Windows 10 Free upgrade

Sziasztok,

Win 7 (8 és 8.1 is) automatikusan felajánlja, hogy upgradeeljek ingyenesen a Windows 10-re. MS oldalán csak az Insider Preview-t találtam meg. Upgrade után is az települ? Desktop gépen automatikusan dobálja a hibákat, VGA-t nem tudom telepíteni stb. Valaki tudna ezzel kapcsolatban infókat dobni? Nem volt kimondottan sok időm google-t bogarászni.
2015-06-17 - Update: Tereljük kicsit más mederbe a témát. Van valakinek megbízható információja arról, hogy ez milyen módon lesz ingyenes? Van itt a hupon (legalább) egy felhasználó, aki MS-nél dolgozik, de a neve nem jut eszembe. Kérhetnék valami megbízható forrásból származó információt erről?

Kösz

Hozzászólások

"milyen verzióra lehet ingyenesen frissíteni"
Egyenlőre a kiadatlan előzetes/preview-ra, ahogy azt az előbb leírtam.

"Érdemes-e kínlódni vele?"
elolvastad amit írtam?
>Kiadás +0,5/1 év amíg először a közelébe megyek. (virtuális gépen kívül persze, ott lehet vele homokozni)
^
Ez azt jelenti, hogy szerintem NEM érdemes vele kínlódni szerintem. Persze ha te szeretsz kínlódni akkor kínlódjál:szíved joga. Az MS biztos örül neki, ha alpha testerként jelented be nekik a bugokat.

Bocs közben olvastam is:
"The upgrade process itself has two steps of which only the first is currently available.

Reserve - Reserve your FREE upgrade to Windows 10 now. It will download once available, and you can cancel your reservation at any time.
Install - You'll get a notification after Windows 10 is downloaded to your device. Install it right away or pick a time that's good for you."

---
Referrall https://goo.gl/7S2vlp (koding) | https://goo.gl/muWzKz (digitalocean)

engem meg az zavar,hogy a kutya nem kérte hogy reklámozza magét a 10es, és eltávolíthatatlanul befészkelte magát az értesítési sávba hogy regeljek a 10updatéra.(pedig azt mondtam neki,hogy nem kérek értesítést)

Tegyem hozzá, amikor az egyik korábbi ISO frissítésre a másik (Win 10) ISO úgy megy fel, hogy folytatólagos reboot a vége. Kiírthatatlanul! Sem javító telepítés, sem más Winbe épített eszköz nem használt. Korábban egy online ISO frissítés már elakadt, gyakorlatilag szétcs*szte az mbr-t. Azután egy frissítés után többet nem lehet a hálózati protokolokat paraméterezni mert a hálózati eszköz menedzser csak "szürkén" mered rám. (De így járt a Windows Update is.) A szépen "customizált" startmenű iconokat a frissítés szanaszéjjel szórta, ahogyan magát a startmenűt is lehetett előről "építeni".

Igazából ez még nem is jelentett nagyon speciális applikációkat. Csak a legszokásossabb internetes programokat. (Korrekt, inteles gépek, Core i5-el, Geforce-al, AMD-vel.)

Érződik az egészen alfás állapot a tavaszi fejlesztéseken. Komolyan, a legjobban használható állapotú oprendszer verziót még tavaly októberben adta ki az MS. Az legalább 2 hónapig használhatóan stabil volt. Azután január óta elszabadult a pokol. (Kipróbáltam már vagy 10-15 féle különböző verziószámú ISO-t, több gépen is.) Ha elindul az online frissítés, abszolut kétesélyes. Az én tapasztalatom alapján 60, hogy újratelepítés lesz belőle és csak 40, hogy menni fog valamilyen anomáliákkal.

