Google Compute Engine és korlátlan tárhely

Fórumok

Van 5< darab gapps előfizetésünk amihez jár korlátlan gdrive, illetve gmailre, picasara és a többi Google szolgáltatásra is vonatkozik a korlátlan tárhely.
Az a kérdésem, hogy ha Google Compute Engine szolgáltatást is igénybe veszünk akkor ott kell külön fizetni a virtuális gépek utáni tárhelyért így, vagy a korlátlan tárhely oda is vonatkozik?

Hozzászólások

Én mindkettőt használom, külön kezelik, külön kellett beregelni a számlázási adatokat is, két külön számla jön havonta.

Elvileg adott a lehetőséged, hogy a drive-ot használd az storage helyett, de akkor fizetned kell az drive->compute irányú adatforgalmat.

Bocsánat, az előbb rosszul írtam, logikusan a compute->drive (kimenő) irányért fizetsz.
Tehát, ha nem sok adat változik, akkor tarthatod a drive-ban, de havi 20 USD ellenében megkapod az 500 GB-os disket. (Ha snaphotot csinálsz, és törlöd az instance-t, még olcsóbban kijössz.)
De a lényeges kérdés ilyenkor mindig az: mennyit áldoznátok annak a lefejlesztésére, hogy a cucc a Drive-val működjön helyi tárolás helyett?

Comoute->drive irányban csak annyi kimenő adat van, amint egy Debian szerver alapból kiír merevlemezve, például /var/log fájlok. Csak egy "archiválandó" régi szerverhez kellene miniél gazdaságosabb megoldás, amit havonta egyszer kétszer kapcsolnánk be pár órára, hogy régi adatokat böngésszünk.