Android TV

Fórumok

Nagyon érdekelne, hogy milyen tapasztalatok gyűltek össze androidos tévék (vagy monitorok, ha van már ilyen) használata során. Stabil, kiforrott, használható? A Sony már biztosan dobott piacra androidos készüléket, de egymás után sok gyártó ígéri ezt.

Szívem szerint mondjuk egy androidos monitort (vagy public displayt, ha úgy tetszik mert a nagyokat így szeretik hívni) szereznék be, mivel még a lehetőségére sincs szükségem sem a DVB-T, sem a DVB-C vételnek.

Hozzászólások

Bővebben kifejtve arról van szó, hogy létezik ez a projekt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Android_TV

Ez bizonyos gyártók készülékeibe fokozatosan bekerül, ha jól értem, beépítve. Mivel Google termék, így feltehetően a szoftverfrissítés jól megoldható lesz és gyakori, kb. mint a Google Nexus eszközöknél.

Sony információt ezt találtam róla:
http://www.sony.net/Products/tv/androidtv/en-gb/?j-short=androidtv

Persze ha felteszem a kérdést, hogy mitől tévé a tévé, akkor azt a választ adnám, hogy a hagyományosan (ahol még van ilyen) sugárzott illetve a digitálisan sugárzott (DVB-T ill. DVB-C) tévécsatornák vételére való alkalmasság miatt.

Így azt mondanám, hogy egy androidos nagy monitort/public displayt keresek, amin interneten keresztül elérem azt a tartalmat, ami érdekel, ami biztosan nem valamelyik tévéadó lesz.

Tehát efféle eszközökkel kapcsolatos tapasztalatokról szerettem volna többet megtudni.

Továbra is azt mondom amit te keresel azt "android mini pc"-nek hívják +1 monitor, van belőle sokféle. A jobbaknak prohardveren van fóruma, ott sztem többen tudnak segíteni.
Az ilyen felállás minipc+monitor/TV azért jó, mert ahogy elavul a hardware úgy cserélgetheted és nem kell monitort is cserélni, illetve ha valamelyik komponens meghibásodik azt is lehet cserélni, Olyan picik a stick kialakításuak mint egy kövérebb pendrive, vagy nagyobb mobil stick. bluetotth billentyűzet+egér és mehet a móka + egy hangszoró esetleg webcam :)

--------------------
http://grant-it.com/

Használtam ilyet, tökéletes hulladék volt.
Vegyél egy raspit, mehet rá az xbmc (kodi) és/vagy egy chromecast.
szerk.: ennél jobbat úgyse tud semmi :)

--
arch,debian,openelec,android

Attól függ, hogy mire használnád. Tévé (pl. FilmOn), online videó (YouTube és hasonlók), filmnézés (BubbleUPnP, LocalCast) esetén a Chromecast kiváló választás. De elvileg a telefon képernyőt is fel tudja már lőni az Androidos Chromecast app. Illetve PC-s Chrome/Chromium böngésző tartalmát is fel lehet lőni. Játékok nemigen futnak rajta (nem Android stick), cserébe nagyon kényelmesen kezelhető és megbízható. Családos embereknek ideális választás.