Hogyan lesz ebből loaderes Windows-okat korrekten "distupgrade"-elő oprendszer 2 hónap múlva? (Elképzelni csak "format c:" megoldással tudom, tiszta lappal indulva..., De tapasztalatom szerint még ez sem sima ügy a rendszer jelen állapotában. Mert még így is összehoztam a folytatólagos reboot-ot néhányszor. :-(

Hogy a viharba lenne normális rendszer 2 hónap múlva belőle? Sehogy.
De ahogy mindenhol itt is feszítik őket a határidők, és az első userek lesznek a ß testerek.
Jelen állapotát alkalmazásfejlesztőknek stb kéne használni, nem az egyszeri józsinak. hacsak józsi nem szeret rendszeresen os-t telepíteni. (van akinek az a heppje hogy havonta újrahúzza az oprendszeret. en inkabb ugy allok hozza, hogy csak akkor ha mar nagyon kell :P.)

---
Referrall https://goo.gl/7S2vlp (koding) | https://goo.gl/muWzKz (digitalocean)

Csak az a gond, hogy a marketing-kampány meg gőzerővel folyik, az átlag warez-Windows felhasználó meg már most "ácsingózik" a nagy, ingyenes frissítésre. Szerintem nagyon keserves tapasztalatokat fog szülni, sok "személyi radírral".

(Igaz nézzük a "jó" oldalát. Az "dist"-ek beindulásával felpörög a profi szervizeseknél a meló.)

**/ - Tudjátok, olyan ez mint amikor a mezőgazda felnéz a felhőtlen kék égre és lakonikus rövidséggel megállapítja, hamarosan eső lesz és már indítja is a vetőgépet...

:-)

Hogy mi anyázás lesz..., sztem, az MS fejlesztői és a családjuk.., az év második felétől egyfolytában csuklanak majd. /**

>az átlag warez-Windows felhasználó meg már most "ácsingózik" a nagy, ingyenes frissítésre

Ácsingózzon. Sőt szívjon vele. Szíve joga. Azt se mondhatom hogy ne ugorjon ki a 10ik emeltről, de én nem tenném.

"What are the basic facts of the Windows 10 upgrade?

Microsoft is making Windows 10 available as free upgrade for qualified Windows 7, Windows 8.1, and Windows Phone 8.1 devices. It will be available starting July 29, 2015; people can reserve their free upgrade today.

You only have until July 29, 2016 to take advantage of this offer. Once you upgrade, you have Windows 10 for free on that device."

---
Referrall https://goo.gl/7S2vlp (koding) | https://goo.gl/muWzKz (digitalocean)

Az egyszeri Józsin felnevettem, mert volt ilyen kollégám... :)

Amúgy egy időben, jobb híján, én is naponta húztam újra a Windows 98-am, mert csak így tudtam hibát keresni. Akkoriban még nem volt elég erős gépem a virtuális géphez, de a munka meg nem f@sz, hogy álljon. Főnököm még le is cseszett (legalábbis megpróbálta), hogy miért telepítem újra a gépem mindig.

Én az első ilyen Win10 upgrade-em virtuális gépen fogom megejteni, és majd röhögök, meg tanulok belőle, csak be tudnám már üzemelni azt a nyüves Virtualbox-ot. Vmiért az én gépemen kifagy.

"Értem én, hogy villanyos autó, de mi hajtja?"

Legjobb amit tehetsz, (tehetünk) ha az új rendszer kijövetelétől számított 1 éven belül még nyugodtan dolgozol a korábbi rendszeren. Két SP-vel felérő "javítási hullám" után már lehet gondolkozni a komolyabb cseréken. Pontosan akkor, amikor már erősen megy a marketing a legújabb rendszer cseréjére. Mert annak vége felé (mint most a 10-nél) már biztosan nem cél a korábbi rendszer javítása. (a 8.1)

Egy körülmény írja felül mindezt, ha olyan "WinStore"-ból származó és nélkülözhetetlen App használatára lenne szükség, aminél alap a Modern UI erőforrás-rendszere. Desktop gépen tudtok ilyenről?

