Cyanogenmod for Galaxy S3

Fórumok

Sziasztok,

Tervezem Samsung Galaxy S3-as (GT-I9300) telefonom gyári ROM-ját CM 12.1-re cserélni. Egyrészt mert a jelenlegi lyukas, másrészt pedig kellenének a funkciók az új Android verzióból.

Elvileg teljesen támogatott, és Youtube videók is megerősítik:
http://wiki.cyanogenmod.org/w/SGS3FAQ

Írnátok tapasztalatokat már telepített CM12.1-ről?

Illetve mennyire macerás a telepítés? Könnyen el lehet téglásítani az eszközt? Nincsen Play Store-ból vagy külső forrásból letölthető hivatalos .apk, amelyet telepítve pár klikkel le lehet cserélni a gyári ROM-ot?

Köszi.

Szerk.: még egy kérdés: jól látom a neten hogy elvileg tud a CM már OTA update-eket, vagyis hogy 1 klikkel önmagát frissítse a legújabb verzióra külön hackelés nélkül?

Hozzászólások

Szvsz cwm vagy mas recovery lesz a baratod, amivel lemented a jelenlegi allapotot es telepited az uj romot, igy teglasitas kizarva. :)

............
Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

Sajnos erre az eszközre tudtommal nincs 12.1

http://download.cyanogenmod.org/?device=i9300

Ahogy a fenti link mutatja nem igazán intenzíven foglalkozik a CM 11 fejlesztésével a cég i9300-ra, nincs napi (nightly) kiadás sem. Elavult eszköznek tekintik. Az, hogy az eszköz támogatott a CM-nél az sajnos nem jelenti, hogy a legfrissebb Androidhoz hozzájuthat a felhasználó.

Javaslom, hogy cseréld le a telefont egy korszerűbb támogatottra, amire van 12.1.

Schmidt

Sima S3 (I9300), a Samsung sajat SOC-javal van szerelve. Hivatalosan nincs CM12.1 hozza, a tobbi tamogatott S3 mind LTE-kepes, tobb RAM (1,5-2GB), es Qualcomm SOC van bennuk. Nem tudom mennyire lenne jarhato ut azokat telepiteni, de nem tesznek emlitest rola, hogy hasznalhatok a ROM-ok I9300-on. Vannak nem hivatalos ROM-ok hozza, viszont tobbsegeben regiek, es bugosak. Viszont talaltam a SOC-hoz forrast, es I9300-ra csinaltam/csinalok napi buildeket. Tesom azt hasznalja, es nem panaszkodik. Ha esetleg erdekel, akkor adok linket.

--
http://www.lulu.com/shop/search.ep?contributorId=1386424

Szia!

Nekem fent van, TWRP-vel raktam fel. Nyaraláson a bluetooth nem igazán akart működni, így nem vette ki magát olyan jól a dolog. Terminal emulatoron keresztül foltozgattam.
Csinál egyéb érdekességeket, ettől függetlenül használható a rendszer. De én is a telefon cserén gondolkodom...

CM11-et raktam S3-ra, azzal jól működik. Találtam hozzá CM12.x-es ROM-ot is, de nagyon sok sebből vérzett így repült vissza a CM11.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Sajnos én még nem találtam egyetlen egy ROM-ot se hozzá, ahol működött volna a Miracast. Az állandó bluetooth hibákról (nem csak SELinux miatt) nem is beszélve. Ha jót akarsz magadnak, akkor maradj a gyári ROM-nál..

Anyumnak felraktam a cm11-et, most mondja, hogy a youtube szivatja, nincs ép csak hang egészen egy reboot-ig, ha hazamegyek megkell mókoljam.
(sub)
--------------------
http://grant-it.com/

A hivatalos CM11 nightly-t használom hozzá,egyetlen baja, hogy néha (10ből 1x) ha a bluetoothos fülessel teszem le a hívást, újraindul. Egyébként semmi más hibát nem tapasztaltam. Havi 1-2x jön rá frissítés. Szerintem teljesen jó.
https://download.cyanogenmod.org/?device=i9300&type=nightly
szerk: VTS alapján 2 piros van benne, meg egy sárga, amit nem tudott megnézni.
(http://hup.hu/cikkek/20151115/vts_for_android_nyilt_forrasu_vulnerabili…)

Ezt is kipróbáltam, max 1 napig volt fent, mert a bt-s headsetet nem támogatta teljesen, híváskor csak zúgott. Meg már nem is támogatják tovább..
http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/development/5-1-x-cyanogenmod…

Úgy látom, hogy teljesen hivatalos és hosszú távon támogatott legfrissebb verzió (12 vagy 12.1) ezek szerint nincs. Ún. "garázs" build-eket viszont nem akarok feltenni.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

Használj Ressurection Reworks-öt. Én azt használom. CM12 alapú és még a bluetooth is megy vele. Plusz, a "stagefright detector" szerint clean a készülékem.

Ez egészen biztos? Hanghívásokat is próbáltál (nem csak zenét)?

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/development/rom-resurrection-…
"Using bluetooth speaker or headset I'm having static/crackle sound whenever on a phone call, but any music or videos play fine. Anyone else?? (Tested with multiple BT devices) "

A cm 11ről frissítettem a telón lévő cm updater-el, a davlik és a cache törlése nem volt elég, folyton crash-elt minden, kellett egy teljes wipe. Első nightly-hoz képes egész jó, azért van még pár hiba benne, nem használnám élesben. Néha rájön és a kép bevibrál gombnyomásra, majd pár perc múlva elmúlik... Eddig csak egyszer fagyott, nem jellemző. Elég gyors, azzal nincs gond, akkut nem tudom ennyi idő alatt megnézni. Mivel a bluetoothos fülesemmel nem tudok telefonálni (mert beszélgetés közben zúg) visszarakom a cm 11-et. A downgrade viszont nem megy már a cm updater-ből. Camera, GPS, mobilnet minden ilyen alap működik. Szvsz jó lesz ez, de kell még neki kis idő