Egy postafiók továbbítása egy másik szerverre

Fórumok

Létezik egy valami.bt tartományt kiszolgáló e-mail szerver 10 fiókkal.
Én ebből a 10-ből a csizma@valami.bt e-mail címre jövő leveleket továbbítani akarom máshova, de nincs hozzáférésem sem a szerverhez, sem a postafiókhoz, viszont hozzáférésem van a valami.bt tartományhoz. Az összes többi 9 e-mail fiók a sajátom, tehát lényegtelenek.
Nekem a legegyszerűbbnek tűnő megoldás, hogy létrehozom máshol az e-mail szervert, az összes engem érdeklő fiókkal, beleértve ezt a csizma@valami.bt címet is, és megoldom, hogy a csizma@valami.bt-re érkező levelek másolatát a szerver továbbítsa a régi szerver felé, ahol az illető tovább olvasgathatja őket webmail-en keresztül.

A probléma ott van, hogy erre nem találtam megoldást.
A postfix egy teljes tartományt tud csak átküldeni egy adott IP című szerverre, és minden más megoldás, ami egy adott mailboxot küldene tovább, az itt nem működik.

Valakinek van ötlete, hogy lehet ezt megoldani?
Postfix+dovecot+sieve a preferált.

Hozzászólások

Egy másik járható út lenne, hogy az összes levelet relay-ezzem a régi szerverre, de az összeset beirányítsam valami helyi fiókokba is.
Ez banális lenne, ha nem ugyanarról a domain-ről lenne szó, de itt a postfix vagy önmagaként ismeri fel a valami.bt domain-t, ekkor nem tudja máshova továbbítani a valami.bt-re érkező leveleket, vagy ha relay-ként állítom be, nem tudom, hogy lehet egy másolatot megtartani a levelekről.

> A postfix egy teljes tartományt tud csak átküldeni egy adott IP című szerverre

Miért?

transport_maps

csizma@valami.bt smtp:192.168.80.1
valami.bt smtp:192.168.150.50

Aliasal nem hiszme, hogy működik, mivel a levél a pista@pali.eu-ra jön és ugyanerre az e-mail címre kell átküldeni, annyi, hogy egy másik szerverre.

Aliassal viszont lehet megoldható lenne a helyi másolat készítése, ami kb így kellene kinézzen:

pista@pali.eu pista@pali.eu, pistahelyben@pali.eu

Jobban utánanézve ezt a virtual maps-ben is be lehet állítani...

Igen, ha a DNS-t meg tudod mogyorózni, akkor el lehet téríteni a teljes levélfolyamot... De ezt inkább te találd ki :-P

Hmmm

A nagy kapkodasban csak nekem tunik fel hogy elsiklottunk egyszerubb megoldasoktol illetve ha hijackeljuk a domaint akkor tobb problemat fogunk generalni mint megoldani?

Mi a teteje hogy az eredeti 1 fiok tulajdonosanak lesz egy olyan cime amit nem tud rendesen hasznalni? (mar ha normalisan be lesznek allitva dns-ben az mx spf dkim es dmarc rekordok)

Nem lenne egyszerubb atvenni a levelezest 100% es emberunknek adni hozzaferest az uj gepen?

Vagy senki nem kert meg erre te csak a sajat fiokjaidat szeretned adminolni?

Mi a kiindulo problema? Amit leirtal az az okozat.