Én pl. még most vettem meg az első Win 8.1 Pro-t. Nem telepítem, bár a mai állapotánál már jobb nem nagyon lesz, akár lehetne használatba venni is. De legyen dobozban egy, mert ha mégis kell, valamelyik soron következő és alkalmazni kényszerült, "utolsó mohikán" desktop programverzió futtatásához, a következő Win 10-el "fémjelzett" egy-két éves korszak alatt, esetleg már nem tudok majd szerezni. (Leginkább a játékok világában előfordulhat az ilyesmi.)

Addig is amíg az általunk alkalmazott felhasználói programok hiba nélkül futnak a Win 7-en, minek is cserélni 8-ra, 10-re? Több erőforrást, az általában még csak éppen elkezdett, 64-bittesített desktop programok aligha találnának a 8-on, 10-esen. Ráadásul ugye tudjuk, itt már csak a "Windows Applikációk" futtatásához fejlesztenek, (értsd. Modern UI-s), nem a korábbi "Desktop Alkalmazások" futtatásához szükséges erőforrások jobbá tételén "munkálkodnak". Kimondva nincsen, de ezek a 10-en is inkább a "megtűrt" kategóriát jelentik.

A virtualizáció meg nem a kifejezetten gyengébb erőforrásokkal rendelkező otthoni gépek világa. A fejlesztők erős, (sok RAM - sok proc.mag,) egyszerre több oprendszer-változatott is futtatni tudó gépein van értelme. - Párhuzamosan tudnak tesztelni és hibát keresni. (Mint, ahogyan klaszterekkel sem szoktunk otthon "bíbelődni", ha csak nem szakmai feladata valakinek. Persze "kedvtelésből" sok mindennel eljátszom én is, pl., lsd. Win 10-es "játszótér".)

Én már pár hónapja w10-et használok.
Akadt pár apróbb gondom de megoldódtak.
Nvidia driver, helyette valami windows-os verziót akart felrakni. Tiltottam a driverek automatikus telepítését és a gyárival nincs gondom.
A 10074-es verzióval nem tapasztalok hibát.
Illetve amire használom ott nem jelentkezik hiba.
Hozzáteszem, hogy ez hivatalos build nem kiszivárgott warez ...
Nekem eddig sokkal jobban kézre áll, mint a 8.

----
FreeBSD, Solaris, Debian, LMDE

Ide gondoltam, - (kis szöszenet...)

Napok óta nincs Startmenű, hiába is katintok. Mivel s Libre Office-vel sem tudok megnyitni egy sima *.odt-t, ezért gyanús lett a dolog. Kikapcsoltam a Defender valós idejű "figyelőkéjét".

Hoppá..., ismét lett Startmenű, és a Libre is hajlandó végre megnyitni a dokumentumot.

Na most, a Defender algoritmus rendesen "bekeményített", ha a saját W10-es startmenűjének megnyitását biztonsági kockázatnak véli és keményen, napokon keresztül blokkolja.

:-) :-) :-) :-) - De mint tudjuk, rendszer az van!!!

> Update

Röviden: regisztrálni kell egy alkalmazással, erre a tudomány jelenlegi állása szerint T+1 éved lesz. Windows 7 SP1 vagy 8.1 szükséges a produkcióhoz, az ajánlat otthoni felhasználókra érvényes.

A Microsoftnál dolgozom, de ha hivatalos infót akarsz, akkor itt (szerk: vagy még inkább itt) nézz körbe. :)

Az mitől van, - pontosabban melyik h*lyének jutott eszébe, hogy ezt természetesen minden felhasználó lenyeli?

(költői!) - hogy a frissen telepített Win 7-emet, minden szándékom ellenére nem tudom megőrizni a Microsoft "addware pop-up"-tól?

Ti.: Elég bonyolult módon "trilió" helyről törölve az exe-filet, valamint regisztrációs adatbázisból is kitakarítva, majd a megfelelő számú KB-t "add act"-ra téve (azaz a "WinUpdate"-nek "elmagyarázva", hogy rejtse el!) a következő frissítés után megint csak megjelenik a "kis fehér ablak" a tálcán. Én elhiszem, hogy "jófej" programozók dolgoznak komoly feladatok megoldásán, de tán "ransomware" fejlesztésre már csak nem kéne őket befogni.

Komolyan azt hiszi valaki, hogy ezzel több Windows 10-est fog az átlagfelhasználó megvásárolni? (Ami engem illett pont az erőszakos reklám, ami fokozza a Windows-tól, - és mindentől - való "menekülési hajlandóságot".)

Valamint bármennyire is úgy gondolják jelenleg "ifjú" marketing szakemberek, hogy a vevők a felhasználók, valójában minden józan eszű felhasználó, megkérdezi, vagy kéri egy hozzáértő szakember segítségét minden ilyen témában. Azaz előbb talán az IT-s szakembereket kell meggyőzni valaminek a fontosságáról. (És jó termékekkel lehet igazán.)

Ez képes ténylegesen a szoftver-vásárlások eredményét javítani. Hosszú idő óta ezt tapasztalom. Ha engem, - aki jobban átlát a "szitán" mint az átalagfelhasználó, - valami zavar Windows-ügyben, akkor az kiterjedten gyakorol negatív hatást adott esetben az MS üzletmenetére. (És persze, "engem" alatt sokunkat értem!)

Kérem a jó ízlésű felhasználók nevében, hogy hagyjanak fel ezzel a bosszantó gyakorlattal. A gépek erőforrásainek még egy ezrelékét sem vagyok hajlandó zsaroló, "pop-up" programok futtatására használni. Nem azért vagyok a MS régi, oszlopos vevője, hogy így k*b*sszanak velem!!! Ép elég feladatot jelent a gépek külső védelme, nem akarok még a rendszer "belső ellenségeivel" is küzdeni. Aki megvásárolt oprendszeren dolgozik, az kifizette a reklámmentes oprendszer-használatot. (Ha más lehetőség nincs, szórják az "ingyenes" Windows-használókra a "pop-up"-okat.)

Csak közlöm, a Skype-ról sem térnek át a felhasználók alternatív megoldásokat keresve, - lassan de biztosan, - másért, mint az MS reklámozási gyakorlata miatt.... - illetve nem ártana a kód minőségére helyezni a hangsúlyt a reklám terjesztési lehetőség minden áron való kihasználása helyett, mert ez is egy tényező az biztos.

Kérem a visszajelzéseteket (akár -, +) formájában, hát ha valaki nem így gondolja, - legalább tudom, hol tartok most...

"Komolyan azt hiszi valaki, hogy ezzel több Windows 10-est fog az átlagfelhasználó megvásárolni?" - Akinek megjelenik, annak nem kell megvásárolni, hanem ingyen megkapja, ha a megjelenéstől az első éven belül kéri.

"nem tudom megőrizni a Microsoft "addware pop-up"-tól?" - az okostelefonodat is megőrzöd a frissítések, új verziók telepítésétől?
Az is erőszakos reklám, ha az okostelefon/böngésző figyelmeztet, hogy van ingyenesen elérhető új verzió?

Milyen vásárlásról beszélsz, tulajdonképpen?

Üdv,
Marci

Egyrészt amit Marci írt, másrészt:

> Elég bonyolult módon "trilió" helyről törölve az exe-filet, valamint regisztrációs adatbázisból is kitakarítva, majd a megfelelő számú KB-t "add act"-ra téve (azaz a "WinUpdate"-nek "elmagyarázva", hogy rejtse el!) a következő frissítés után megint csak megjelenik a "kis fehér ablak" a tálcán.

Az nem működik, hogy Control Panel > Add/remove software > View installed updates, majd itt eltávolítani a KB3035583 számút?

Részben igazad van, de picit túlreagáltnak gondolom. Nekem is megjelent az értesítés, azóta is ott van lent az óra mellett. Egyszer elolvastam, azóta nem nyúltam hozzá és nem zavar. Nem csinál semmit, csak ott egy plusz ikon, semmi több. A Skype reklám viszont annál jobban zavar, lassan már mindenhol reklámok villognak benne, ez sokkal nagyobb gáz egy akkora cégtől mint a Microsoft.

---
http://www.vultr.com/?ref=6814182

Üdv!

