SSD korkep a laborbol - (3x Intel P3700 400GB, 16x Samsung 850 PRO 2TB)

ma rendeltem meg oket, csutortokre itt lesznek es tudok egy Ceph gyorstesztet csinalni (a P3700-ak mar lehet holnapra is talan). a consumer szint teteje, es az enterprise NVMe teteje egy gepben.

eredetileg nem Ceph clusterbe mennek a samsungok, viszont kivancsi vagyok, hogy milyen sebesseget lehet kihozni beloluk. a vegcel az, hogy kafka fusson rajtuk. 4 gepben lesznek elszorva - 4x2TB/gep.

a P3700 sorsa az lesz, hogy ha minden jol megy, es beszavaztak minket a tokioi OpenStack Summitra eloadoknak, akkor megmutatjuk, hogy a Ceph mellett mennyit bukik az ember <=4k block IOPS-ban a raw devicehoz kepest, illetve hogy mit lehetne rajta csiszolni. meglepo es sokkolo dolgokra fog feny derulni :)

Hozzászólások

Hogy szoptasson taknyosra egy hegyi kecske! :-) Bazz mindig irigykedem amikor ilyen "kicsi" eszközökkel dobálózol :-)

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Nalunk sem jobb a szitu:
Linuxosok: Jo lenne osszerakni egy Ceph clustert es megnezni, hogy mire tudnank hasznalni...
Managerek: Hu, ez jol hangzik. Penz van a szerverekre, nincs gond. Csinaljatok...
Linuxosok: Ok, akkor szoljunk a networkosoknek (masik division), hogy kellene par 10Gb-es switch is
Managerek: Ahh, akkor hagyjuk a p*csaba az egeszet, nekik evekkel elore kell szolni...

Ezt megtennem en is szivesen (vagy legalabb egy labort kialakitani ahol nem fuggunk masoktol), de sajnos a kollegaim nem akarnak/tudnak managelt switchekhez nyulni, patchelni (kva messze van a DC :) ) etc..

Nem mondom, hogy nem tudunk demozni semmit, de neha nem az adott projectnek megfelelo korulmenyek kozott kell ezt megtennunk (igy meg nehez megnezni, hogy mit is tud az adott product valojaban). :/

reggel megjottek, delutan indul egy kis teszt