Fájlok megosztása telefon és tabletek között hogyan? (ha egyáltalán) Ad hoc wifi/AP? Egyéb?

Fórumok

Sziasztok!

A kérdés: hogyan lehet a telefonon tárolt fájlokat megosztani wifis tabletekkel?

Kicsit konkrétabban: adott egy Samsung Galaxy S2 (CM11, tehát rootolt), és az azon levő fájlokat (filmeket) szeretném megosztani két wifis Nexus 7-tel (az egyiken 4.4, a másikon 5.1, nem rootolt egyik sem - bár ez változhat ha kell).

Egészen konkrétan: a hosszú nyári utazások alatt, amikor órákat ülünk a kocsiban, kellene a gyerekeknek filmet "vetíteni". Az autós dvd-lejátszó már kezd idejét múlttá válni, cipelni sem akarnám őket (a tabletek mindenképp utaznak), meg kicsit nehéz elölről hátranyúlni a harmadik sorba, hogy ki/be kapcsoljam... ;-)

Az elképzelésem az lenne, hogy a telefonommal létrehoznék egy wifi hálózatot, arra kapcsolódnak a tabletek és azon valamilyen módon megosztom/streamelem a filmeket. A legjobb az lenne, ha én indíthatnám/állíthatnám meg. (saját képernyő megosztása?) Viszont fogalmam sincs, hogy ezt hogyan lehet kivitelezni, ha egyáltalán lehetséges.

Minden értelmes ötletnek örülnék, és kérem hogy ne csak felsorolás szinten ha lehet, hanem egy kicsit a részletesebben leírva (milyen app vagy beállítás; mire figyeljek; vagy épp miért képtelenség az ötletem).

Köszi!

Hozzászólások

Plex app képes képek, videók, zenék egyik eszközről másikra streamelésére. Kontrollálni is lehet hostról is, de azt nem tudom, hogy a kliens vezérlést le lehet-e tiltani.

Köszi az eddigi hozzászólásokat, ki fogom próbálni ezeket.

Az viszont nem világos számomra, hogy ezek csak egy meglévő hálózaton keresztül működnek, vagy az eszközök közvetlenül kapcsolódnak egymáshoz? Mert ugye az autóban nincs wifi, csak ha valahogy csinálok...