Ne frissits Mac OS X 10.11.0 El Capitanra ha...

a) hasznalsz homebrew-t
b) hasznalsz nosleep extensiont

Bar elobbit elvileg helyrehozza egy rekurziv chown a /usr/local-on, en ugy erzem, nem usztam meg ennyivel, a homebrew-os mpv is megszunt pl mukodni, mig a sima csomag megy. Meg egyebkent is, ilyen parancsoknal rossz eloerzetem van.

Ha mar mpv: kenytelen voltam vlc-vel filmet inditani, hat az meg kifagyasztotta a workspace-t, asztalt se tudtam valtani (eleve miert kezd fullscreenben? Aztan ha fullscreenben nem valaszol valami, miert nem lehet onnan kijonni?)

Nosleep: van mas mod arra, hogy ne sleepeljen el a gep ha lecsukom, csak lock screen?

Hozzászólások

nekem remekul mukodik a homebrew, egy sima chown kellett es kesz

egyetlen problemat latok: a Mail nem csoportositja az azonos subjectu leveleket :(
(a menuben ott van, csak siman nem mukodik)

Olyan csúnyán anyázom, hogy nem merem itt idézni. Attól, hogy a legjobbnak tartom, még látom a hibáit. És minél többet használom, annál inkább. De ugyanígy vagyok a többi, általam ismert lehetőséggel és még mindig ezt tartom a legjobbnak.
Tudom, hogy ez itt kicsit furán hangzik.

Ave, Saabi.

nosleep helyett próbáld ki a Caffeine -t, nekem bevált.

"hot cornersnél meg beállítod valamelyik sarkot a kijelző kikapcsolására aztán nem alszik el éjszaka."

Vagy ctrl+shift+eject (ujabb gepeken ctrl+shift+fn+power, mert hat mar az eject gomb letezese is kicsit out of date, nem tudom mikori/milyen maced lehet), ugyanakkor hiaba alszik a display, ha osszecsukom a gep ugy is elalszik emlekeim szerint, ergo nekem kell nosleep/caffeine ha pl feltoltok valamit ami eltart reggelig.

Clean install után simán felraktam a homebrewt, nem volt probléma. Csak frissítéskor jön elő?
mpv-vel van némi problémám, ha jól értem a hiányzó corevideo támogatás miatt nincs hardware gyorsítás, eléggé melegszik/merül a gépem. VLC-vel nincs ilyen szívás.

Ez a Nosleep jo arra is, ha a System Preferences/Energy Saver-ben be van allitva 180 perc sleep time, de megsem szeretnem, hogy elaludjon? Az a baj, ha beallitom, hogy soha ne aludjon el, akkor nekiall sleep proxyt jatszani az iMac, es elkezdi ellopkodni az Apple TV, es a tobbi alvo Mac IP cimet.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

A HomeBrew eleinte panaszkodott, hogy a 10.11 nem támogatott, de idővel belenyugodott. Párszor kellett ugyan futtatni a brew doctor-t, de most jó.

Ave, Saabi.