Az EU menedéket adna Edward Snowdennek

"Az erősen kétséges, hogy az egyes államok vajon hogyan reagálnak a felhívásra, de az EU testületileg intett be ezzel a lépéssel az Egyesült Államoknak.

Az Európai Parlament (EP) ma 342-274 arányban, 29 tartózkodással amellett szavazott, hogy az Európai Bizottság (EB), az EU illetékes intézményei, illetve a tagállamok a Snowden-botrány kirobbanása után, tavaly márciusban elfogadott ajánlások alapján tegyenek meg mindent, hogy az uniós polgárokat megvédjék a tömeges elektronikus megfigyeléstől, illetve biztosítsák személyes adataik biztonságát."

http://itcafe.hu/hir/eu_ep_usa_snowden.html

Hozzászólások

No ez erdekes azert kiv. lennek a nemzetek közti szavazat megoszlasra :D

Ha vannak ismerőseid, rokonaid Németországban akkor ezt a könyvet biztosan ismerik:
https://play.google.com/store/books/details/Thilo_Sarrazin_Deutschland_…
ha intellektuálisabb fajták.
Lehet egyetértenek vele, lehet nem, de van véleményük.
Ez évekkel a mostani migránsáradat előtt íródott.

Itt eddig Magyarországon kívül minden térségi állam állást foglalt: nem kérnek idegen kultúrájú képzetlen migráns tömegekből. Szlovákok, csehek már a kezdetektől következetesen így látják. Lengyeleknél kemény migrációellenes párt nyert, ez felér egy népszavazással. Amint a migráció szele megütötte Horvátországot, Szlovéniát, Ausztriát ők is nyomban belátták józanul az érdekeiket és befejezték a szervilis álhumánus mantrázást. Mindegyikük szabadulni akar méghozzá hamar a migránsoktól. Egyedül Németország az a balek béna kacsa amely tárt karokkal várja a semmire sem használható, de hatalmas társadalmi feszültségeket okozó, idegen kultúrájú migránsokat millió számra.
Próbálnának USA-ba így beáramlani. A határon lelőnék őket.

Közben mit ad Isten véletlenül az autóiparától erősen függő Németország legnagyobb autómárkáját akkora bírsággal fenyítik be Amerikában, hogy azóta már meg is feleződött az VW értéke. Persze ha egy cég áthágja a játékszabályokat meg kell büntetni, de nem mértéktelen bírság belengetésével. A Microsoftot is megbüntette az EU, de a legnagyobb büntetés is egymilliárd euró körül volt. Ha Brüsszel húszmilliárdos bírságot helyezne kilátásba a Microsoft vagy bármelyik USA céggel szemben, másnap indulna a kőkemény diplomáciai offenzíva és még aznap felszólalna az USA elnöke, elítélve Európát. Sőt meg is fenyegetve viszontválasszal.
Ezzel szemben Merkel csak bágyadtan vigyorgott, mondott párt értelmetlen mondatot a VW felelősségéről.
Így egy alávetett helytartó politizál, nem egy szuverén ország kancellárja.

Németországban egyébként nem létezik sem sajtó- sem szólásszabadság. A Youtubot olyan keményen cenzúrázzák, hogy még Észak-Koreában is megirigyelnék. Rengeteg videó ami Amerikában, Magyarországon megnézhető, Németországban le van tiltva. Rengetegen be vannak tojva, hogyha elmondják a véleményüket, netán elmennek tüntetni másnap elvesztik az állásukat.

A VW story már akkor is durván cinkes ha végül sokkal kisebb lesz a bírság. A 20 milliárd nagyságrendű bírság puszta belengetése bőven elég volt zsíros tőzsdei manipulációra. Azt is megérzi a VW, hogy ma a részvényeinek értéke fele annyi sincs mint a botrány előtt.
Németország ma rosszabb helyzetben van mint az újraegyesülés előtt. Akkor lehetett tudni, hogy az NDK szovjet irányítás alatt áll, az NSZK pedig megosztva USA, UK, francia irányítás alatt, amiben akkor is volt már egy erős USA dominancia. De ez a háborút lezáró békeszerződésben lefektetett tiszta helyzet volt.
Ha ma is így lenne, mehetnének tüntetni a németek az amerikai nagykövetség elé azzal, hogy "ne pusztítsatok el minket, fontos hídfőállás vagyunk nektek!"
De az egyesült Németország csak papíron lett szuverén ország. Titkos háttéralkuk, szövevényes láthatatlan Amerikából irányított hálózatok által ma is egy protektorátus Németország. Napnál nyilvánvalóbb, hogy Merkel nem a választóinak, nem is pártjának hanem titkos tartótisztjeinek kell, hogy megfeleljen. Az ő parancsaikat követi, legyenek azok bármennyire abszurdak és destruktívak.
Oroszország pedig okkal zabos, mert amikor Gorbacsovval megállapodott az öreg Bush, szó sem volt arról, hogy egész Németországot bekebelezi is USA és továbbra is protektorátusként működteti. Az NDK rész NATO semlegességében is megállapodtak, de ezt is felrúgták az amerikaiak. Egyébként Ausztria EU csatlakozásával szintén felrúgta szerződésben vállalt örök semlegességét.

De az egyesült Németország csak papíron lett szuverén ország. Titkos háttéralkuk, szövevényes láthatatlan Amerikából irányított hálózatok által ma is egy protektorátus Németország.

Vicces ezt azért így olvasni. A németek konkrétan pont teljesen szembe mennek USA-val az ukrán kérdésben is...

Csak azt támasztja alá amit írtam.

Annak szimbolikai pikírtsége már papírforma, hogy azért "Normandiai négyek" a munkacsoport neve, mert Normandiában hivatalosan az Overlord hadművelet 70. évfordulója megünneplése alkalmából ültek össze. Németek már annyira hozzászoktak, hogy rendszeresen velük törlik fel a padlót, fel sem tűnik nekik.
Próbálna Törökország egyszer közös ünnepséget kezdeményezni a mohácsi (számukra) diadal évfordulóján. Egyből be lenne rendelve a török nagykövet egy kis fejmosásra. :) Ha sajtóba kijutna egy ilyen kezdeményezés híre, menne a tüntetés a török nagykövetség elé civil oldalról. Magyarországnak van önbecsülése, németeknek nincs.
USA beképzelt és átgondolatlan politikájával elérte, hogy az oroszok ukrán ügyben le sem ülnek velük tárgyalni az oroszok. Számtalan vezető amerikai politikus személyesen tette tiszteletét a Majdan téren, élesen oroszellenes beszédeket szónokolva.
Így európai német protektorátusát küldte tárgyalni és érdekeit képviselni a franciák mellé. Elmérgesedő háborút Európában még Amerika sem akar.
A "normandiai négyek" lényegében egy telefonos forródrót a négy tag között arra, hogy elkerüljék az ukrán konfliktus háborúvá terebélyesedését. Személyes csúcstalálkozók egyetlen eddigi eredménye a Minszk2 megállapodás. Azóta is sportot űznek az ukránok és orosz szakadárok abból, hogy egy héten melyikük szegi meg többször.

Neked nagy mániád ez a német protektorátus kifejezés hajtogatása, de attól, hogy minél többször leírod még nem lesz igazabb. Ilyen ellenállás az USA felé a Németország részéről utoljára a II. világháború idején volt. Az USA katonai beavatkozást, vagy legalábbis komoly szankciókat szeretne Ukrajna területén, a németek viszont békés, politikai megállapodást. A kettő szöges ellentétben áll egymással, tehát nehéz lenne ráfogni, hogy a németek az amerikai álláspontot képviselik és azt támogatják.

"USA katonai beavatkozást, vagy legalábbis komoly szankciókat szeretne Ukrajna területén"
Szankciókat Ukrajna területén?
Legfeljebb szankciókat Oroszország ellen.
De azt is csak szájkarate szintjén. Mert amikor businessről és kereskedelemről van szó azt látjuk, hogy még az EU vs. Oroszország szankciósdi a kereskedelmi forgalom visszaeséséhez és európai cégek veszteségéhez vezetett, főleg élelmiszeriparban, addig az USA termékek Oroszországba irányuló exportja 15%-kal nőtt.

De Németország Amerikában tartott aranytartaléka is érdekes jelenség, az pedig különösen, hogy a német állam képviselője meg sem nézhette megvan-e még a német arany amire Amerika vigyáz. Egy swap ügylettel majd kifizethetné a Volkswagen az amerikai bírságot az ottani német aranyból. :)

Migráns kérdésben a németek többsége, miután háromszor hátranézett nem figyel-e senki, értetlenségét és jövővel kapcsolatos félelmeit fejezi ki. Merkel nem a választói és nem is német állampolgárok érdekeit képviseli. Teljesen irracionális politikát folytat ami Németországban különösen rémisztő.

"nem kérnek idegen kultúrájú képzetlen migráns tömegekből"

Pedig pont ezaz, hogy nem Alkesz B Romario jon el Sziriabol, hanem a kozeposztaly...
Nyilvan mindenhol van csurhe, itt peldaul te.

Az usaban sem tudjak leloni a hataron oket, mert atassak magukat xd

A birsagnak akkor van buntetoereje, ha nem tudod rohogve odadobni az osszeget. Inkabb nalunk (==EU) kene rendes birsagokat dobalni.

De ugylatom te diplomaciaban is nagyon kepben vagy, tanits meg mester.

Az a baj ezekkel a szír középosztálybeli agysebészekkel, hogy sokuk Afganisztánból meg Irakból jön és még az anyanyelvükön is analfabéták.
Néhány hete volt a vita Bundestagban arról, hogy le kellene csökkenteni a 8,5 eurós német minimálbért 5 euróra mert a migránsok többsége képtelen olyan munkát végezni amivel kitermelhető a 8,5-es órabér.

nem Alkesz B Romario jon el Sziriabol, hanem a kozeposztaly...

Ha jól emlékszem az olvasmányaimra, ez az augusztusig gyűjtött adatokból készült statisztikák szerinti állapot (ha nem csak a szíreket számoljuk (hiszen nem csak Szíriából jönnek emberek)), az azóta érkezettek picit más képet mutatnak (az augusztus óta eltelt három hónap alatt sokkal többen jöttek, mint augusztusig)...

:)

Ebben azt mondják komoly szerepe van annak a tényezőnek, hogy Horvátországtól ingyenes utaztatják a migránsokat állami pénzen az országhatárok között egészen Németországig. Már csak Szerbiában is szervezett migráns buszjáratok vannak, bár fizetősek jóval olcsóbbak mint az Embercsempész Tours, ráadásul sokkal biztonságosabb.
Visszautalva korábbi hozzászólásomra Magyarország pont a megfelelő időben vezette be a letelepedési kötvényeket. Nyilván vannak korrupt kőgazdag helyik kínai kiskirályok, akiknek a lába alatt kezd forró lenni a talaj, ezért megveszik a drága kötvényt és költöznek. De az igazán nagy tömeg, a szír gazdag nagypolgárság volt, akik szép számban vásárolták a magyar letelepedési kötvényeket. Ők szó szerint az életüket mentették.
Mindig a megfelelő időben tájékoztatják a magyar kormányt, stratégiai jelentőségi információkkal pedig rendre nagyot kaszálnak.

Szereny velemenyem szerint pl a magyar diktator csak azert nem tamogatta - mert bar jol lehetne vele borsot torni a hanyatlo nyugat orra ala, sok ertelme nincsen -, egy ilyen lepes, neadjisten egy kesobbi unios jogi keret/vedelem konnyen kiterjesztheto lenne egyeb whistleblowerek, "ellenzeki" szemelyek, csoportosulasok vedelmere is, amire orbannak kurvara nincs szuksege, sot, mar most mindent megtesz, hogy lekaszabolja oket (pelda kulcsszavak: norvegalap folyamatos tamadasa, gyermeketkeztetes leszavazasa mert csak).

A látszat ellenére Magyarország és kormánya Amerika legszorosabb térségbeli szövetségese. Nézd csak meg, az M1 hírcsatornává alakítása valahogy pont időben megtörtént. A migránsválság idejére már túl is jutott a bakiparádén, ami egyébként szerintem tudatos vírusmarketing volt. Az illiberális beszéd szándékosan vonta a kormányfőre azoknak a politikai ellenfeleknek a nyilait, akik most belebuknak a migránsáradatba, mert nem tudnak mit kezdeni vele. Ezzel pedig a korábbi ellenfelük emelkedett Európai politikussá. Korábban azt sem tudták az EU nyugati országaiban, hogy van egy olyan tagország mint Magyarország. Ma pedig magyar példát emlegetnek, meg Orbán nevével demonstrálnak Németországtól Finnországig. Szerintem itt a kormányzat mindent tudott előre, és Amerikából segítik őket.

Ez az egész annyira jellemző. Megy a kamuáradat a médiában (bocsánat, agymosodában) és a valóság teljesen más.

Azt sejtettem, hogy Nagy-Britannia melyik oldalon fog állni ebben a történetben. Az sem újdonság, hogy Németország még mindig nem szuverén állam, de hogy pl. Szlovákia miért imádja annyira a mindenki után kémkedő szuperhatalmat, azt nem értem. Minden tiszteletem Franciaországé, Ausztriáé és Litvániáé. Érdekes látni, hogy az Oroszországot mindig (okkal) gyanakvóan figyelő Lengyelország és Litvánia mennyire másképpen szavazott.

A gengszterváltás után a térségbeli országok mindegyike reménytelenül szerelmes lett Amerikába. Németország ma is egy protektorátus, egyet értek. A franciák mindig szuverén politikát vittek. Hosszú ideig a NATO katonai szárnyában is felfüggesztették a tagságukat. Ausztria független státusza a hidegháború alatt jót tett nekik. Litvánia meglepett. Ők általában oroszfóbiás amerikabarátok. Az utolsó mondatban Litvánia helyett nem Észtországot akartál írni?

Ok, egymáshoz képest másképp.Valóban érdekes a Litván képviselők szavazása. Ahogy délről észak felé haladunk a balti államok között úgy nőtt az elutasító szavazatok aránya. Lettország kiegyenlített 50% aránnyal semleges. Ebben szeret játszhat az, hogy Észtország és Lettország határos "nagy" Oroszországgal. Litvánia csak Kalinyingrádi (egykori Königsberg) enklávéval határos.

Van valahol adat név szerint a magyar EP képviselők szavazati megoszlásáról?
Jobbik, MSZP, LMP, E-PM csak 7 képviselő. Ki volt a nyolcadik igennel szavazó? A kommunikációjában végtelenül amerikabarát DK egyik tagja igennel a másik nemmel szavazott? Vagy valaki átszavazott a Fideszből? Az is érdekes ki nem volt ott.

A votewatchon fenn van de regisztrálni kell hozzá.

Mellette:


Benedek JÁVOR	        Group of the Greens/European Free Alliance Greens/EFA
Béla KOVÁCS	        Non-attached Members NI
Csaba MOLNÁR	        Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament S&D*
                        *Ez a képviselő jelezte, hogy Tartózkodni akart, de a szavazógép nem működött megfelelően.
István UJHELYI	        Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament S&D
Krisztina MORVAI	Non-attached Members NI
Péter NIEDERMÜLLER	Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament S&D	
Tibor SZANYI	        Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament S&D	
Zoltán BALCZÓ	        Non-attached Members NI	

Ellene:


Andor DELI              Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP  
Andrea BOCSKOR          Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP   
András GYÜRK            Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP   
György SCHÖPFLIN        Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP   
Ildikó GÁLL-PELCZ       Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP   
József SZÁJER           Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP   
Kinga GÁL               Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP   
László TŐKÉS            Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP   
Norbert ERDŐS           Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP   
Tamás DEUTSCH           Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP  

Nem szavazott:


György HÖLVÉNYI         Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP  
Tamás MESZERICS         Group of the Greens/European Free Alliance Greens/EFA           
Ádám KÓSA               Group of the European People s Party (Christian Democrats) EPP

Forrás

... igen, de csak akkor, ha a tökön, paszujon, zöldhatáron keresztül karézolva érkezik, szír orvosegyetemi hallgatónak vallja magát, és 1996 január elsején született, nomeg bayerba akar letelepülni ...
:):):)
... valahol hallottam, decembertől indul a münchen guantamo közvetlen járat ... :):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu