Parkolás a Művészetek Völgyében

Fórumok

A minap kilátogattam a Művészetek Völgyébe. A kezdetektől látogatom a rendezvényt és való igaz, hogy sokat változott(sajnos rossz irányba) az elmúlt években, de ehhez hasonló pénzbeszedési trükköt még nem tapasztaltam.
Nagy nehezen, a tömegen átverekedve találtam egy szabad parkolóhelyeket tartalmazó udvart, ahol gondoltam, este 7 körül már nyugisan megállhatok. A késői időpontra és a kieső helyre való tekintettel nem számítottam arra, hogy borsos ára lesz a rendezvényen töltött időnek, nagyjából 1 órának.

A parkolót "üzemeltető" úriember közölte, hogy bár ő 8-kor el fog menni(ergo onnantól ingyenes a parkolás) arra a fennmaradó 1 órára még meg kell vennem a jegyet, ami az esti órára való tekintettel "csak" 1000 Ft. Mint megtudhattam napközben az egész napra szóló jegy 1500 Ft.
Azt hiszem az ország legdrágább parkolójegyét váltottam meg ott, Kapolcson.
Sétálgatva feltűnt, hogy sokan a tiltások ellenére az utak szélén álltak meg, gondolom valami számomra transzparens kettős mérce állhat a háttérben.
Mindenesetre meglepőnek találom, hogy nincs egy rendezvényen óradíj alapú parkolójegy, még az esti órákban sem. Úgy érzem ez az egész már tényleg csak a pénzszerzést biztosítja a falvak lakóinak.

Pár magyarázó kép: http://indafoto.hu/kovacsaa/volgyparkolas

Hozzászólások

Ferihegy drágább
--
God bless you, Captain Hindsight..

Az írod, hogy régóta jársz a völgybe. Nem értem, hogy min vagy meglepődve. Nagyjából mindig így ment, csak a belépő azért ennyire nem szokott sok lenni. Nem fogják elvinni/mikuláscsomagot tenni a kocsidra, ha nem a hivatolos fesztiválparkolóhelyet választod. Kb a belépőjeggyel is ez van hacsak nem valamelyik művelődési házban van, aminek nincs esetleg egy másik bejárata is :)

FathoM

Azt biztosra mondhatom, hogy a völgymunkás idén addig nem hagy békén, amíg tilosban parkolsz... Persze nekem is vannak fényképeim a kettős mércéről, hiszen számtalan embernek viszont nem szóltak. Épp ez itt kérem a probléma! (Parkolni tavaly fele árért lehetett amúgy...)