Tankolás. Rosszul csinálod! :)

Menjünk dolgozni. Ja, de előbb tankolni kellene, mert csak 2 liter van a tankban.
Irány a kút, 20000-ért 67 liter.
Na akkor menjünk. Kb. 1 km után el kezd a Toyota Hiace rángatni és megáll.
- Te, Feri, mit tankoltál?
- Hú, bammeg........

Hát igen. 67 liter 95-ös benzin a dízel autóba. :)
Telefon kollegának, hogy szerezzen kannát, vödröt, bármit, amibe kicsűrölhetjük a benzint.
~ 30 perc múlva megérkezik 3 db 25 literes vödörrel.
Nagy nehezen kivarázsoltuk a benzint a tankból de valamennyi maradt benne.
Az autó környéke fürdik a benzinben a pocsolya tetején vastag rétegben.
Valahogy gázolaj kellene.
S.O.S kanna természetesen nincs az autóban.
Sebaj. Kollega elmegy, főnök "örül", de van kanna és hoz gázolajat.
Autó indítás, Zetort megszégyenítő füst.
Járatás a környéken. Megyeget.
Irány a kút.
Visszafele már szinte füst mentesen, rendes teljesítménnyel üzemel a motor.

Megúsztuk. Mi is és az autó is. :)

Hozzászólások

Én fordítva jártam meg: benzinesbe gázolaj. Asszony elhozta a fényezőtől, leparkolt aztán többé nem indult. Én már Németországban dolgoztam, tehetelen voltam. Fiat szakszerviz elvitte két hétig néztek, találgatták mi lehet a baja. 2000 km távolságból törtem a fejem mi lehet a baja, aztan leesett, hogy az üzemanyagot is meg kellene vizsgálni. Akkor derült ki, hogy a fényező csóka furikázott az autóval és utánatankolt, de sajnos a rossz üzemanyagból.
--
FeZo

luckyyy :)

akad aki erre ráfizet, elég keményen.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nekem ano, a kútkezelő vette át, az általam véletlenül leemelt benzin kútfejet és tankolta tele a dizelesemet. Észre sem vette, hogy nem bele való a fej. (Kézben tartva, ügyesen "megoldotta"...) Ki is fizettem és amikor indultam volna, na akkor...., "facepalm"

"Sebaj" a kúttól a kb. 100 méterre lakó szerelő, már emelte is le a fogaskerékszivattyús célszerszámot a falról, - mondta, hogy nem ritkán szokta használni..., - és 5000-ért kb. egy óra alatt megszabadított, az ezután már csak mosóbenzinnek használható anyagtól. :-) Tudom, én emeltem le, de olyan gyorsan kikapta a kezemből, hogy nem volt időm kipróbálni sem... (Észre vettem volna, mert soha nem tankolok kézből, csak elengedve és lokkolva a fejet, persze így meg megbíztam a "szaktekintélyben"...) - Azóta soha nem engedek, még a tank közelébe se senkit a kutakon.

Vajon miert nem csinalnak olyan toltot, amit nem tudsz a nem megfelelo autoba bedugni? - Illetve a kocsira ennek megfelelo alaku/meretu lyukat.
IT-ban eleg megszokott, hogy az USB csatit nem tudod bedugni az firewire-be es forditva. Jo, hulyek itt is vannak, meg eros emberek is (ismerek olyat, aki a winyo tapjat dugta be forditva, olyat is, aki a DSUBot), de az esetek jelentos reszet szerintem kiszurne egy ilyen szabvany. Persze a kannas hackeleseken nem segitene, de az egyebkent is ritka, es nem a Pistikek szokasa.
Egy-egy uj szabvanyt IT-ban is eleg sok cegen keresztul kell verni, szoval ez nem ellenerv. Meg - technikai okokbol - villanyautokra meg LPG-re meg hasonlo alternativ uzemanyagokra mar ma is van sajat csatlakozo.

--
Hi, welcome to Fight Club.
First of all, how did you hear about us?

Azért, mert eddig nem volt semmilyen szabvány rá, a tank nyílása egy egyszerű lyuk, a pisztoly pedig voltaképpen egy cső, gyakorlatilag csak az átmérőnek kell megfelelnie, de arra is bőven rá lehet hagyni (bár egészen biztos vagyok benne, hogy az szabványosítva van).

Épp ezért a legnagyobb problémának a visszafele kompatibilitást látom, mindkét irányban (vagyis régi kút új autó és régi autó új kút). Persze ez biztosan nem megoldhatatlan probléma, a kérdés csak az, hogy megéri-e ebbe pénzt fektetni, mi motiválná az autógyártókat és a kutakat az új rendszerre váltásban (hiszen a visszafele kompatibilitás miatt lehet használni az eddigi megoldásokat). Mire elterjedne, talán már nem is ez lesz a kérdés, hanem hogy hogy különböztessük meg a különféle elektromos töltési rendszerek csatlakozóit. :)

Nem megoldhatatlan, és szerinem túl nagy pénzt sem kellene belefektetni, csak autógyártóknak és kutaknak is megegyezni egy szabvány felett, és követni azt.

Az én elképzelésem, hogy amellett, hogy vannak hülyék, és vannak akik szándékosan töltenek rossz üzemanyagot az autóba, a jellemző az, hogy valaki feledékenységből, vagy megszokásból tölt rosszat. Mondjuk mert több autót vezetsz felváltva, vagy épp új autód van, és nem szoktad még meg...

Erre alapozva pedig egy egyszerű színkód rendszer elég kellene hogy legyen. Adott színűre festett pisztoly, adott színűre festett nyílás az autón. Nem bolondbiztos, de talán feltűnik, hogy valami nem stimmel, amint közelíted a zöld színű pisztolyt a kék lyuk felé.

Hasonló rendszer az informatikában is van, működik, lásd jack dugók.

Hasonló rendszer az informatikában is van, működik, lásd jack dugók.

Na, azokat ne emlegesd! Általában utoljára dugom be őket, a gép már az asztal alatt lapul a sötétben. Zita azon röhög, hogy ha mindig mindent ilyen sokára találnék el, még szűz lenne.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Dizellel jatszd ezt el.

Motorcsere, vagy jobb esetben, "csak" uzemanyag ellato rendszer.

Eleg, ha egy modernebb dizel geppel elindulsz keletnek es szabalyosan tankolsz.
Lesz erdekes, sot szvsz meg is fog allni a gep, jobb esetben csak a comp. fog letiltani.

Keleti, azsiai orszagok reszere meg az europai gyartok is kulon terveznek, mivel nagyon nem ugyanaz az uzemanyag minoseg, mint amit itt euban megszoktal.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Kapcsolodo:
This is like someone who can't tell the difference between petrol and diesel filling up their tank and then complaining that all their fish are dead. -CowLunch

Ez meg a masik klasszikus:
Zsanett
FIGYELMEZTETÉS: Soha ne bízzatok meg Balázsban mert nagyon rosszul jártok!!! Balázs egy szemétláda és mindenkit csak leakar húzni! Főleg a barátai pénzére van nagyon kiéhezve!!

Brigitta
Mi történt édes? Azt hittem jóban vagytok?

Zsanett
Voltunk! Mostmár 100% hogy nem!!!
KB. 2 hete kölcsön kértem a szutykos kocsiját mert anyukámat elakartam hozni a reptérről! Visszafelé úton meg leál az a roncs az autópája közepén! Nem akart már elindulni! Nem elég, hogy taxival kellett haza mennünk, most a Balázs még a pénzt is kéri a vontatásért meg a javításért! Láttál már ilyen szemétládát?!

Brigitta
Ez nagyon durva!! Hogy teheti ezt? Pedig olyan aranyosnak tartottam!

Balázs
Na álljon csak meg a menet!!
1. Az a szutykos kocsi egy 2 éves Audi A4-es aminek eddig semmi baja nem volt...nincs benne 50.000 kilométer, szóval hogy is lehetene baja?!
2. Elfelejtetted említeni, hogy tankoltál is visszafelé! Csak, hogy nem dízelt, úgy ahogy mondtam, hanem benzint tankoltál!!! Ez miatt ment teljesen tönkre a motor!! Szóval ne próbálj meg lehúzni itt fészen mert te jársz rosszul!!! Ha azt tankolsz amit mondok, akkor nem lenne ez!

Zsanett
MIÉRT TANKOLNÁM A SZUTYKOS KOCSIDBA A DRÁGÁBBIK BENZINT?!?!?

--
Hi, welcome to Fight Club.
First of all, how did you hear about us?