vi autosave

Fórumok

Helló Hupperek,

Dolgozom egy C programon, ma nap végén akartam egy commit-et nyomni rá, de menet közben valamit megnyomtam vi-ban ami elpucolt jó sok mindent (igen, lol). Nap közbenre van egy shell alias-om, ami egy scriptre mutat hogy az szépen backup-ot csináljon, de annyira belefeledkeztem a munkába hogy nem használtam. Mindig igen, ma pont nem, Murphy.

Értelme nincs a tegnapi backupnak meg a mai napnak a maradékát összerakni, úgyhogy egy napot elpocsékoltam. Azt szeretném kérdezni hogy van-e valami bevált módszer arra hogy vi auto save-eljen, de úgy hogy mindig új és új fájlokat gyártson. Eddig ezt találtam: https://github.com/vim-scripts/vim-auto-save
Ha van tapasztalat azt szívesen meghallgatnám.

Köszönöm.

p.s. project jellegű a munka, nem használok semmilyen IDE-t vagy segédeszközt, vi + cc + a backup script, semmi más. De mindenre nyitott vagyok. Ha más nem lesz akkor mondjuk percenkénti mentés, az akár éppen nem jó szintaktikájú kódról.

Hozzászólások

Közben a tegnapi backupból (mégiscsak nekiestem), a mai munka maradékából meg némi kútfőből majd' 100% visszaállítottam mindent. De továbbra is keresek vi autosave megoldást :-)

____________________
echo crash > /dev/kmem

Gondolom vim, nem vi. Vi-ra ötletem sincs. Vim-re van. Plugint nem használok. Ez nem autosave (ha te expliciten nem :write-olsz, nem fog helyetted), de ez eddig már párszor megmentett:


set backup
set undofile
set backupdir=~/.vim/vimbackup//
set undodir=~/.vim/vimundo//

Ez megőrzi az undo historydat kilépés után is, és bakcupot is készít a legutóbbi mentés előtti állapotról.

Szerk.: ez nem csinál neked több fájlt visszamenőleg, de így nem is nagyon van rá szükség.