzis nélküli volt a film hogy már menet közben kérdések merültek fel bennem, hogy ezt meg technológiailag, meg logikailag hogy? Ha pedig ilyeneken kezd gondolkozni az ember, az az adott sci-fi film halála értelemszerűen..

Hogyan lehet irányítani a halálcsillagból kilőtt lézert? Az Új. Közt. elpusztításakor egy csomó lézernyaláb a cél előtt irányt módosított, hogy a holdakat is eltalálja. A lázadók bolygójáról ezeket a robbanásokat akkorában lehetett látni, mint egy csillagképet, abban a naprendszerben voltak vagy mi?

Ha belehet ugrani fénysebeségnél nagyobb sebességről lassítva a pajzs mögé, akkor minek kikapcsolni a pajzsot, miért nem ugrottak be a vadászok is?

Kajla Réj a sithek, gonoszok, negatív hősök megcsúfolása. Egy idegbeteg pancser, nem egy rettegett sith nagyúr. Konkrétan leszarták a birodalmi hadsereg nagykutyái, de még a magát óriássá kivetítő főgonosz is. Dűhrohamai vannak, szétveri-kardozza a berendezést 2 alkalommal is. Hol van ő Darth Vaderhez képest? Egy bohóc. Ráadásul egy selejt is, minden idők leggyengébb sith-e vagy jedi-je, pedig Luke volt a mestere, meg ez a főgonosz is aki elcsábította. Erre fel egy sima rohamosztagos egyenragú ellenfele aki szinte először kardozik, meg egy önképzés által pár nap alatt profivá vált csaj, aki megincsak szinte először kardozik. (régen gyerekoruktól fogva tanították a jediket, de ő egymaga a semmiből profi lett, biztos őstehetség. Még Luke-ot is Kenobi, meg Yoda tanítja ki, a csaj meg hipp-hopp elmetrükk.)

Visszatérve Kajlára, hol van ő Darth Moul-hoz, Dooku grófhoz, Darth Vader-hez képest tudásban. Egy nagy nulla. Kardjelenetek szintén nullák. Szinte az összes kardjelent jobb, a kedvencem Dooku vs Yoda :)

Annyiszor vette le a sisakot, hogy nem is értem minek az neki? Gondolom azért mutatták az arcát, hogy eljátszhassa a nagy vívódást, örlődést, de ezzel ki is lett nyírva a karaktere, mert túl lett játszva, idegbeteg pancser bohóc. Darth Vader a sisakban, arcjáték nélkül nagyobb vívódást tudott előadni, mint Kajla Réj!

Akiket szerettem a filmben: a néger, a gömb robot, a csaj, Csubakka, szimpi volt még a mellékszereplő laza pilóta is. A többiek elmentek kategória, kivéve Kajla Réj, az egy nulla. Mondjuk legaláb nem mesefigura.

Az egész SW szériát értékelve:
2., 3., 4., 5. - 10/8,5
6. - 10/8 (plüss macik...)
1., 7. - 10/6 (jar-jar az 1-ben, történet, infóhiány a 7-ben)

Gondolom a kritikája úgy lett jó a filmnek, hogy a Disney megvette a kritikusok felét, a másik felét meg nem érdekli a SW univerzum, csak egy sci-fi-fantasy-t láttak.

+1

Minden szavaddal egyetertek. Illetve majdnem. En kicserelnem az 1-es es a 2-es resz ertekeleset. Az 1-es reszben fontos volt Qui-Gon karaktere, a 2-est meg jobban elrontotta a poorly megirt szerelmi szal, mint az 1-est Jar Jar.

Engem amugy az a "talan Yoda fajabol levo" Han haverja csempeszcsaj jobban idegesitett, mint Jar Jar.

Tudom, hogy ezzel nagyon kevesek közt vagyok, de én komolyan vártam, hogy Jar Jar-ról kiderül valami rohadt nagy fordulat... Mondjuk mint ez a reddites teória: https://www.reddit.com/comments/3qvj6w
Ha ezt a szálat csinálták volna meg vagy valami ehhez hasonlót, simán sokkal jobb lett volna az első trilógia (mondjuk nekem azzal sokkal kevésbé volt problémám, mint ezzel a szarral, amit most kiadtak).

