laptop-tablet hibrid

Sziasztok,

Laptop-tablet hibridet kellene vasarolnom, lecsatolhato billentyuzetest, atlag felhasznalasra. Atom szoba se johet (mint sokan masoknal nalam is szitokszo), csak valami normalis cpu. eMMC szinten kizaro ok, lassu is es 128GB tarhely kell.
Van ezekkel valakinek szemelyes tapasztalata?
A kiszemeltek:
Asus Transformer T300 Chi (Core M)
Dell Venue 11 Pro 7000 (Core M)
Surface Pro 3 (i5)
Mint sok masnak nekem is nagyon tetszik a teljesen ventimentes hutes (Core M), de aggaszto hogy a fel net dicseri mert hangtalan zajtalan es gyors, a masik fele meg kopkodi a throttling miatt es hogy akkor olyan lassu hogy a hajad teped.
Koszonok minden infot.

Update:
Mivel az atlag felhasznalas valoban sokmindent takarhat, igy pontositanam: kb 70% web (nagyreszt normal hasznalat, de itt kutatas kozben pl. siman elofordulhat 10-15 megnyitott tab a bongeszoben), 15% word/excel (nagyobb parszaz oldalas doksik, kepekkel, tablazatokkal stb.), 15% photoshop (hobbifotok utomunkaja, szoval semmi komoly projekt vagy psd-zes).
Ertelemszeruen a komolyabb munka resz (word, photoshop) otthon zajlik kulso bill+eger+monitor segitsegevel, de fontos hogy ha videken/kulfoldon van eloadason vagy kutatason akkor is mindenhez hozza tudjon ferni/nyulni.

Igazandibol az a fo kerdes hogy a fentiekre eleg-e a 5Y71-es CoreM vagy felejtsem el? Gyakorlati tapasztalat erdekelne ezzel a procival.
Koszonom.

Hozzászólások

Ha nem annyira kell neked a képernyőt lecsatolni és maximálisan elégedett gazdája vagyok egy thinkpad yoga-nak. Az enyém 14es, így közel 2kg, ebből a szempontból talán nem tökéletes tablet, de van ebből 12.5es is.
Csak ajánlani tudom.

FathoM

Ilyenből konzumert nem szabad venni mert nagyon gyorsan szétesik, szerintem üzletit se. A core M dög lassú az nem érzi aki ősi p4-ről vált, vagy cerkáról.

> Surface Pro 3 (i5)

Van. Ha belefér a keretbe, és hozzá tudsz jutni, szuper.

Ha tényleg átlag felhasználásra kell, akkor még érdemes megnézni a nem-Pro, sima Surface 3-at. Az Intel x7 egyáltalán nem rossz, csak durvább használatkor (nálam pl. Visual Studio) vehető észre - ha az átlagfelhasználás alatt a home videók vágását is érted (miért ne?), akkor tényleg felejtős, egyébként nincs vele gond. Plusz egy piros pont jár nálam a micro USB töltőért, ami oda-vissza kompatibilis a mobilokkal, ez a Pro-ban nincs benne.

-- a Microsoftnál dolgozom

Mielőtt megvettem a thinkpad-et azt is pont nézegettem. Túlárazott és azért annyira közel sem jó. Főleg, hogy kompatibilitásból meg igencsak gyengus (tudom valószínű, hogy a feleség nem Linuxot fog rajta futattni, akkor meg kit érdekel, hogy mással kompatibilis-e...)

FathoM

3 hete vettem hasonlot. Rohangalos laptopnak, igy nem aktiv hasznalatra, csak ha gubanc van akkor legyen nalam egy konnyu, akksirol sokaig mukodo valami. t200ta es t300chi kozott vacilaltam. Mindketto nagyon szep, nagyon jo, vegul a t200ta-t vettem a nagyobb akku es uzemido miatt, illetve mert a 300chi keyboard dock-ja nem nyujtott semmi extrat a billentyuzeten kivul. Atom van benne (4x1.8ghz), tudom, szitokszo de tokeletesen meg vagyok elegedve a 2G ram ellenere is. Leirhatnad egyebkent hogy mire akarod hasznalni, mert nekem putty+web -re tokeletesen elegendo, lassulast, docogest nem vettem eszre soha, latest visual studio is boven eldocogott ugy hogy a munkaban nem hatraltatott.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)