Samsung laptop - alaplapcsere

Fórumok

Udv!

Egy Samsung ativ book 2- es laptopra volt / van feltelepitve egy mint linuxom. A laptop tapcsatlakozoja tonkrement, es ezt a Samsungnal ugy oldottak meg, hogy kicsereltek az alaplapot egy ujra. A merevlemezhez nem nyultak, viszont azota nem tudom bebootolni az adott linux mintet a merevlemezrol. Mar evek ota nem kovetem az uj technologiakat, de gyanitom, hogy az (U)EFI- hez lehet koze a dolognak.

Van otletetek, hogy mi okozta a problemat, ha az uj alaplap tipusa ugyanolyan, meg talan a BIOS verzio is? Ez az (U)EFI hogy mukodik tulajdonkeppen? Letezik, hogy valamit az alaplap valamilyen tarteruletere (ha egyaltalan van Neki hasonlo) ir valamit, es egy cserenel ez nyilvan elveszik?

A BIOS- ban probalgattam a kulonbozo U(EFI) opciokat, de semmi, mindig azt irja, hogy nem talalhato OS a lemezen, bar az MBR- t dd- vel megnezve korrektnek tunik. Mint irtam, a vinyohoz nem nyultak, es a szervizbeadas elott mukodott.

Roviden: az erdekelne, hogy mi tortent, mi miatt nem tudom mar bebootolni? Meg lehet valahogy oldani? Bar utobbi csak elmeleti szinten erdekel, ugyis ujra kell particionalnom.

Koszi a valaszokat!

Hozzászólások