FathoM

"Oké, szóljon a film a mellékszállról, de ne úgy hogy a fővonalról egyáltalán nem tudunk meg semmit, még csak utalás sincs arra, hogy küzd, csatázik, háborúzik egymással az új közt, meg a birodalom. Az új közt csak úgy elvan, igazából csak azért hogy a fő bolygóját(vagy az egész új közt.öt? ez kiderül egyáltalán?) szétlőjék a duplalövetű halálcsillag-bolygóval..."

Ez tényleg hibája a filmnek, nem tudom, hogy a vágó volt túl szigorú, vagy szándékos ez a balladai homály, hogy vedd meg az átvezető regényeket. Utólag utánaolvasva neten kb: a birodalom és az új köztársaság békét kötöttek, amiben korlátozták a nagy hadihajók számát és méretét (kb mint az első világháború után..), a maradék birodalmiak pedig kimentek a felderítetlen külső gyűrűbe, és ott nyalogatták a sebeik. A köztársaság is leszerelt, mert bízott a békeszerződésben (ismerős ez is?), de a birodalmiak leszarták, és elkezdtek újra fegyverkezni, erre pedig hiába figyelmeztetett a szenátusban Leia Churchill Organa szenátor, ezért újraindította a lázadókat, akik a köztársaság hallgatólagos beleegyezésével tevékenykedtek. De a nagy hajók maradtak a köztársasági flottában.

"Ki a főgonosz, honnan jött?"

Na ezért fognak sokan jegyet venni a nyolcadik részre, hogy kiderüljön :) Úgy néz ki nem sith, mert ugye mindkettő meghalt, és Kylo sem Darth, mint egy rendes Sith.

"A sivatag bolygón voltak birodalmi roncsok, romboló, lépegető. Hogy kerültek oda, volt ott valami nagy csata?"

A Jakku-i csata után gyengült meg annyira a birodalom, hogy aláírták a békét.

Az Új. Közt. elpusztításakor egy csomó lézernyaláb a cél előtt irányt módosított, hogy a holdakat is eltalálja.

szerintem nyilván nem változtattak irányt, csak hosszú távon nagyon közel haladtak egymáshoz, hogy nem lehetett elkülöníteni egymástól, mint egy nagyon magas egyenlő szárú háromszög. tehát 3 db (vagy mennyi is volt) egyenes vonalon mozogtak.

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack

Az összes SW film hemzseg a következetlenségektől, marhaságoktól...
Az annyira kiválónak tartott Birodalom Visszavág-ban is van egy rakás ilyen dolog.
Csak két példa:
- Az ion-ágyú. Ha ilyen könnyen meg lehet bénítani egy birodalmi csillagrombolót, akkor miért nem ion-ágyúzzák szét az összest?
- Luke a barlangban megszerzi a sugárkardját, és levágja a Yeti karját. Miért nem maradt ott a védett helyen? Akár egy hadsereg macit is le tudott volna vele kaszabolni...
- Ráadásként az összes filmre jellemző baromság: az űrcsata zaj...

Az ion-ágyú. Ha ilyen könnyen meg lehet bénítani egy birodalmi csillagrombolót, akkor miért nem ion-ágyúzzák szét az összest?
Lehet, hogy olyan sok energia kell neki amit csak egy kiepitett bazison tudnak termelni. Vagy nagyon konnyen tulmelegszik. (a hutes az egyik legkomolyabb problema az urben)

"Luke a barlangban megszerzi a sugárkardját, és levágja a Yeti karját. Miért nem maradt ott a védett helyen? Akár egy hadsereg macit is le tudott volna vele kaszabolni..."
Lehet hogy a radiojat elvesztette, anelkul meg sosem talalnak meg a barlangban.

Ráadásként az összes filmre jellemző baromság: az űrcsata zaj...
Ez tenyleg hiba, de ennyit meg el lehet nezni.

Ezeket en nem neveznem "igazi" hibanak. A gond akkor van amikor mar par perc gondolkodas utan sincs legalabb egy felig hiheto magyarazat arra ami tortent a filmben.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Ezt írtam egy másik hsz-ben, hogy a régi triológia fanjai nagyon beragadtak az űrwestern érzésbe, pedig könnyen belátható, hogy egy a köztársaság fénykorában, ráadásul a központban játszódó történet nem lesz ütött-kopott és tele csempészekkel, mint 20-30 év háború után, a peremvidéken.. ha más lett volna az időrend, akkor utóbbin fanyalogna a többség. Számomra jól sikerült előadni a köztársaság bukását, én ezt vártam, nem egy feeling visszahozását.

