Pingdom-alternatívát tud valaki?

Hi All!

Használom már jóideje a Pingdomot több oldal monitorozására is, de amit ma láttam, nagyon nem világos: nincs szükség semmi extrára, csak arra, hogy az adott webhely éppen él vagy lehalt, na, ez esetben én tudjak róla először.

A freemiumban ugye csak egy oldal állítható be, így több account van, mivel több oldalhoz is használom. Fontos, hogy nem a free trialre gondolok, hanem arra, ami ingyenes és remélhetőleg az is marad, és nem található meg a felkínált plan-ek közt, hanem a pingdom.com/free oldalon lehetett regisztrálni korábban is szerintem. Ma be kellett állítanom egy oldalhoz, de azt láttam, hogy ezzel a klasszikus fapados regisztrációval ugyan több feature érhető el, mint a korábban regisztráltaknál, viszont csak 15 percenként tudja megkérdezni a webszervert, hogy jól van-e, nem pedig 1 percenként, pedig arra lenne szükség. Végül azt csináltam, hogy beléptem egy korábbi accounttal, ahol a riasztás annyira nem fontos - a saját oldalam - és ott irkáltam át a hosztnevet meg mindent, működik is, ahogy kell.

Igen, tisztában vagyok vele, hogy a Pingdom alighanem nem hülye és nem szeretné, hogy valaki suttyó módon különböző accountokat használna azért, hogy több oldalra be tudja állítani. Éppen ezért az új regisztrációt eleve úgy hoztam létre, hogy szűz böngészőt indítottam, megváltoztattam az IP-m (VPN), olyan email-címmel regeltem, ami a másikhoz nem is hasonlít, stb. de mégsem olyan klasszikus free accountot kaptam. Na most a Pingdom változtatott valamit, amiről nem tudtam, azaz mondjuk visszamenőlegesen nem, de mostantól teljesen kivezette a free-accountokat vagy hogy?

A másik kérdésem, hogy tud-e valaki filléres vagy ingyenes Pingdom-alternatívát? Amire szükség lenne: szólítgatni a webszervert percenként, hogy működik-e, na nem, akkor azonnal jelezzen emailen, ennyi, semmi több. Fontos, hogy ebben az esetben nincs SSH hozzáférésem meg semmi szar, csak mezei PHP-futtatási lehetőség SQL-lel, a főfőfő IT-st meg nem nyúznám, ha nem nagyon kell azzal, hogy valamilyen ellenőrző cron-t állítson be.

ötletek?

//mert kérdezni egyszerűbb, mint guglizni

Hozzászólások

A rengeteg oldalad kozul egyiken sincs cron/ssh? Be tudnad allitani, hogy pingeljek egymast, nem nagy dolog.
Ahova a mailt kapnad, az a server nem tud pingelni?
Ennyire draga egy ilyen pingelos, percek alatt osszedobhato szolgaltatas, hogy erdemes vele idot tolteni?

--
I'm not saying the new Apple Watch will only be worn by wankers but it's not vibration, shock and splash proof for nothing.

Saját részre valamilyen külső VPS-en egy nagios, ami ugye jól hangzik, de közben ha ott valamilyen netes anomália vagy van karbantartás, akkor puff nem lesz monitoring. A pingdom és tsai sok helyről monitoroznak és jellemzően több a szolgáltatás. A másik nagy előnyük, hogy egy harmadik és egyben független adat, amire néha igen jó hivatkozni.

Ha van mondjuk 10 oldalad kulonbozo helyeken, akkor eleg elenyeszo annak az eselye, hogy mind egyszerre dogoljon meg (felteve, hogy terben is elosztott, es nem egy netszolgaltato van mogottuk). Ha legalabb egy megy, akkor az tud szolni, hogy a masik 9 elpusztult.

A ping egyebkent szerintem nem eleg, mert hiaba pingelheto a host, ha nem megy rajta a webserver, vagy megy ugyan, de nem eri el a DB-t. Nagios mar korrektebb. Megneztem a pingdom arait, ha nem kell 3rd party altal hitelesitett adat, es nincs szukseged SMS ertesitesre, akkor mar a starter arabol kijohet tobb olcso virtualis gep.

--
I'm not saying the new Apple Watch will only be worn by wankers but it's not vibration, shock and splash proof for nothing.

A virtuális gép kijön, de time is money alapon még összerakosgatni, hogy akkor így-úgy függjön egymástól, meg a másik is figyelje, hát az izé. A pingdom egyébként csak nevében pingdom, protokoll szintű figyelést is használ. Ott van a 30 napos free trial, meg lehet nézni minden kötöttség nélkül.

Utolsó guglizásom eredménye az uptimerobot lett. Email alert-et biztosan tud az ingyenes, a felület egyszerű, tetszik.

Én egy ideje az UptimeRobot-ot használom, ingyen figyelnek 50 host-ot 5 percenként és esetlegesen grafikont is jól rajzolnak a válaszidőkről...

...havonta $5,5 pénzért viszont percenként monitorozzák az 50 host-ot és a grafikon is perces felbontású. Ha több host kell, akkor nem túl sok pénzért van.

Vannak szabályok, hogy melyik host mennyi kiesés után milyen csatornán riasszon, nálam például az egyes node-ok 10 perc után jeleznek email-ben, ezzel általában ráérek foglalkozni később, de a cluster kiesése viszont 1 perc után már SMS-t küld, mert akkor nagyobb baj van - eddig még nem volt... :)

--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home