sender verify igen vagy nem?

Mi az álláspont manapság arról, hogy a saját smtp szerverünkön engedályezzük-e a sender verify opciót. Tehát hogy a túldoldali szerver ellenőrizhesse, hogy a feladó címe valós-e vagy sem?

Hozzászólások

Végül is, ha mindenre azt mondja, hogy jöhet, de a nem létező fiókba tartó levél a /dev/null-ban végzi, akkor az ellenőrzésnél nem dönthető el, hogy tényleg létezik-e a cím. Ezt mondjuk inkább nevezném az ellenőrzés szabotálásának, mint letiltásának, és bár kivitelezhető, lebeszélnék róla mindenkit.

Egyrészt azért, mert forgalmat generál az a levél is, ami amúgy a kukában végzi - minek?
Másrészt, ha minden címre elfogadom a levelet, akkor a spammerek kedvence lesz az MTA-m egy idő után, aminek egyenes következménye a további forgalomnövekedés. Szóval egyenes út a használhatatlanná terhelt szerver felé.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

mit ertesz engedelyezes alatt? alapvetoen a verify ugy mukodik, hogy megprobal levelet kuldeni a cel szerverre (de meg a data elott quit-ol), es ha az nem utasitja el mar az RCPT parancsnal akkor ugy vesszuk hogy letezo cim. kerdem en, ha nem utasitod el a hibas cimeket se, akkor mit csinal az azokra erkezo levelekkel? bounce-olgatod egyesevel? az nem jo terv. vagy megy a devnullba? az se a legjobb.

A'rpi

Nem érted...
Akkor megkérdem: melyik irányban akarsz ellenőrizni, és le tudod-e tiltani? :)
Amúgy meg, ha út közben van egy plusz MTA, már megdőlhet az egész hitelesítés. Bár egyes smtp proxy-k tudnak ellenőrzést is továbbítani (hasznos, ha pl. quota túllépést ad vissza a túloldal, így nem is kell átküldeni a teljes levelet), de egy smarthost már képes megborítani az egész validálást.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Ha arra gondolsz hogy az RCPT TO helyett a DATA után dobsz hibát a nemlétező címzettekre, akkor azt ne csináld.

Kis forgalmú szervernél minden további nélkül igen a válasz, de... Nem hinném, hogy létezne egységes válasz erre. "A helyzettől függ." :-)

Köszi mindenkinek a hozzászólást. Az eredeti problémánál én voltam a hunyó nem létező címről ment a levél, úgy hogy azt javítom. E kapcsán merült fel bennem a kérdés.

--
http://pyftpadmin.earthquake.hu

Bocs a kérdésért, de ha egy postafióknak több aliasa van, akkor az aliasok létező email címnek minősülnek ebben az esetben vagy sem? köszi