Engem is az érdekelne amit már más is kérdezett (lehet nem itt), hogy mi van ha felteszem ingyenesen, de 1 év múlva újra kell telepítenem a gépet?
Tehát a kapott licenszemhez kapok egy kódot ami örökké az enyém és fel tudom majd használni újra és újra ugyanazon a gépen, vagy csak a frissítésig, tehát egy telepítésre jogosít?
Ha így van, akkor azért annyira nem jó dolog.

Vagy mi van, ha felteszem, klónozom a gépet és ha telepíteni kell, csak visszaállítom az eredeti állapotot?
Engem ezek a kérdések izgatnak igazán.

Az én eddigi megértésem alapján, ha 2016. július 29. előtt kéred az upgrade-t, akkor örökös Windows 10 licencet kapsz.
Tehát, ha szükséges, tetszőleges sokszor újratelepítheted.
Ez a Windows 10 licenc örökli az eredeti licenc géphezkötöttségi jellemzőjét: ha eredetileg OEM Windows 7/8 licenced volt, a Windows 10-et sem viheted át más gépre. Ha dobozosként szerezted be a korábbi Windows-t, akkor az ingyen kapott Windows 10-et is áttelepítheted másik gépre.

Üdv,
Marci

Nem, sosem volt erről komolyabban szó, de valahányszor megpróbáltam elmagyarázni a helyzetet, mindig jött valaki, aki ad hominem megtámadta az állításaimat. :)

Úgy tudom, jelen állás szerint a következő történik: a kalózpéldány is regisztrálható (értsd: nem akadályozza meg semmi, legfeljebb a lelkiismereted :)), de ettől nem fehéredik ki a licenc. Hogy később mi fog történni, vagy milyen opciók lesznek a legalizálásra, arról nincs konkrét infóm.

@Lsh7: köszi, rá gondoltam :)
@mcreeka: Igazán nem akarlak hírcsőként használni, de tervezi az MS ilyen módon kigyomlálni az illegális verziókat? Van egy sanda gyanúm, ha változtatnának a stratégiájukon, sokkal jobb konverziót érhetnének el, ráadásul a botneteket is meg tudnák metszeni. Aki Windows telepít, az már jó eséllyel office-t is fog, nem beszélve a többi MS technológiáról. Ha egy leheletnyit megemelnék az office licensz díját, többen vásárolnának és nem csak office-t. Gondolom, ott már utánaszámoltak.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

"tervezi az MS ilyen módon kigyomlálni az illegális verziókat?" - Milyen módon?
"ha változtatnának a stratégiájukon, sokkal jobb konverziót érhetnének el" - Milyen változtatásra gondolsz?
"Ha egy leheletnyit megemelnék az office licensz díját, többen vásárolnának" Kik vásárolnának, mit, ha drágább lenne az Office? Nem értem...

Huhh... megtennéd, hogy segítesz számomra is érthetővé tenni a kérdést? Bevallom, lemaradtam :)

Üdv,
Marci

Ha ingyenesen odaadná az MS a Windowst valami GPL licensszel, akkor megszűnnének az illegálisan letöltött (ilyen-olyan trojan/malware/kitudjamilyen vírussal megáldott) kalózváltozatok. Ezt lehetne korlátozni magánszemélyekre (cégek azért jobban megveszik az eredeti szoftvert). Ha mondjuk nem kell kiadnom 10-20-30 ezer forintot csak az oprendszerre és még az Office-t is vegyem meg, ingyenes OS mellett inkább azt mondom, hogy 30 helyett adok 35-öt az Office-ért és mindenem jogtiszta. Így az MS sem járna rosszul, javulna a konverzió. Céges környezetben meg úgyis megveszik a Visual Studiot, SQL Servert stb. Ja és jobb lenne a világ :) Persze lenne, aki LibreOffice-ra váltana, de az szerintem elhanyagolható hányad. Ha jól sejtem, a Microsoft nem abból él meg, hogy nekem meg három szomszédomnak jogtiszta Windows-a van.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"