Cloud storage service

Fórumok

Sziasztok!

Egy címben megnevezett szolgáltatást keresnék a következő igényekkel:
- (viszonylag igényes) Linux és Android kliens
- stabil háttér (előre láthatóan nem szűnik meg 1 év múlva)
Jó lenne, ha tudná:
- kétlépcsős azonosítás
- európai szerverpark (ez mondjuk nem tudom mennyire garantált felhőben :))
Ami nem feltétel:
- titkosítás (megoldom én)
Ami biztosan nem működik:
- saját szerver üzemeltetése, bár nyilván ez lenne a legjobb

Tárhely nagyjából mindegy, de azért ne 100 MB legyen. Hajlandó vagyok pár gombot fizetni érte havonta, ha jó az ár/érték arány és megfelel a fentieknek.

Amit néztem:
- Dropbox: a megnézettek közül ez felelne meg leginkább a célnak, azonban most a kliens nem hajlandó működni valamiért (lehet ebből születik egy fórumtéma...)
- Google Drive: nem szeretném a Google-nél ezt (is) tárolni, egyébként az insync egész jó hozzá
- MEGA: ha jól tudom, valamennyire kötődik a megauploaddotkom oldalhoz, ilyet sem szeretnék

Ti mit használtok?

Hozzászólások

Próbáld ki még a Copy-t.
Hasonló a dropbox-hoz. Van win-es és linuxos agent is hozzá, viszonylag nagy helyet ad ingyen (15 GB), amit amit tudsz bővíteni 5 GB-onként, ha valaki a te referral linkeden keresztül regisztrál. A szinkronizáció nem foglal nagyon nagy sávszélességet, viszont ebből kifolyólag nem is olyan nagyon gyors a szinkronizálás. Ha így is nagyot harapna a sávszélből, akkor még ezt is lehet lefelé módosítani.
Én Arch-on használom ...

http://www.copy.com

Hol látod a max 40 GB-ot?
Nekem jelenleg 70 GB van ... Nem fizettem érte ...

Ha erre gondolsz, akkor valamit félreolvastál:
To help provide a reliable experience by monitoring our systems’ load, the Free Accounts are subject to a maximum bandwidth limit on shared data of 40GB per day

Java kliense van ami így fullos linuxon is. Korlátlan tárhely saját tárhelyednek megfelelően. Naponkénti snapshot. A kliensükkel betehetsz saját számítógépet is másodlagos backup kliensnek
https://www.code42.com/store/

Az Amazon tárhelye saját háttértáraidtól függetlenül korlátlan. Az éves díj is kedvező. Webes kliens van linuxra de ez egyben a legjobb kliense is. Létezik ugyan natív kliens Windowsra és OSX-re de azok gyakorlatilag használhatatlanok. A Windowsos biztosan. A webes kliens egyetlen hátránya, hogy 2GB feletti méretű fájlokat nem tölthetsz fel, legalábbis egy darabban.
https://www.amazon.com/clouddrive/home

A MEGA bár nem korlátlan de az árai kedvezőbben a Dropboxnál, 50GB pedig ingyenes. Van hozzá hivatalos kliens linuxra, de van jó parancssoros tool is: http://megatools.megous.com/

https://mega.co.nz/

A dropbox tűnik a legjobbnak a kritériumok alapján. Nekem működik jól a kliens nagyon rég óta linux alatt. Én is főleg ezt használom a gépeim közti szinkronra, atom stabil megbízható és jó a linuxos kliense is. Azt még megértem, hogy onedrive kliens nincs normális linux alá, de hogy google drive hivatalos nincs, az gyalázat.

Onedrive is tetszik, 200 giga ingyen tárhelyet lehetett kapni 2 évre, azon van a fotóim backupja, az androidos kliens már egész jó.