Sikertelen boot + random fagyás + egyéb furcsaságok

Fórumok

Üdv néktek, kedves fórumozók!

Nálam jobban hozzáértők véleményét keresem a problémámat illetően.

A történet az, hogy van nekem egy ASuS MyCinema P7131 Hybrid típusú, PCI foglalatos TV-tuner kártyám, ami itt csücsül a masinámban jó ideje. Windows alatt buglis volt annakidején vagy a kártya, vagy a driver mert random szaggatást eredményezett OS szinten, ha valami program használta. (K!TV, PowerCinema, VLC)
Aztán egy ideje betettem a gépembe és örültem, mint majom a farkának, hogy szeretett pingvines OS-em (amúgy Mint 17.2) pöccre felismeri. Sokat nem használtam, bár rádiót hallgattam vele 1x-1x, illetve egyszer a Dreamcast-om is rákötöttem a gépre és játszottam TVTime segítségével. Nem is volt semmi baj.

Azonban a napokban előkotortam a hozzá adott infrás érzékelőt és a távirányítót. Megfordult a perverz gondolat a fejemben, hogy mekkora poén lenne azzal irányítani mondjuk egy KODI media centert, vagy akár csak a Deadbeef-et, MPV-t vagy Bomit.

Aztán jöttek a gondok! Random lefagyó gép, melyet memóriahibának gondoltam. (tudniillik 1x lefagyott a gép takarítás után, mert megmozdult egy ram modul és órákig kellett igazgatni, mire mind a 4GB-al bootolt a masina)
A távirányító inputját gyakran duplán érzékelte a rendszer, vagy pl megnyomtam az entert és lefelét is nyomott hozzá... aztán ma este újraindítottam a rendszert és ez fogadott, mikor megnéztem az Upstart boot folyamatát:

Úgy tűnik, hogy az infra érzékelővel van baja, vagy magával a tunerrel. Gyanítható, hogy hibás lenne a tuner kártya? Vegyem inkább ki a gépből? Vélemények, ötletek érdekelnének. (vagy 3x sikertelenül bootolt a gép, aztán hidegen indítottam, úgy sikeresen felállt a rendszer)

Hozzászólások

Gépet nem így rakunk össze:

megmozdult egy ram modul és órákig kellett igazgatni, mire mind a 4GB-al bootolt a masina

Ebben miért bízol? Éppen most érintkezik valami? Az látszik, hogy a

v4l2 driver module for saa7130/34 based TV cards

modul döglött meg, tehát valóban van köze a TV kártyához. Az is lehet, hogy valóban driver bug, de lehet labilis hardware is. 4.2.5-ös vagy 4.3-as kernelt nincs módod kipróbálni?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE