Windows 7 Rebootoláskor előzeleg felinstallált cuccok letörlése

Sziasztok!

Volna egy olyan problémám, hogy addott egy Win7-es gép, egy adminisztrátori felhasználó névvel lehet belépni, szerepe annak a gépnek összesen annyi, hogy gépeket imagelünk vele előzőleg letöltött imagek alapján. Egy gyakornok srác pedig hobbit űz abból, hogy szétcseszi a rendszert mindenféle progikkal, mikor meg kéne nagyon a gép, lehet újból építeni a rendszert, mert már nem enged imagelni (nekem gyakornok koromban valahogy sose sikerült ilyen balesetet csinálni). A lényeg, hogy van-e olyan megoldás hogy ha fel is telepít rá egy programot a gyerek, rebootoláskor minden visszaálljon az eredeti állapotába. Anno a sulimban láttam ilyet, hogy az alapértelmezetten feltelepített programok fent voltak, de ha feltelepítettél rá valamit, reboot után eltűnt, nem volt semilyen felügyeleti szoftver. Ilyet hogyan lehetne megvalósítani? Gyakornok srác kezének letörése nem játszik... :)

Hozzászólások

Többször hallottam már ilyenről, én se tudom pontosan, hogy lehet.
Ami biztos, hogy az új Windowsok tudnak VHD állományra települni és onnan bootolni, valahogy csak megoldható a VHD mentésének automatikus újrahúzása.

Bent a cégnél használtam ilyet.
radix reload volt a neve.
Felraktad, majd létrehoztál egy pontot. Innentől mindig erre állt vissza reboot után.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Jó ötleteknek tűnnek... Kiísérletezgetek vele, aztán majd megírom mik a tapasztalatok.

Annak idején egyes iskolákba egy PC védelmi kártyát (vagy szoftvert) kellett szeretnie nálunk az OEM csapatnak. Ilyet gyárt például a RADIX.

--
trey @ gépház

Iskolában ingyenesen használtuk a Toolwiz Time Freeze 2015 -progit, de amúgy bármilyen DeepFreeze alternatíva is jó lenne gondolom.
Tud mappákat is kihagyni a visszaállításkor, de majd teszteld le..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Az Unattended Install kifejezesnek nezz utana. Imagelos modszer helyett melegen tudom ajanlani. A gyakornok sracnak meg adni kell egy jatszos gepet es racsapni a kezere.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears
Development Lead @ IXOLIT