kestore, openssl

Fórumok

Hali,

mostnaban ezzel jatszogatok, es neha a belefutok erdekes dolgokba.
A legujabb:

van egy ssl cert-em, private key-jel egyutt. A szolgaltato meg ala is irta. Szoval minden frankonak tunik, de nem.

Tomcat-tel szeretnem hasznalni. Amikor osszerakom a keystore paranccsal a keystore-t, akkor nincs cert chain-em. De hogy erthetobben irjak:

van egy jks, ami tartalmazza a kuclsokat, a chain hossza 1. Jolvan, akkor hozzacsapom az intermediate cert-et, de hiaba, a chain hossza nem valtozik, hozzaraktam meg a root CA-t is, de azon kivul, hogy belekerult a keystore-ba mas nem tortent.
Persze probaltam az importot masik sorrendben: eloszor a root CA-t, majd az intermediate-t es vegul a jks-t importaltam, de a chain hossza maradt.

Ekkor nekialltam vajakolni: osszeraktam a root ca-t meg az im-et egy allomanyba (cat a baratunk), majd openssl-lel a privat es a public cert-tekkel egyutt csinaltam egy pkcs12-es keystore-t. Na itt mar a chain hossza 3 lett. Ezt atkonvertaltam jks-be es beraktam a tomcatnek. A CA kibocsato oldalon mostmar rendben vagyok chain ugyileg, csak hisztizik, hogy benne van a rootCA vegyem ki. De ez a folyamat nem megy ha nem rakom bele a rootCA-t, akkor csak az intermediate-val nem tudom megcsinalni meg a pkcs12-est sem.

Tud valaki valami ertelmes megoldast?

Hozzászólások

en a kenyelmes gui-s megoldast szoktam valasztani: xca-ban nyitsz egy uj db-t, beimportalod a privat kulcsot, a certet, az intermediate certet (root cert nem kell ugye), pkcs12-be chain-nel exportalod, aztan keytool-al importalod ahogy, mar tetted is.

mostanaban leszoktam az openssl cli-rol, lehet tul sokat vagyok windows kornyezetben es kenyelmesedem :D
(igen, tudom h van openssl winre is :P)

Szerintem nem is kell a chain.
A private keystore-ba csak a kulcs és a cert kell, a trust keystoreba meg a chain-t alkotó CA-k (feltéve, hogy még valamelyik nincs benne).

Azt gyanítom, hogy a root CA pl. benne van a trust keystoreban, egy közbülső intermediate meg nincs, és emiatt nem teljes a láncod.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Hali,

valojaban beleraktam a privat kulcsot, a public kulcsot az intermediatet. De a chain hossza maradt 1. A webes ellenorzo meg hisztizett, hogy nincs intermediate.
Aztan amikor megcsinaltam a masik mokat a pkcs12 formatummal, a ca-val, akkor a webes ellenorzo mar azt mondta, hogy szuper, csak warning mert benne van a ca is.
Szoval ezzel mar tudok elni, de jobb lenne, ha szepen nezne ki.