gstreamer videomixer

Fórumok

Van 3 webcamerám és egy képernyőm, amit szeretnék egy videoba összefűzni és úgy kiküldeni streambe webm (vagy más chrome által támogatott formátumban) formátumban. Amit aztán Icecast2-n keresztül nézi aki jogosult.

Erre van 3 ip kamerám, ami mjpeg-ben küldi a jelet (640x480@10fps a beállítás most) (http://www.tp-link.com/hu/products/details/?model=TL-SC2020#spec).
Egy ubuntu 15.04 szerverem, gsteamer és icecast2 installálva.

Össze is raktam a parancsot, de sajnos megeszi a gépet, kb 2 óra után megöli a szervert is, nem csak a processt. Pedig még a képernyő nincs is belekötve.

Mivel nem igazán vagyok guru a video dolgokban, csak próbálgatás útján jutottam el a megoldásra, kérlek titeket nézzetek rá, hogy lehet-e javítani/optimalizálni valamit rajta. Esetleg más protokollon csatlakozni hozzá?

gst-launch-1.0 -e videomixer name=mix ! vp8enc ! webmmux ! shout2send ip=127.0.0.1 port=4621 password=hidak_source mount=/screen.webm \
rtspsrc location=rtsp://10.2.3.1/video.mjpg ! queue ! rtpjpegdepay ! jpegdec ! videobox border-alpha=0 left=-640 top=-480 ! mix. \
rtspsrc location=rtsp://10.2.3.2/video.mjpg ! queue ! rtpjpegdepay ! jpegdec ! videobox border-alpha=0 left=0 top=-480 ! mix. \
rtspsrc location=rtsp://10.2.3.3/video.mjpg ! queue ! rtpjpegdepay ! jpegdec ! videobox border-alpha=0 left=-640 top=0 ! mix. &

További kérdés, hogy egy másik (windows) gép képernyőjét hogyan érdemes ebbe belekötni? Én VLC-re gondoltam, azt gondolom egyből webm-ben érdemes kiküldenem.

Köszönöm!

Hozzászólások

Mi az, hogy megeszi? RAM fogy el, vagy a CPU van folyamatosan kihajtva, és egyszer csak túlhajtva?

A gstreamer egy processzben fut? Akkor elég nehéz lesz rájönni, hogy melyik komponense a ludas.

A process indulásakor a két szál közül az egyiket néha felpörgeti 100%-ra, de nem állandóan, reszponzív marad a rendszer. Memória nem fogy. Amikor kifagy, akkor pontosan nem tudom mi van. De az látszik, hogy a kép késleltetés is iszonyatos nagy lesz. Aztán elhal az egész gép.

webm-ről ogg-ra váltás megoldotta minden problémámat. Biztos lehetne webm-t is optimalizálni, és akkor jó lenne, de így most működik és kész.