Régi winchester kerestetik!

Sziasztok!

Ha lenne valamelyikőtök fiókjában, kincsei között IDE-s, 3.5-ös, 40 Gigás Maxtor HDD, a D540X-4K sorozatból, megvenném. Sajnos sem kisebb, sem nagyobb, sem másmilyen nem jó. Egy spéci HDD-s JVC videomagnóba kell, amennyire tudom, mást nem fogad el/ismer fel/formáz meg a készülék.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Hozzászólások

Van talán két slim-em,de sajnos most helyileg nincs itt,aug.10.-e után tudom megnézni.Ha még aktuális lessz,jelentkezem.

Gyanus, hogy nekem is van otthon. Nehezites a dologban, hogy otletem sincs mikor megyek haza igy megtippelni se tudom mikorra jutna kezeim koze. Esetleg ha raer es/vagy nem talalsz, akkor figyelgetem a topic-ot es remelem nem felejtem el mire hazamegyek es megnezem.

Nekem van egy slim Maxtor 40G-sem, bar olyan felepitesu szamot, amit te irtal, nem latok rajta.

Adatok:

Date: 28JUL2004

DiamondMax Plus 8 ATA/133 HDD 40GB
Code: NAR61EA0

6E040L0711014 ABA / E1VQB1ME
Illetve kekkel meg egy szam rajta:
D33019

Utolso emlekeim szerint a winyo meg mukodokepes, bar ellenorzni nem tudom, mert sajnos mar nincsenek IDE kepes eszkozeim, szep lassan kifogytam beloluk. Ha a fenti szamok alapjan barmi erdekes lehet, kerlek szolj, es megprobalom beuzemelni, utana pedig mondok arat (ha muxik).
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Azt szabad tudni, hogy mit keres egy videómagnóban HDD? :)

Ez egy VHS/SVHS-HDD recorder kombó. http://hangzasvilag.hu/jvc-hm-hds1/

Képes diszkrekorderként is működni, MPEG2-ben HDD-re készít felvételt, illetve szalagra VHS/SVHS üzemmódokban. A baj az, hogy a firmware is a HDD-n van, arról bootol be. Egy flash rom-ban csak a bootlader van. Így, ha a HDD tönkremegy, semmi sem működik.

Klónozod dd-vel például. Átméretezés hacsak nem standard filerendszer nem fog működni de legalább működőképes marad.

Az a lemez 5400-as, kevésbé melegedő típus. Ilyet kéne szerezni ha sikerül. Seagate-től Barracuda IV, V, 7200.7 volt az utolsó. Nálam tartósabbak voltak mint a Maxtor.

Ez gyakorlatilag egy átcímkézett Quantum lemez.
Ki kell próbálni mással is, ritka ostoba kell legyen az a videómagnó hogy ne formázzon más lemezt.