T 420-hoz töltő és akksi kerestetik

Üdv!

A címben szereplő Thinkpad t420 4236 aq5 töltője ciripelni kezdett és erősen melegszik. Európában fuvarozó kamionsofőr vagyok, így igen korlátozottak a lehetőségeim a netet túrni és hazárdírozni. Pesten ritkán megfordulok, de ott él a bátyám, hozzá lehetne rendelni, vagy meg tudná venni alkalom adtán, majd tőle megkapom. A kérdés: HOL? Hogy ne arany áron legyen és főleg ne zsákbamacska... Az árát tudnám utalni innen.

Érdekel, hogy mekkora a legnagyobb teljesítményű akksi bele, és milyen árban lehet hozzájutni? Ha belefér a költségvetésembe, lehet, beruházok egy új akksiba is.

Ajánlatokat, ötleteket itt a fórumban, vagy a joosanci csiga gmail pötty com - ra várok. Köszönöm

Hozzászólások

A mostani akksiról nem tudom, hány cellás, 10.8V, 5.2Ah (min 4.760mAh), 57Wh, ezek vannak ráírva.

------------------------------------------
No God, no peace. Know God, know peace!

az aliexpressről:
akksi $17-tól,
töltő $11-től

1. T410-hez kétféle töltő is volt (65 és 95 Wattos), attól függően, hogy mennyit fogyasztott a gép (az nvidiások többet fogyasztanak, ahhoz csak a nagyobbik jó), így az, hogy T420, nem biztos, hogy meghatározza a töltő fajtáját pontosan. Meg kéne nézni, hogy milyen is van hozzá.

2. Én nem vennék ebay-es, kínai "utángyártott" cuccokat, eredetit meg valószínűleg elég drágán fognak adni kínai barátaink is. Amit javasolnék (én így vettem tartalék töltőt a 410-hez, és maximálisan elégedett vagyok): a hardveraprón szétnézni, és aki használt gyári töltőket árul, attól venni egyet.

https://www.laptophardware.hu/laptop-tolto/lenovo-laptop-tolto/lenovo-t…

Ezek kompatibilisek a tieddel. A három opció közül az "utángyártott új" verziót nem javaslom. Én 5 rugóért vettem kéz alatt egy hardveraprón hirdető sráctól a pontosan ugyanilyen használt, gyári tartaléktápomat - itthon arról megy a gépem 3-4 éve, az eredeti meg a táskámban van, azt hurcolászom magammal, így nem kell itthon kihúzkodni sose.

Egyébként az előző hozzászólásomban elrontottam, 65 és 90 Wattos a két gyári verzió, nem 95.