firefox vs java - bili fülét letörni?

Fórumok

ölig.

(ff 39, java 8.45)

rohadtfox önállóan szeretné eldönteni, hogy mit óhajt a felhasználó a bővítményekkel (pl java). java önállóan szeretné eldönteni, hogy ha nem kaphat update lehetőséget, akkor fuckup.

ezen a linken olvasható, hogy a plugins.update.url értékét törölve a rohadtfox nem baszakodik a bővítményekkel.

itt olvasható, hogy milyen kulcsot keressünk a registry-ben, hogy a java autoupdate_majdénmegmondom_mitakarsz jelenség szűnjön meg.

fentiek alkalmazása (restart után) a következő eredményeket hozza:
-rohadtfox-ból a java pluginek huss, eltűnnek
-java alkalmazások emiatt nem indulnak el

akkor vissza az eredeti állapotba... aztán továbbra is hiányoznak a java bővítményei. ekkor eltávolítod a telepített javát, majd egy a mostaninál korábbi verziót letöltesz (40mega), telepíted, majd a végén kiderül, hogy 8.51-et sikerült, de bővítmények továbbra sincsenek, telepítés után NEM nyit rohadtfox-fület.
ezt eljátszod még kétszer a sikeresség érdekében.

kérdés:
mit kell okozni, hogy:
-rohadtfox ne óhajtson helyettem dönteni (nem az oviban vagyunk),
-java ha indít egy alkalmazást, NE akarjon se frissíteni, se újabb verzsönt keresni,
de továbbra is működjön a webalkalmazáson belüli java-szarság?

(rohadtfox részéről az "engedélyezés és megjegyzés" nem játszik, mert ezt naponta 120szor kellene nyomkodni. böngészőcsere szintén mellőzendő, a "check upate automatically" című fejezet a java beállításai között szintén nem érte el a célját)

köszönöm.

Hozzászólások

extensions.blocklist.enabled = false

A második link hat éves... Nekem működik a rendszergazda felhasználóval JCP-ben letiltott frissítéskeresés. A helyedben kipróbálnám egy új FF-profillal. Ha abban sincs Java, utánanéznék, logol-e valahová a Java vagy a telepítője. Ha ezzel nem jutnék értelmes eredményre, leszedném a Javát, a registryben és a fájlrendszerben Java-maradékok után kutatnék, a talált szemetet eltávolítanám, aztán újra feltenném a Javát.

:)