USB Android dialer - telefonhívás a PC billentyűzetével beírva a számot, Windows-on

Fórumok

Sziasztok!

Biztos én vagyok ügyetlen, de nem találtam egy óra keresgélés után sem megoldást arra, hogy USBn rádugom a Windows-ra az Android 4.x-es okostelefonom, és kényelmesen tudjak a számítógép billentyűzetén beírni a telefonszámot, amit hívni akarok, ami a régi telefonokkal megoldható volt. Tehát, hogy kényelmesen ne kelljen a telefon érintő képernyőjén gépelni, hanem például csak a PC numerikus billentyűzetén beírom a számot, vagy CTRL+V-vel bemásolom oda.

A Mobiledit! nevű program és a MyPhoneExplorer tudja, hogy a már címjegyzékben szereplő számra kattintok a hívásnapló részen a desktop alkalmazásban, akkor felhívja.
Hogyan lehetséges, hogy mindkét programból kihagyták azt a legtriviálisabb és legfontosabb részt, hogy a PC-n beírt telefonszámot tudjam felhívni, ami nem szerepel a címjegyzékben? Miért nincs bennük dialer panel?

Ezek a programok telepítenek az okostelefonra 1-1 külön appot, amin keresztül kommunikálnak. Csak a programok desktop változatából hiányzik az, hogy én tudjam beírni a számot. Tehát, ha beírom a címjegyzékbe, elmentem, akkor tudok hívni...

A másik, hogy arra gondoltam, hogy USB-s modemként feltelepítem Windows-ra az okostelefont... hát ez sem sikerült... Mert akkor lehetne modem utasításokkal hívni, és arra már biztos van valami kész GUI.

Találtam itt egy leírást:

http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-2/general/call-windows-usin…

"On your phone go to Phone and dial *#7284# (including the asterisk and hash). The Phone Util service mode will appear."

Hát, ez sem működik az én telefonomon, így nem is tudtam tovább lépni.

A régi Nokia, vagy Ericsson telefonokat USB-n vagy COM porton rádugva működött ez a funkció, amíg nem voltak "okosak". 2015-ben az okostelefonok idején meg úgy néz ki, nehezebb kivitelezni az USB kábelen a telefonhívást, mint 10-15 éve... Érdekes visszalépés.

Kérlek cáfoljatok meg, hogy valami triviális dolgokat nem tudok és tök egyszerű Androidos telefonnal USB-n kapcsolódva a PC-s billentyűzetről felhívni egy számot, tehát sima telefonhívást indítani.

Köszönöm előre is.
KaTT

Hozzászólások

A tárcsázáshoz, komplett telefon menedzseléshez: AirDroid
A modem dolog szerintem meg idejétmúlt, vonalas IP-telefonokon is nehézkes, nemhogy mobilon.

Köszönöm, nem ismertem. Ingyenesen ez sem tudja, 2 USD/hó áron/telefon tudja a tárcsázást.
Ingyenes megoldás esetleg?

Továbbá ez az interneten keresztül működik, azon keresztül küldi át a telefonnak az utasításokat.

Hihetetlennek tűnik, hogy én vagyok az első, aki egyszerű USB kábelen akarna egy telefonhívást elindítani, hogy ne kelljen begépelni a telefonszámot az érintőképernyőn.

Ez az AirDroid kicsit havidíjba kerülő ágyúval verébre szituáció.

Lennie kell ingyenes, egyszerűbb megoldásnak.

Sakk-matt,
KaTT :)

"Hihetetlennek tűnik, hogy én vagyok az első, aki egyszerű USB kábelen akarna egy telefonhívást elindítani"
És utána kihúzod az USB-t, amikor kimész telefonálni? Ha meg nem mész ki, akkor call center-es vagy, a VOIP és a füles kagyló a barátod.

Egyébként már nem divat a desktop. A mobil a divat :) Mindent intézz mobilon. Mobilról lépj be a desktopodra. Vagy legyen embered, aki belép a desktopodra... :)

LEhet, hogy bluetooth-tal könnyebben megy. Még az is lehet, hogy a pc mikrofon/hangszóró vagy headset is használható vele.

win8
https://www.youtube.com/watch?v=JpKQIdGu3cU

win7
https://www.youtube.com/watch?v=q2_Q_m7hGxs

Külön progi sem kell hozzá a videók szerint. Csak egy bt dongle a gépbe.

Linux alatt is biztos megoldható, legalábbis használtam évekkel ezelőtt telefonokat asterix ki és bejövő lábnak, csak nagyon változó volt melyik bt dongle hogy működött vele.

Nemtom miert nem jo neked a wifi+airdroid. Mondjuk ha az jo neked, hogy az USB kabel hossza limital, akkor csinald USB-n.
Ha mindenkepp USB kell, akkor felteszed az ADB-t (Android SDK resze, a platform-tools alatt kell lennie), csatlakozol a kutyuhoz (adb connect parancs), utana meg az itt ismertetett modon tudsz call intentet kuldeni:
http://stackoverflow.com/questions/4923550/how-to-make-a-call-via-pc-by…
adb -s serialno shell am start -a android.intent.action.CALL -d tel:555-5555
(asszem a -s serialno resze nem kell, ha nincs tobb ADB-t tamogato eszkozod)

Ja, a telefonon elotte engedelyezni kell az ADB-t, meg elso csatlakozaskor az adott szamitogepet is.

szerk:
adb-vel tudsz portforwardot is, szoval ha megis jo az airdroid, de mindenkepp usb kabelen keresztul akarod elerni, akkor azt is ossze tudod hozni.

adb connectre eddig meg csak akkor volt szuksegem, ha wifin kapcsolodtam adb-re (usb-n nem), nalad valoszinuleg alapbol fel fogja ismerni es csatlakozni fog (ha az adb devices parancs kiirja a kutyud, akkor nem kell a connect)

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.