Linux Samba + DOS clipper

Fórumok

Sziasztok!

Hátha valakinek van "szerencséje" ilyen őskövületet üzemeltetni.
Adott egy több felhasználós DOS Clipper program, egy Ubuntu Samba szerveres háttérrel. És nem igazán sikerül stabil Samba szervert összerakni hozzá.

Ubuntu 14.04 64bit Samba 4: Megyeget, de néha beragad egy fájl lock, és akkor
nagy gáz van, Szerver újraindul, sok-sok klienssel együtt. (A helyi informatikus nem linux guru).

Ubuntu 12.04 64Bit Samba 3: A DOS kliens már egy dir-t sem tud kiadni, mert az első fájlt listázza nagyon sokszor. Találtam hiba riportot, nem javítják, váltsak 4-es Sambára.

Ubuntu 12.04 32bit Samba 3: Teljesen jó volt 2 napig, aztán úgy döntött tegnap, hogy senkit nem enged be. Log-ban semmi érdemleges (nem tudja felvenni a nyomtatókat, és nem találja a CUPS-szervert).

Szóval ha valaki ismer egy (reprodukálhatóan) működő felállást, az megoszthatná velem, nagyon megköszönném.

Hozzászólások

abban a szerverben valami harware hiba lehet..
sacc/kb memoria.

Ezek Dell szerverek. Ráadásul az Ubuntu 14.04 és a 12.04 két különböző vas. Mivel folyamatosan dolgoz(nának), és nem volt leállási idő, csak amíg szerver cseréltünk.
Nem ellenőriztem a hardvert, de xeon proci van a másodikban, gondolom a memória is CRC-s.
És a Dell szerint az Ubuntu 12.04 támogatott ezen a vason.
Nagyon valószínűtlen a memória hiba.

Találtam hiba riportot, nem javítják, váltsak 4-es Sambára.

Ráadásul 4.1-re. A 3-as Sambát gyakorlatilag egy-az-egyben beolvasztották a 4-esbe (több évig dolgoztak rajta, hogy a két kódbázist újra egyesítsék), semmi nem szól a hármas mellett (ha nem használod az AD DC funkcionalitást, akkor gyakorlatilag kapsz egy 3-as Sambát az újabb protokollok (SMB2-3.2) támogatásával. Így is három minor verziót visznek (4.3, 4.2, 4.1), a három között néhol elég szép architektúrális váltással, ne akarj supportot a hármasra [vagy fogadd el, hogy a package maintainer úgy-ahogy csinál dolgokat a disztróban, de az upstream valahol jogosan nem foglalkozik vele]

--

A log levelt told fel 6-7 környékére, úgy még talán kezelhető méretű logot kapsz, de tovább megy a kifejezett hiba naplózáson.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)