Játék a felhőben

Már korábban is volt néhány efféle próbálkozás (Onlive, Gaikai) de ezek mindegyike idővel eltünt az internet szüllyesztőjében. Larry Land nagyot állmodott és Amazon EC2 alapon elkészítette magának a korábban említett szolgáltatások alternatíváját.

A cikk: Run your own high-end cloud gaming service on EC2!

Hozzászólások

Én saját géppel próbáltam, de a felbontás váltásra nagyon háklis a Steam In-home streamingje. Plusz a Steam kliensek broadcast üzenetekkel szereznek tudomást egymásról, amit csak olyan VPN-el lehet átvinni, ami nincs alapból beépítve egyik operációs rendszerbe sem, ez egy kicsit macerássá teszi a dolgot.. Plusz aktív munkamenetnek kell lennie a streamelő gép konzolján (nem RDP).
Pozitív viszont az, hogy akár nem Steam-es játékot is lehet vele streamelni.

Kíváncsi vagyok még az Xbox streaming szolgáltatására, ez működik akár port forwardinggel is, viszont a hátránya, hogy sok minden más megkötés van benne (W10 kliens (remélem, csak egyelőre) + a kontrollernek valahogy csatlakoznia kell az Xboxhoz vagy a klienshez. - mondjuk ez akár pozitív is lehet, hogy nem valamilyen elbaltázott érintőképernyőre mappelt akármin kell szenvedni)