Thinkpad Edge E540 tulajdonosok segítségét szeretném kérni

Sziasztok,

a specifikáció szerint az optikai meghajtó a "DVD burner, 9.5mm high, fixed, not removable, tray-in" tulajdonságokkal bír.Ennek ellenére a Self-service CRU-k között ott szerepel az optical drive. Ráadásul, a Hardware Maintenance Manual 74. (68.) oldalán (1050 Optical drive or optical-drive bay bezel) mutatják, hogy melyik csavart kell kicsavarni az eltávolításhoz. Több helyen is vanutalás, hogy valóban kivehető.

Akinek ilyen gépe van, legyen szíves írja meg, hogy az ODD eltávolítható/cserélhető-e!

Hozzászólások

Amikor a billentyűzetet szerettem volna háttér-világításosra cserélni, ahhoz ki kellett szednem az optikai meghajtót is, össz-vissz 1 csavar tartja a helyén, tehát cserélhető, de én előbb néznék hozzá hogy van e egyáltalán bay.

Nekem van, de nem fogom szétkapni. Viszont az alján - kb. középen - van egy csavar (lásd ezt a képet), szerintem azt kell kicsavarni és kiszedhető az író. (A csavar mellett egy optikai lemezt ábrázoló ikon van.)

Nekem E440 van és abban is kivehető, ki is vettem. Szerintem a nagytesónál is ki lehet.

Üdv!

az alján középen egy kis DVD-rom jellel jelölt csavart kicsavarod és a szokásos módon kivehető. eBay-en lehet hozzá kapni pár dollárért eredeti kínai hdd caddy-t, én így tettem bele egy plusz SSD-t.

igen, cserélhető. a leírás a Lenovo business osztályában jól megszokott egy -újabban két- rugós kar segítségével könnyen kiemelhető meghajtó hiányát jelenti. ezesetben egy M2.5 biztosító csavarral kell kioldanod (praktikusan kinyitott CD tálcával leállított gépnél, hogy könnyen kihúzhasd). pont úgy, mint a 80e Ft-os piacos óccsógépeknél :S

egyébként ha nem lenne ott csavar, akkor is kiszedhető lenne, csak jobban le kellene bontani :)
btw akkut nyilván ne akarj oda tenni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Amúgy olyat meg lehet-e tenni, ha igen, mennyire macerásan, hogy az E440-em lcdjét egy nagyobb felbontásúra, ne adj isten ipsre cseréljem (nagyobb felbontású van E440hez is, vagy ips mondjuk egy T440ből)?