Pedagógus bérezés

Fórumok

Üdv!

Már többször olvastam itt is, de érdekelne hogy ma mi a tapasztalat közalkalmazotti fizetés tekintetében.
Korábban voltam ilyen pozícióban hosszabb ideig, de pl. a pedagógus helyzetre lennék kíváncsi (pl. mérnöktanár).
Mi a tapasztalat? A bértábla szerinti minimumot adják csak, vagy van azért olyan iskola, aki ennél feljebb is tud menni bérben.

Hozzászólások

A lehetőség biztos adott:

(7) Az (1)-(5) bekezdésben, illetve a 79/E. §-ban foglaltak alkalmazásával meghatározott illetménynél (garantált illetmény) magasabb összegű illetmény akkor állapítható meg, ha a közalkalmazott kiválóan alkalmas vagy alkalmas minősítést kapott.
(8) A (7) bekezdéstől eltérően, a közalkalmazotti jogviszony létesítésekor a garantált illetménynél magasabb összegű illetmény megállapítható, azzal, hogy - az egy évet meg nem haladó időtartamú határozott idejű közalkalmazotti jogviszony kivételével - egy év elteltével a közalkalmazottat minősíteni kell. Ha ekkor a közalkalmazott alkalmatlan vagy kevéssé alkalmas minősítést kapott, illetményét - e törvény erejénél fogva a besorolása szerinti - garantált mértékre kell csökkenteni.

Valójánan szerintem kb. olyan gyakori lehet mint a pozitív irányba eltérített (és nem pártkatona) köztisztviselő. :P

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=162771.298162

(((Szerintem a KLIK-es és Szakképzési Centrumos iskolák 99%-ban nem adnak semmi pluszt. Önkormányzati, egyházi fenntartásban működő iskolákban nagyobb esély van a pluszra.)))

Ha osztályfőnök is vagy, akkor azért jár valamennyi +, továbbá ha szakmai vizsgákon vállalsz jegyzőséget, akkor azért is.

Mérnöktanár esetén mely éveket számítják be a béreznél?
Úgy hallottam, hogy aki még nem volt tanár, annak ilyen esetben azt az időt veszik figyelembe, amikor a mérnöki végzettsége szerint dolgozott.
Valóban így van?

A pedagógusok 2011 óta már nem a közalkalmazotti bértábla alapján kapják (kapjuk) a bért. Jelenleg a pedagógus bértábla az érvényes itt, még egy béremelés (pár ezer forint/hó) hátravan szeptemberben, aztán fagy az egész.
Gondolom, pedagógus I. leszel, 0 évvel. Az alapbér bruttó 189196 lesz. Erre jöhetnek pótlékok (osztályfőnök, munkaközösség-vezetői, igazgatóhelyettesi).
Ezen felüli juttatás... háááát... álmodik a nyomor :( Nagyon-nagyon kevés az olyan iskola, ahol számottevő a plusz juttatás (mi pl. egy félévre kaptunk 8000 (nyolcezer) forint Erzsébet-utalványt).

Budapesten nem tudom, mennyire lehet megélni. Én speciel egész jól megélek belőle vidéken. Azt nem mondom, hogy ...rá keresem magam, de gyerekkoromban nem szoktam hozzá a luxus életszínvonalhoz. Egyébként én speciel ezzel a bértáblával jobban keresek, mint a közalkalmazottival (a H kategória az egyetemi végzettség, három évenként egy fokozat (szám) ugrás, lehet számolgatni ;) ).

Téli szünet, nyári szünet: azért az érem másik oldalát is nézni kell. Hétvégi munkavégzés, osztálykirándulás (napi 24 óra, és a szervezéséről nem beszéltünk, meg arról se, amikor az egyik diákkal osztálykiránduláson hajnalban a klinikára kellett bemennem, kb. nulla óra alvás aznap (nem, nem alkohol vagy drog, teljesen más, ami nem publikus)), versenyekre kísérés (akár több naposra is) - ezeket kb. ingyen (versenyszférás szóhasználattal ezeket a plusz munkákat csúsztatjuk le a nyári szünetben).

Téli szünet, nyári szünet:

Aki ritkán lát belülről iskolát, elég homályos fogalmai vannak erről...
A téli szünet általában kemény 5-6 munkanap, pl. dec. 23-jan. 3 között, amikor az iskolákon kívül sem
szokták halálra dolgozni magukat az emberek.

A nyári meg jó esetben kb. júl. 15 - aug. 21.
Persze nem a ballagással van vége a tanévnek, hanem egy nagyobb intézményben minden
alapszintű érettségi vizsga
emelt szintű érettségi vizsga
szakmunkás vizsga
osztályozó vizsga
stb.
befejeződése és a szükséges adminisztráció legyártása után.

Még ezt is lehet írígyelni a tanároktól:

326/2013. Korm. rendelet
30.§ (3) A pedagógus számára az iskolában az őszi, a téli és a tavaszi szünet munkanapjai tanítás
nélküli munkanapok, amelyek idejére a köznevelési intézményben ellátandó feladat is elrendelhető.

A havi nettó fizetést elosztva a havi munkaórával, megkapjuk a nettó órabért. Általában havi 22 nappal szokás számolni. A valóságban a munkanapok száma változik, de a pedagógusnál az órabér, az óraadó tanárok kivételével, úgy is csak egy elvont fogalom.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

a pedagógusnál az órabér, az óraadó tanárok kivételével, úgy is csak egy elvont fogalom.

Miért is? Te írtad:

A havi nettó fizetést elosztva a havi munkaórával, megkapjuk a nettó órabért.

Ugyanúgy működik nálunk is. Az előző rendszerben (életpályamodell előtt) volt is egy bruttó órabér, amit meg is adtak, amikor pluszban tartottál órát (és le is vonták, mikor valami miatt elmaradt).
Papíron heti 40 órát dolgozunk, aminek a 80%-a kötött (iskolában töltendő), a maradék 20% kötetlen munkaidő.

Ez egy „mozgó” órabér. A konkrét értéke függ a munkaórák számától, ami nem konstans érték. Mivel februárban kevesebb órát dolgozik egy pedagógus, így akkora magasabb órabér jön ki. :-) Ezért írtam, hogy elvont fogalom.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Szakmai tanárként nyár elején 4 hét, nyár végén 3 hét nyári gyakorlat... Amit ugye a humán szakos tanárok nem tarthatnak meg, a külső cégek meg a gyakorlatra előírt tananyagot (pl. alapvető mérések, stb.) nem adják le - hiába lesz benne a tanulmányokat lezáró vizsgában...
Így egy jó érzést (együttérzést?) tanúsító iskola megszervezi az iskolán belüli nyári gyakorlatot.

Szóval az a nyári szünet az 5 kemény hét, ha szakmai tanár vagy.

Nyári szünet, téli szünet: lényegében azt jelenti, hogy amit mások szabadságként kivesznek, azt nekik akkor kell egyben elintézni.
Hétköznap kora reggel bemegy (0. óra, nem ám 9-10-re, mint az iparban...), sokszor 7. óráig tanít, aztán dolgozatjavítás, dolgozat összeállítás, adminisztráció, felkészülés másnapi óráira.
Emellett osztályfőnökként plusz adminisztráció, szülőkkel kommunikáció. És bírni idegekkel egy alapvetően ellenséges légkört (mert otthonról sok helyen azt kapják a gyerekek, hogy a pedagógus szemét és rosszindulatú).
Aztán kitalálják, hogy portfoliót kelljen írni. Több rokonom 30+ évet tanított, kb. sértésként élték ezt meg. Ennyire becsülik a munkájukat.

Szóval tényleg gyalázat. És nem javult az évek során.