"ha más lett volna az időrend"

De nem más az időrend! Én azt szerettem meg, nem ezt a műrobotos, műkatonás, nyulas, madaras, műnyálas akármit (a régiben se jön be minden, abban is sokalltam pár dolgot). :-) Semmi gond, ha valakinek ez tetszik, de ez már nem "az" a Star Wars! Mindazonáltal azt sem mondhatom, hogy az újakban mindent utáltam (sőt!), de messze nem ugyanaz az érzés, és messze nem ugyanaz a világ.

Pont tegnap előtt néztük meg a kisfiammal, tényleg hosszan lehetne sorolni a hasonló érthetetlenségeket, és én sem értem, miért ez az "etalon" rész.

A 1-6 és 7 között véleményem szerint nem ez a nagy különbség, hanem a szereplők (jobban egyben vannak, jobban szerepelnek), a cselekmény szál (például császár cselszövései), a történt egységessége (globálisan van egy logikája, amire lehet építkezni), "hollywoodi" effektek aránya (például a 7-esben nagyon túlzás volt, mikor a sólyom a szakadék szélén állt meg, ez a giccs semmit nem adott hozzá, sőt, de idesorolnám a maszkhoz intézett bugyuta monológot is stb).

Nyilván mivel sci-fi-ről van szó, bármilyen dologba bele lehet kötni. Az összes sci-fi-re igaz ez. A jó sci-fi azonban olyan, hogy nem jut eszedbe a valótlanságokon gondolkozni, hogy akkor hogy is van ez? A Birodalom Visszavág jó sci-fi, ott nem jutott eszembe technikai logikai visszáságokon gondolkozni, behabzsoltam az egészet.

A SW7 viszont, _nekem_ annyi információs hiányosságot + fordulat nélküli egysíkúságot tartalmazott, hogy elkezdett feltűnni a sok technikai, logikai képtelenség. Ha kicsit több infót kapok az eltelt 30 évről, a csatákról, a galaxis aktuális helyzetéről stb., és kicsit csavarnak a történeten, pl. a halálcsillag-bolygót nem semmisítik meg, de működésképtelenné teszik, vagy legalább egy nagy csatában semmisítik meg, már fel sem tűntek volna a technikai, logiaki képtelenségek. dirket meg nem kezdek el lovagolni ezeken, mert alapvetően habzsolni akarom a SW univerzumot, nem pedig fikázni.

nekem tetszett, érdekes, fordulatos volt, mint a többi sw film.
de az a hiszti ami megy, nevetséges.

"érdekes, fordulatos volt"

- Az elején a falu lerohanásánál lehetett tudni, hogy a klónkatona kiábrándult, ki fog lépni. Úgy is lett.
- Tudni lehetett, hogy Luke úgyis meglesz. Meg is lett, elég silány módon. Még bíztam benne, hogy a köpeny alatt Kajla Réj vagy más gonosz lesz, mert közben ők is odataláltak, lesz még egy csata, esetleg Luke menti meg majd szurult helyzetében a csajt.
- Megtámadják a halálcsillagot. Tudni lehetett, hogy sikerül, mert nem evakuáltak a lázadók, hanem vártak a célba vett bolygón. Mindenki tudta, hogy a komplett lázadókat nem fogják kiírtani a 3. trilógia 1. részében, esetleg csak reménykedett valami ilyesmiben, vagy valami fordulatban, de semmi. Úgy lett ahogy mindenki számított rá, és a reménykedés, hogy hátha nem, na az elmaradt.
- Han Solo meghal a fia által. Mindenki erre gondolt, amikor elbúcsúzott Leila-tól, csak reménykedett, hogy majd lesz valami fordulat, sikerül visszatéríteni a fiát, vagy Han Solo megússza, fogjulejti, mittudom én. De nem.

Pont ez a baj a filmmel, túlságosan kiszámítható, ráadásul semmi infót nem ad, hogy legalább azzal gazdagodjon az ember. Olyan kicsit mint az Elrabolva. Megindul, aztán csihipuhi végig, de semmi katarzis, semmi fordulat, csak a daráló közepes sebességen.

"mint a többi sw film"

SW filmnek gyenge, ha totál eltudunk vonatkoztatni a SW-tól és egy független filmként kezeljük, akkor oké, de a SW 7. részének nem oké. Illeszkedik bele, csak éppen borzalmasan vérszegény történetileg. Attól félek, hogy az új disney SW trilógia rétestészta lesz, a 3 rész egyben ad annyi tartalmat mintha normálisan megcsináltak volna egy részt.

Star Wars 4/5/6 - Star Wars 7
Transformers 1 - Transformers 3/4
Terminator 1/2 - Terminator 3/5
Alien 1/2 - Alien vs Predator 1/2
Predator - Predators (2010)
Jurassic Park 1 - Jurassic Park 4
Indiana Jones Frigyláda - Indiana Jones Kristálykoponya
Gyűrűk Ura 1/2/3 - Hobbit 1/2/3

A Kinai vetítés azért csúszik mert Luk szövegét nehéz tolmácsolni. :)

Oke, ahhoz aztan nagyon meg kellett eroltetnie az izomzatat. :D

Raadasul valaki le is spoilerezte nekem es meg csak nem is talalom, hogy ki volt. "Visszatert Han, Leia es meg Luke is"... kosz szepen.

Anno a Revenge of the Sith-et is lespoilerezve neztem: hazahozott a rokonsag 3 poharat a burger kingbol, hologramosok voltak. Egyiknek egyik fele Anakin, masik fele Vader. Masiknak egyik fele Palpatine, masik fele Uralkodo/Darth Sidious. Kosz szepen. (De a revenge of the sith igy is tetszett, de akkor is, mozi elott 2 nappal igy megtudni... gaz)

Mikor hivtak a 4-5-6-ban Palpatine-nak, kancellarnak vagy Sidious-nak az Uralkodot? Oke, lehetett sejteni a 4-5-6-1-2 utan, hogy o lesz az, meg volt egy olyan altalam eszre nem vett apro teny, hogy Palpatine-t ugyanaz a szinesz jatszotta, aki korabban az uralkodot, de akkor se volt olyan nyiltan kimondva. Tobbszor megneztem elotte az 5 reszt, emlekszem.

A filmekkel egyutt kijott Star Wars konyvekben. A Birodalom visszavagra nem emlekszem, de a Jedi Visszater konyvben Palpatine-nak hivjak. Mittomen 8 evesen olvastam.
Amugy ezekben a konyvekben benne voltak azok a jelenetek is, amiket kesobb tett bele Lucas a digitalis utomunkak soran az ujrakiadasokban.
(Es igen, ezert nem voltak meglepetesek az Alien filmek rendezoi valtozatai sem!)

Mélyelemzés.

Természetesen stílszerűen a torrentverziót elemzem, mert nem tartottam az eddigi elemzések alapján érdemesnek ezt a filmet arra, hogy anyagilag áldozzak érte.

Nos, kiölték belőle az egyetlen használható színészt, kinek fejére néhol még az undor is kiült.
A cselekményben olyan hogy jellemábrázolás, filozófiai gondolkodtató részek -- felejtősek.
A sivatagban kolbászoló afroamerikai gorillaállkapcsútól csak röhögőgörcsöm támadt.
Az egyetlen női szereplő akire rá lehetett nézni, oly mértékben kifordítje a gendert, hogy Allen Ripley elbújhat mellette: bravó, legyenek a nők férfiak, a férfiak meg nők!
Gendernélküliek eddig is voltak, robotként szerepeltek a filmben -- vagy meg tudja valaki mondani c3po nemét?
A fekete gyűrűlidérc alól hiányoltam a szárnyas nazgúlt.
A gurigarobot hangja Tomita japán zeneszerző Mussorgsky-feldolgozásából van kilopva (Kiállítás képeinek szintetizált átírása, ott a Baromfiudvar, ha jól emléxem. a robothang meg a tyúkot kergető macska felnyávogása..) Mellékesen Tomita a starwars zenéjét is átdolgozta, ráadásul igen jól.

Ami nagyon pozitív volt, az a szereplők megjelenése, első tálalása. Mindet eltalálták, az akciójelenetek is szépen ki voltak dolgozva.

Fogják ezt a filmet sokan szapulni, de ha nekünk kellett volna forgatókönyvet írni, ennyi fantáziánk sem lett volna. Legalábbis ezt érzem.

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---