Fedora hogyan logol?

Tudom, kínos, de lövésem sincs róla, mi a logolandó infó útja. Azt látom, hogy fut az rsyslogd és a systemd-journald. Csak az nem világos, honnan hova, hogyan kerül az adat, mely konfigfile-okat kell bújnom.

A kérdésem oka az, hogy évek óta reszelek egy Fedora alapú live image-et. Most, hogy kijött a Fedora 22, az image-em is ilyen alapú. Ugyanakkor nem indul el a hostapd, amely még ment a Fedora 21-ben. Viszont, ha nem systemd service-ként indítom, csak magában, csupaszon, akkor működik. Logot kellene olvasnom, de a live nem logol, hogy spóroljon a RAM-mal, de nekem most ideiglenesen nagyon kellene logot látnom.

Hozzászólások

configban mi van ?

# Levels (minimum value for logged events):
# 0 = verbose debugging
# 1 = debugging
# 2 = informational messages
# 3 = notification
# 4 = warning
#
logger_syslog=-1
logger_syslog_level=2
logger_stdout=-1
logger_stdout_level=2

gondolom RAM-ba még loggol a journal Live CD-n is.
journalctl, amivel el tudod olvasni
Ha meg sehogy sem loggol, akkor az /etc/systemd/journald.conf Storage= sorát nézd meg.

Na, hát ez az, a journalctl kiröhögött. Semmit nem ad vissza. Az logikus, hogy spórol a RAM-mal, de néha kell a log, legalább, amíg kalapálom a cuccot. :)

Megnézem, de nem most, mert mindössze 4 GiB RAM-om van a host-on, egy guest-ben épp live image-et készítek, az előző futtatása másik guest-en már nem nagyon férne ennyi memóriába.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Minden sor ki van kommentelve, így ez is:

#Storage=auto

Ugyanakkor megnéztem, a host-on is épp így van, az meg természetesen logol.

Nem igazán tudom, ezek a daemonok mit csinálnak, mi a kapcsolat köztük, hogyan adnak át adatokat egymásnak, egyáltalán miért vannak többen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE